En Sıcak Konular

BDP'liler şehit ailesine taziyede bulundu

7 Mayıs 2012 17:25 tsi
Tunceli'de çatışmada şehit düşen İlhan Zerender'in ailesine BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan ve BDP'liler taziye ziyaretinde bulundu

Tunceli'deki çatışmada şehit olan İlhan Zerender için Hakkari, Gelişen Köyü Ulaşan Mezrası'nda aile taziye çadırı kurdu.

Bugün taziye için köye BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre ve BDP'li yöneticiler gitti. Aile büyükleri tarafından karşılanan BDP'liler ilk olarak dua etti. BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, geçmiş dönemlerde de kanın durması için defalarca toplantı yaptıklarını anlatırken, devletin politikasının kardeşleri karşı karşıya getirerek savaştırmak olduğunu iddia etti.

BU BAYRAK HEPİMİZİN

Milletvekili Canan, Türk Bayrağı'nın herkesin olduğunu ve kimsenin bayrak için nöbet tutmasına gerek olmadığını söyledi. Canan, şunları söyledi:
"Hepimiz bayrak için zaten nöbet tutuyoruz. Köydeki, evindeki de bu bayrak için nöbet tutuyor. Çünkü bayrak hepimizindir. Kimse bayrağı kendisine görev yapmasın. Bayrağı bahane etmesinler. Bayrak olmasa sanki bu topraklar olmayacak mı? Bir Müslüman başka bir Müslüman'ın ana dilini yasaklamamalı. Bir Müslüman başka bir Müslüman'ın kimliğini, köyünün adını değiştirmez. 80 yıldır Türkiye'de Kürt kimliği yasaklıdır. Nasıl ki bir insanın annesinin sütü helal ise, insanın ana dili de o kadar helaldir. Şimdi deniliyor ki; Kürtçe serbest. Hayır, serbest değil. On binlerce insan halen hapishanelerde. Bunlar kendi dillerinde bile savunmalarını yapamıyor."

"ÇÖZÜM SİLAHLA DEĞİL DİYALOGLA"

Barış için büyük çaba gösterdiklerini belirten Canan, sorunun, barış, demokrasi ile çözümünden yana olduklarını söyledi. Milletvekili Esat Canan, "Bu iş silahla operasyonlarla çözülmez. 20 yıldır haykırıyoruz. Elimizi uzatıp çözüm istiyoruz. Biz Kürtler Allahın verdiği ve istediğinden başka bir şey istemiyoruz. Fazlasını istemiyoruz. Kardeşlik istiyoruz. Biz bölgenin barışını istiyoruz. Maalesef her gün şiddet var. Evlatlarımızın yarısı askerde, yarısı da dağlarda öldürülüyor. Devlet isterse bu dakikada bu savaşı durdurabilir. İlhan, hepimizin evladıdır. Başta ailesi olmak üzere hepimizin başı sağ olsun. Ölen Kürt olsun veya Türk fark etmez. Hepsi bu ülkenin evlatlarıdır. Askerlerin de ölmesini istemiyoruz. Hepsinin acısı aynıdır yüreğimizde" diye konuştu.

Bu haber 711 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,941 µs