En Sıcak Konular

Silvan barajı temelinin atıldığı gün facia son anda önlendi

7 Mayıs 2012 10:44 tsi
Diyarbakır'a bağlı Silvan ilçesinde bir menfezde, Silvan barajı temel atma törenine katılan vatandaş ve bakanları hedef alan 20 kilogramlık bomba ele geçirildi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, menfezin altına yerleştirilen 20 kilogramlık bombayla ilgili yazılı açıklamada bulundu. Vali Toprak, hükümet adına 4 bakanın katılımıyla gerçekleştirilen Silvan barajının temel atma törenini kana bulayacak el yapımı özel patlayıcının ele geçirildiğini söyledi.

Toprak, "PKK-KCK terör örgütünün, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük sulama projelerinden olan Silvan barajı ile 7 depolama barajı ve tünel inşaatı projelerinin bölgeye sağlayacağı ekonomik fayda, istihdam, gelir, ihracat artışı, işsizlere iş ve aş üretecek çalışmayı sekteye uğratmaya çalıştı." ifadelerine yer verdi. Toprak, barış projesi olan Silvan barajı inşaatını sabote etmeye çalışan terör örgütü tarafından döşenen bombanın bakanlara ve katılımcılara yönelik olduğunun değerlendirildiğini ifade etti.

Törene katılan bakanların hava yoluyla katılmış olmasının hain planı boşa çıkardığını belirten Toprak, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nın istihbari çalışmalarının sonucunda bombanın ele geçirildiğini dile getirdi. Bombanın Silvan-Batman kara yolunun 3. kilometresinde yer alan menfeze yerleştirildiğini kaydeden Toprak, Yeniköy yolu sınırlarının içerisindeki menfezde bir boya kutusu içerisinde dışı alüminyum folyo ile kaplı halde bulunduğu bilgisini verdi.

Bombanın 25 metrelik kabloyla araziye doğru uzandığını kaydeden Toprak, şu şekilde devam etti: "Çift kablo düzenekli ve el yapımı bir bomba olduğu tespit edilmiştir. Patlayıcı madde bomba imha uzmanlarınca patlatılarak etkisiz hale getirilmiştir. Söz konusu patlayıcı maddenin yaklaşık 20 kilogram alüminyum nitrat ihtiva eden silindir şeklinde boya tenekesine sıkıştırılmış güçlü ve özel yapım patlayıcı olduğu anlaşılmıştır."

Patlayıcı maddenin imha edilmesinden sonra olay yeri inceleme ekiplerinin gerekli numuneleri aldığını belirten Toprak, kriminal laboratuvarlarda inceleneceğini söyledi.

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ÇİRKİN YÜZÜ BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTI"

Silvan barajının tamamlanması halinde yıllık 880 milyon liralık gelir sağlayacağını ifade eden Toprak, ayrıca 318 bin vatandaşa da istihdam kapısı olacağını anlattı. Toprak, terör örgütü PKK'nın daha önce de bölgedeki işsizlik problemini ortadan kaldırması beklenen barajın inşaat şantiyesinde çalışan işçileri kaçırdığını ve iş makinelerini yaktığını hatırlattı.

Vali Toprak, açıklamasında şunlara yer verdi: "Bölücü terör örgütünün yöredeki vatandaşlarımızın refahının artmasını istemeyen; huzuruna, birliğine, beraberliğine kasteden; tesis edilen barışı ve güveni yok etmeye çalışan beyhude girişim ve eylemler olarak değerlendirilmektedir. Terör örgütünün çirkin yüzü tüm açıklığıyla bir kez daha ortaya çıkmıştır. Devletimizin, vatandaşlarımızın huzurunu, mutluluğunu, geleceklerini güzel kılmak adına her zaman ve ortamda istihdam sağlayacak, iş ve aş yaratma ile ekonomik ve sosyal çalışmalarımıza ve insanlarımızın refah düzeyini artıracak projelere devam edeceğiz." 

Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,853 µs