En Sıcak Konular

Şahin: Çünkü bizim Erdoğan'ımız var

7 Mayıs 2012 10:52 tsi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''Bu bölgenin ve dünyanın yükselen değeri olacağız, çünkü takımının başında Recep Tayyip Erdoğan gibi bir dünya lideri var'' dedi.

Bakan Şahin, Şahinbey Karataş Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Gaziantep İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin kuruluş sürecine değindi.
 
Konuşmasında 2001'de milletvekili ya da bakan olmak için yola çıkmadıklarını ifade eden Şahin, Başbakan'ın ufku, vizyonu ve cesaretiyle, bu takımın bir parçası olmak için yola çıktıklarını belirtti.

''10 yıl geçti alnımız ak, başımız dik. Her yerde bu 10 yılın hesabını veriyoruz. Bu ülkeyi büyütmenin, güzelleştirmenin ne kadar gururlu ve şerefli olduğunu ve bunun miras olduğunu anlatıyoruz'' diyen Bakan Şahin, şimdi kendilerine düşen görevin gelinen noktayı geriye götürmemek olduğunu vurguladı.

Kendilerini maraton koşucularına benzeten Şahin, bayrağı alıp, hedefe götüreceklerini ve bu hedefin 2023 olduğunu kaydetti.

''Dünyanın 10 büyük ekonomisi olacağız. İleri demokrasiyle güçlü toplum olacağız'' diyen Şahin, şöyle devam etti:

''Bu bölgenin ve dünyanın yükselen değeri olacağız, çünkü takımının başında Recep Tayyip Erdoğan gibi bir dünya lideri var. Bakınız, Gaziantep birlik ve kardeşliği başaran bir şehir. Ölçüyü koyduk, herkes birinci sınıf vatandaş olacak, herkes bu ülkede yaşamaktan büyük bir gurur duyacak. İşte bu şehir bunu başardı, bunu başaran kardeşlerime teşekkür ediyorum. 2023 hedefini bu şehir 2015'te başaracak.''

Bakan Fatma Şahin konuşmasını, şair Yavuz Bülent Bakiler'in ''Antepli Şahin'' isimli şiirinin bir kıtasını okuyarak tamamladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de konuşmasında, Türkiye'nin sözü dinlenen ve hatırı sayılan bir ülke haline geldiğini söyledi.

AK Parti kurulduğu günden bu yana Başbakan Erdoğan'ın Gaziantep'e 15 defa geldiğini ifade eden Çelik, ''Eskiden başbakanlar Ankara'da kuluçkaya otururdu, ama sizinle dertlenen, sizinle sevinen, sevincinizi sevinci, kederinizi kederi kabul eden bir Başbakan var. Dolayısıyla Başbakanımız 10 yılda 15 kez bu şehre geliyorsa, Gaziantep'e ve Gaziantepliler'e verdiği değeri gösteriyor'' dedi.

Gaziantep'e daha önce ''CHP'nin hakim olduğu bir şehir'' şeklinde anıldığını ifade eden Çelik, şimdi şehrin AK Parti'ye ''yüreğiyle'' teslim olduğunu belirtti.

Kentin her seçimde aslan payını AK Parti'ye verdiğini vurgulayan Çelik, ''Son seçimde 12 milletvekilinin 9'u AK Parti'den çıktı. Siz AK Parti'ye güvendiğinizi ortaya koydunuz. AK Parti de Gaziantepliler'in yüzünü güldürdü'' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt dışına yaptığı ziyaretler ve bu ziyaretlerin ihracata etkisine değinen Çelik, ''Eğer Başbakan dünyanın dört bir yanını, yanına aldığı iş adamları, bakanlarıyla dolaşmasaydı, Türkiye ihracat rekorları kırar mıydı, Gaziantep'in 500 milyon dolar olan ihracatı 5 milyar dolara çıkar mıydı?'' şeklinde konuştu.

Bugün dünyada ''Türkiye'' denildiğinde herkesin dinlediğini ve herkesin itibar ettiğini ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

''Türkiye sözü dinlenen ve hatırı sayılan bir ülke haline geldi. Avrupa ekonomik krizden dolayı kırılıyor.  Biliyorsunuz Yunanistan iflas etti, İspanya iflas etti. İrlanda iflas etti. İtalya sırada, orada da çok ciddi sıkıntılar var. Portekiz sırada. Dahasını söyleyeyim, Almanya ile ilgili çok kötü sinyaller geliyor. 'Almanya batarsa Avrupa bitecek diyorlar' Oralarda bunlar meydana gelirken, işin ehli olan, işin erbabı olan bir yönetimden dolayı Türkiye dimdik ayaktadır. Türkiye ekonomik olarak da dünyaya örnek olacak durumdadır. Hükümetimiz fırtınalı denizlerdeki usta bir kaptan gibi milletimizi selamet sahillerine doğru götürmektedir. Siz bize destek oldukça, dua ettikçe biz size hizmet etmeye, yüzünüzü güldürmeye, çocuklarınızın istikbalini sağlamaya devam edeceğiz.''

AA
 

Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,715 µs