En Sıcak Konular

Çankaya, İsrail’de barış arayışında

7 Mayıs 2012 14:09 tsi
Çankaya, İsrail’de barış arayışında Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, İsrail'de...

Türkiye ile İsrail arasındaki siyasi kriz sürerken Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın 28 ülkeden belediye başkanlarının katılımıyla düzenlenen uluslararası bir konferans için İsrail’i ziyaret ettiği bildirildi. Kudüs’te Jerusalem Post’a konuşan Tanık, ziyaretinin ne diplomatik ne de siyasi olduğunu belirterek “Buraya gelişim, siyasi bir beyan değil” dedi.

Bülent Tanık’ın Dünya Yahudi Toplulukları Amerikan Konseyi tarafından 28 ülkeden 37 belediye başkanının katılımıyla İsrail’de düzenlenen dört günlük bir konferans için İsrail’i ziyaret ettiği belirtiliyor.

Jerusalem Post gazetesi, Tanık’ın İsrail ziyaretini “Türk belediye başkanı İsrail’i ziyaret ediyor, ortak projeler hayal ediyor” başlıklı geniş bir haberde duyurdu. “Türk Belediye Başkanı Bülent Tanık, bu hafta İsrail’de barış arayışında” yorumunu yapan gazete “Ülkesi ile İsrail arasındaki gergin ilişkilere rağmen, başkent Ankara’nın bir ilçesi olan Çankaya’yı burada bir kent ile kardeş yapmak istiyor” diye yazdı.

Bülent Tanık, JPost’a yaptığı açıklamalarda Ramallah kenti ile bir kardeş kent programını başlatmak üzere olduğunu, her şey iyi giderse üçlü bir kardeş kentler projesi ile Çankaya ve Ramallah’ı İsrail’deki bir kent ile bir araya getirmek istediğini anlattı. Gazete de, proje için “ender” rastlanan bir proje yorumunu yaptı.
Böyle bir projenin mümkün olup olmadığını bilmediğini ancak bu hayali gerçekleştirmek istediğini de ifade eden Tanık “Türkiye’de bir deyimimiz var: Bekara karı boşamak kolaydır” diye konuştu.

Gazete, Tanık’ın ilişkiler yerel düzeyde tesis edilirse genel olarak bağların iyileşeceğine inananlardan olduğunu belirtti, Türkiye’nin tarihi olarak her zaman arabulucu rolünü oynadığı yönündeki sözlerine de dikkat çekti.

Haberde Tanık’ın, “kısa mülakatta ziyaretinin, ne diplomatik ne de siyasi olduğunu anlamakta özen gösterdiğini, ‘Buraya gelişim, siyasi bir beyan değil’ dediği de aktarıldı.

-HOLOKOST MÜZESİNE ZİYARET

Bülent Tanık’ın Kudüs’te Holokost müzesini ziyaret ettiğine, daha önce Avrupa’da bazı toplama kamplarına da ziyaretlerde bulunduğuna dikkat çeken gazete Tanık’ın İsrail ile ekonomik bağların geliştirilmesi gereğine işaret ettiğini anlattı. Gazete Tanık’ın, ekonomik ilişkilerin, diplomatik ilişkiler gergin olduğu dönemlerde de bağları tesis edebildiği değerlendirmesini yansıttı. 

Bu haber 1,112 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,820 µs