En Sıcak Konular

Kalkınma Ajansı, Çin'i mercek altına aldı

7 Mayıs 2012 15:06 tsi
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA), Çin'i tanımak ve bu ülkeden yatırım çekmek amacıyla bir dizi resmi temaslarda bulundu.



KUZKA heyeti, 1-8 Mayıs 2012 tarihleri arasındaki ziyaretinde ilk olarak Hongkong'da, Hongkong Yatırım Ajansı Başkanı Simon Galphin ile görüşme yaptı. Sonrasında Çin'in üretim merkezi olarak bilinen Guandong eyaletinin merkezi Guangzhou şehrinde Kanton fuarını gezen grup, Guangdong Türkiye İşadamları Derneği (GUTİAD) ile Çin yatırım fırsatları ve Çinli yatırımcıların tercihleri istişaresini yaptı.

2009'da kurulan ve Çankırı, Kastamonu ve Sinop'tu kapsayan KUZKA, bugün Çin'in başkenti Pekin'de resmi temaslarda bulundu. Türk heyeti, burada Çin Milli Ticareti Geliştirme (CCPNT) Konseyi ile görüşme gerçekleştirdi. Çin'in milli ticaret ve ekonomisini geliştirmeyi amaçlayan CCPNT'nin İcra Başkanı Liu Yan ve Çinli firmaların katıldığı görüşmede Türk tarafı, Çankırı, Kastamonu ve Sinop'un öne çıkan yatırım imkânlarını anlattı. Bölgede otel azlığının hissedildiği ve Çinli yatırımcıların, başta turizm, mermer, mobilya gibi alanlarda yatırım yapabileceklerini ifade edildi. Çin tarafı da mermer ve mobilyaya ilgi duyduklarını, yeterli tanımanın ardından bu bölgelere ziyaret gerçekleştirebileceklerini kaydetti. Görüşmenin ardından karşılıklı hediyeler verildi.

Türk heyeti daha sonra Çin Uluslararası Ticareti Geliştirme Konseyi'nin (CCPIT) Pekin Branşı Başkanı Xiong Jiuling ve Başkan yardımcısı Liu Yang ile görüşerek, burada da yine karşılıklı tanıtım ve yatırım imkânlarını konuştu.

30 kişiden oluşan Türk heyeti bu akşam Türkiye'ye dönüyor. Çankırı Valisi Vahdettin Özcan'ın başkanlık ettiği heyette ayrıca Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Kuzka Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüseyin Şen, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç diğer yetkililer bulunuyor.

(CİHAN)

Bu haber 697 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,079 µs