En Sıcak Konular

28 Şubat'ta 4. dalga

8 Mayıs 2012 08:54 tsi
28 Şubat'ta 4. dalga Aralarında muvazzafların da bulunduğu 17 asker hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 28 Şubat Soruşturması kapsamında 9 ildeki 15 adreste arama yapıldığı; 6'sı muvazzaf, 11'i emekli toplam 17 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CMK'nın 250. maddesi ile yetkili ve görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması'ndaki operasyonlarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

''Kamuoyunda 28 Şubat süreci olarak bilinen ve 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevlerini Yapmasını Kısmen veya Tamamen Engellemeye Teşebbüs Etmek' suçuyla ilgili 5237 sayılı TCK'nın 312/1 (765 sayılı TCK'nın 147) maddesi kapsamında 7 Mayıs 2012 tarihinde Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nden alınan arama kararı doğrultusunda, 8 Mayıs 2012 günü saat 08.30 itibarıyla Ankara'da 4, İstanbul'da 3, İzmir'de 2, Kars'ta 1, Erzincan'da 1, Denizli'de 1, Kocaeli'de 1, Balıkesir'de 1, Uşak'ta 1 olmak üzere toplam 15 ayrı adreste arama yapılmakta olup ve 6'sı muvazzaf, 11'i emekli 17 şüpheli hakkında soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı tarafından gözaltı kararı verilmiştir.

Askeri mahallerdeki aramalar, Cumhuriyet savcısı denetiminde Merkez Komutanlığı görevlileri tarafından gerçekleştirilmektedir.

Arama ve gözaltı işlemleri halen devam etmektedir.

Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yürürlükteki hukuk kuralları çerçevesinde ve hukuka uygun olarak toplanan deliller hassasiyetle değerlendirilerek, bahse konu kararlar işleme konulmuş olup, soruşturma aynı hassasiyetle sürdürülmektedir.''

KADIKÖY'DE ARAMA YAPILIYOR
Soruşturma kapsamında, emekli Tümgeneral Çetin Dizdar'a ait olduğu belirtilen Kadıköy'deki bir adreste arama yapılıyor.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, sabah saatlerinden itibaren emekli Tümgeneral Çetin Dizdar'a ait olduğu bildirilen Feneryolu Mahallesi Boztepe Sokak'ta bulunan bir evde arama başlattı. Polisin, evdeki arama çalışmaları sürüyor.

Bu arada İstanbul'da, iki emekli albayın adreslerinde de arama yapıldığı öğrenildi.

Operasyon kapsamında Korgeneral Tevfik Özkılıç'ın lojmanında da arama yapılıyor. Emekli Tuğgeneral Kenan Deniz'in evinde arama yapılıyor. Erzincan'da da bir muvazzaf generalin evi aranıyor.

ÇETİN SANER GÖZALTINDA
Operasyonda, İzmir'de gözaltına alınan emekli Korgeneral Çetin Saner'in Karaburun ilçesindeki yazlığında arama yapılıyor.

İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü soruşturma kapsamında emekli Korgeneral Saner'i bu sabah Karaburun'da gözaltına aldı.

Polis, Saner'in yazlığındaki aramayı sürdürüyor. Emekli Korgeneral Hakkı Kılıç ve Mustafa Bıyık hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

Soruşturma kapsamında Denizli 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nda da arama yapılıyor.

İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü soruşturma kapsamında 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na geldi. Ekiplerin sabah saatlerinde başladığı arama çalışmaları devam ediyor.,

POYRAZKÖY SANIĞI DA GÖZALTINDA
Operasyonda, bir dönem Gölcük Donanma Komutanlığı'nda sivil personel olarak görev yapan Tanju Veli Aydın da gözaltına alındı.

Balıkesir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde, 43 yaşındaki Aydın'ın Ayvalık ilçesindeki evinde, bilgisayar uzmanlarının desteğiyle arama başlattı.

Bir dönem Gölcük Donanma Komutanlığı'nda sivil personel olarak çalışan ve ''Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat'' davasında da tutuksuz yargılanan Aydın, gözaltına alındı.

Soruşturmada Batı Çalışma Grubu'nun şeması üzerinden gözaltılar yapılıyor. Soruşturmada ilk üç dalga 12, 19 ve 25 Nisan'da yapılmıştı.

ARINÇ: BİR AN ÖNCE SONUÇLANDIRILMALI
Yeni dalgaya ilişkin konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Demek ki soruşturma devam ediyor. Bir an evvel iddianame varsa iddianamenin ortaya çıkması veya eğer takipsizliğe bağlanacaksa bir takipsizlik kararının bir an önce sonuçlandırılmasını ben şahsen bir hukukçu olarak da bir siyasetçi olarak da arzu ederim. Önemli bir konu. Yeni gözaltılar olacaksa soruşturma bir an evvel bitmeli diye düşünürüm. Yargı sürecidir. Soruşturma biterse arkasından kovuşturma safhası başlar. Bir an evvel bu yargılamalardan sonuç alınabilir'' dedi.

ntvmsnbc


Bu haber 939 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,318 µs