En Sıcak Konular

Ergenekon davasında gerginlik

7 Mayıs 2012 15:56 tsi
'Ergenekon'' davasının tutuklu sanığı Osman Yıldırım, duruşma salonuna görevli jandarmalar eşliğinde getirildiği sırada sanık Tuncay Özkan'ın üzerine yürümek istedi.

 Bunun üzerine jandarmalar tarafından engellenen Osman Yıldırım, esas hakkındaki son savunması alınıncaya kadar duruşmalardan men edildi.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmanın öğleden sonraki bölümü başladığı sırada jandarma eşliğinde salona alınan tutuklu sanıklardan Osman Yıldırım, sanık Tuncay Özkan'ın üzerine yürüyerek saldırmaya çalıştı.

Görevli jandarmalar tarafından engellenen Osman Yıldırım'ın, ağzı kapatılarak salondan çıkartılması üzerine mahkeme heyeti, duruşmaya ara verdi.

Verilen arada duruşmayı izleyen gazetecilere açıklama yapan sanık Tuncay Özkan, Osman Yıldırım'ın sırtına yumruk attığını öne sürerek, ''Daha önceden benimle ilgili konuştuğu için Osman Yıldırım'a dava açtım. Bakırköy ve Silivri adliyelerinde görülen hakaret davalarından 4 ay ceza aldı. Daha önceki ifadelerinde arama listesinde benim adımı ölüm listesine koymuş. Bende hakaretler yüzünden kendisine dava açmıştım. Bana vurmaya çalıştıktan sonra Yalçın Küçük'e de vurmaya çalıştı'' dedi.

Bunun üzerine sanık Yalçın Küçük de, ''Herkes saldırıyor bize, güzel kızlar saldırmıyor'' ifadelerini kullandı.

Yaklaşık bir saat verilen aranın ardından ara kararı açıklayan Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, sanık Osman Yıldırım'ın duruşma başladığı sırada bazı sanıklara saldırmaya çalıştığını ve görevli jandarmalar tarafından engellenip salondan çıkartıldığını anımsattı. Başkan Özese, sanık Osman Yıldırım'ın daha önceki duruşmalarda da aynı şekilde davranışlarda bulunarak duruşma disiplini bozduğunu ifade ederek, ''Bu nedenlerle sanık Osman Yıldırım, esas hakkındaki son savunması alınıncaya kadar duruşmalardan men edilmiştir'' dedi.

Duruşma, tutuksuz sanık Hüseyin Vural Vural'ın çapraz sorgusuyla devam ediyor.

A.A.



Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,521 µs