En Sıcak Konular

'Ergenekon' davasında 178. duruşma

8 Mayıs 2012 12:21 tsi
'Ergenekon' davasında 178. duruşma başladı...

''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' ve birinci ''Ergenekon'' davalarının ikinci ''Ergenekon'' davasıyla birleştirilmesinin ardından, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 61'i tutuklu 256 sanıklı davanın 178. duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmaya, CHP Milletvekili Mustafa Balbay, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin, gazeteci Tuncay Özkan, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'in de aralarında bulunduğu 38 tutuklu sanık katıldı.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, CHP Zonguldak Milletvekili ve Başkent Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, emekli Orgeneral Hasan Iğsız, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, emekli Albay Dursun Çiçek ve Sedat Peker'in de aralarında bulunduğu 17 tutuklu sanık ile duruşmalardan men cezası verilen tutuklu sanıklar İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Osman Yıldırım, Hikmet Çiçek, Semih Tufan Gülaltay, Mehmet Zekeriya Öztürk ve Serdar Öztürk katılmadı.

''Odatv'' davası kapsamında tutuklu yargılanan bu davanın tutuksuz sanığı Yalçın Küçük'ün de aralarında bulunduğu 5 tutuksuz sanık da duruşmada hazır bulundu.

-Sanık Arıkan'ın çapraz sorgusu

Dünkü celsede savunmasını tamamlamasının ardından bugün çapraz sorgusu yapılan tutuksuz sanık Hakan Arıkan, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel'in, ''Savunmanızda Hablemitoğlu suikastı ile ilgili olarak üstü kapalı bilgi verdiniz. Bu konuda bildiklerinizi açık ve daha geniş olarak anlatabilir misiniz?'' demesi üzerine şunları söyledi:

''Hablemitoğlu suikastı ile ilgili olarak iddianamenin 117'nci sayfasında yazılan bilgiler tamamen hatalıdır. Burada öldüğü belirtilen Tanrıverdi'nin hala hayatta olduğunu ben biliyorum. Bilgim bunlarla sınırlı'' şeklinde konuştu.

Savcı Pekgüzel, ''AK Parti'nin kapatma davasıyla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı'nca faaliyet gösteren 'irtica.org' isimli internet sitesinde yayınlanan 'Apron'da namaz şov' başlıklı bir yazı çıktısı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na delil olarak sunulmuş. Söz konusu çıktının yan tarafında tavsiye edilen siteler arasında 'tepkimiz.net' başlıklı sitenin de ismi yer alıyor. 'tepkimiz.net' sitesinin kim tarafından ne amaçla kurulduğunu, neden tavsiye edildiğini biliyor musunuz?'' diye sorması üzerine Arıkan, ''Site, arkadaşım Ergün Poyraz tarafından, kitaplarını yayımlamak amacıyla kuruldu. Neden tavsiye edilen site olduğu konusunu ise bilmiyorum'' cevabını verdi.

Sanık Arıkan, söz konusu sitede yazı yazacak olan kişileri Ergün Poyraz'ın belirlediğini ifade ederek, ''Sitede, Tuncer Kılınç, Mehmet Şener Eruygur, Osman Özbek, Sevgi Erenerol, Kemal Kerinçsiz ve Muammer Karabulut'un yazdığını hatırlıyorum'' dedi.

Sanık Ergün Poyraz'ın, JİTEM'den para aldığına ilişkin bir belgenin dava dosyasında yer aldığını belirten savcı Pekgüzel, Arıkan'dan bu konudaki bilgisini sordu.

Bu konuyu bilmediğini ifade eden Arıkan, ''Kitapları da satmıyordu. Son zamanlarda maddi kaynaklı sorunları vardı. İyice bunalmıştı. Memlekete gitmek istediğinden bile bahsediyordu'' cevabını verdi.

Arıkan, ''Ergenekon'' ismini, örgüt olarak ilk kez ne zaman duyduğuna ilişkin soruya üzerine de, ''İlk kez Fehmi Koru ya da Taha Kıvanç ismi ile sanırım Zaman gazetesinde yazdığı yazı ve Can Dündar'ın yazısında duydum'' şeklinde konuştu.

Duruşmada söz alan tutuksuz sanıklardan Yalçın Küçük'ün, kendisini tanıyıp tanımadığını yönündeki sorusuna, Arıkan, Küçük'ü sadece kitaplarından tanıdığını anlatarak, ''Ayrıca kitaplarınıza da katılmıyorum. Atatürk'e sebatay diyen biriyle ben nasıl aynı fikirde olabilirim'' dedi.

Duruşma, sanık Arıkan'ın çapraz sorgusuyla devam ediyor.

aa


Bu haber 508 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,777 µs