En Sıcak Konular

Putin: Demokratik bir ülkede yaşamak istiyoruz

7 Mayıs 2012 13:43 tsi
Kremlin Sarayı'nda gerçekleşen görkemli yemin törenin ardından Devlet Başkanlığı görevine resmen başlayan Vladimir Putin, demokratik ve özgür bir Rusya'da yaşamak istediklerini söyledi.

Dünya'da saygı duyulan, açık, dürüst, öngörülebilir bir Rusya ümit ettiklerini ifade eden Putin, "Rusya Devlet Başkanı görevine başlarken vatanım karşısında tüm sorumluluğumu anlıyorum. Onun çıkarları, güveni ve vatandaşların refahı her zaman benim için her şeyden önemli oldu ve olmaya devam edecek" dedi.
 
Milyonlarca vatandaşın kendisine olan güvenini boşa çıkarmamak için elinden gelen gayreti göstereceğine değinen Putin, "Hayatımın manasını milletime, vatanıma ve zor sorunların çözümünde bana katkı sağlayan halkıma hizmet etmek olarak görüyorum. Biz birlikte büyük ve zor yollardan geçtik. Kendimize inandık, gücümüze inandık, ülkemizi daha güçlü kıldık ve ulu milletin saygınlığını yeniden kazandırdık. Dünya ayağa kalkan Rusya'yı gördü. Bu bizim halkımızın çabası sayesinde oldu. Hep birlikte verimli bir şekilde yapılan çalışmada herkesin payı var" tespitinde bulundu.

İLERLEMENİN TEMEL ŞARTLARI

İlerlemenin temel şartlarını açıklayan Putin konuşmasına şu şekilde devam ett: "Gelişen ve doğru adım atabilen ülke, sağlam ekonomik ve sosyal temeller, aktif ve sorumlu sivil toplum. Bunların oluşmasında Dmitri Medvedev'in de büyük katkısı oldu. Onun devlet başkanlığı süresince devletin istikrarlı şekilde gelişmesini sağlaması ülke modernizasyonuna ivme kazandırdı. Kendisini ilerde zorlu ve sorumluluk gerektiren hedefler bekliyor, kendisine başarılar diliyorum."

Çok uluslu yapı, bin yıllık kültür, tarih birikimi ve manevi değerlerin temel alınması, sevgi ve inancın öne çıkarılması durumunda mutlaka başarılı olunacağına işaret eden Putin, "Rusya demokrasisi, anayasal haklar ve özgürlükler, sivillerin halkı yönetme imkanlarının geliştirilmesi ve hayat standardının yükseltilmesi önceliğimiz olacak" dedi.

KALKINMA SÜRECİNDE YENİ AŞAMAYA GİRDİK

Rusya'nın milli kalkınma sürecinde yeni bir safhaya girdiğini ve farklı sorunların çözüm beklediğine değinen Rusya lideri, "Önümüzdeki yıllarda yapacağımız işler Rusya'nın on yıllarını etkileyecek. Hepimiz gelecek nesillerin yaşamının ve devletimizin ve milletimizi tarihi perspektifinin bugün yapılacak işlere bağlı olduğunu anlamalıyız" ifadelerini kullandı.

Putin konuşmasında aile yapısının korunması, emeklilerin şartlarının iyileştirilmesi ve ekonomik alanda kalkınarak yeniden Avrasya coğrafyasında çekim merkezi olabileceklerini vurguladı.

cihan


Bu haber 718 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,344 µs