En Sıcak Konular

Hollande'den ''balkon'' konuşması

7 Mayıs 2012 09:45 tsi
Hollande'den ''balkon'' konuşması Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunu kazanan François Hollande, kendisine oy verenin de vermeyenin de cumhurbaşkanı olacağını söyledi.

Sosyalist Parti'nin adayı François Hollande, cumhurbaşkanlığı seçimlerini ilk sırada tamamlamayarak Elysee Sarayı'nın yeni konuğu oldu. Sosyalist aday yüzde 51.70 oy elde ederken Nicolas Sarkozy ise yüzde 48.30 oranında kaldı.

Seçim bölgesi Tulle'da halka hitap eden Hollande, Fransızların kendisine oy vererek değişimi başlattıklarını belirterek, ''Bütün Avrupa bugün bize bakıyor. Bana oy verenin de vermeyenin de cumhurbaşkanı olacağım" dedi. Hollande, Fransa seçimlerinn Avrupa Birliği ülkelerinde uygulanan kemer sıkma politikalarına karşı bir umut olduğunu kaydettti.

Seçimleri mağlubiyetle kapatan Nicolas Sarkozy ise, ''Bu yenilginin tüm sorumluluğunu üzerime alıyorum'' diye başladığı konuşmasında, bundan sonra Fransa'ya hizmetinin farklı şekilde olacağını aktardı. François Hollande'ın yeni cumhurbaşkanı olduğunu belirten Sarkozy, "Zor bir dönemde bu görevi üstlendi, umarım başarılı olur'' dedi. Fransa'nın demokratik seçimini yaptığını ve François Hollande'ı seçtiğini vurgulayan Sarkozy, herkesin buna saygı duyması gerektiğini ifade etti. Bundan sonra Fransız vatandaşı olarak yoluna devam edeceğini söyleyen Sarkozy, "Sizin bana verdiklerinizi asla elde edemezdim'' şeklinde konuştu.

Bu arada Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İngiltere Başbakanı David Cameron'un François Hollande'ı ülkelerine davet ettikleri bildirildi.

"YENİ FRANSA" MESAJI

Fransa'nın yeni cumurbaşkanı François Hollande, dün öğle saatlerinden itibaren Bastille Meydanı'nı dolduran onbinlerce seçmenine hitap etti. Seçim bölgesi Tulle'dan Paris'e geçen Hollande, yerel saatle 00.45'te meydana ulaştı. Seçmenlerinin sloganlarıyla karşılanan Hollande, yaptığı konuşmada ''yeni Fransa'' mesajı verdi.

"Sevgili arkadaşlarım" diye söze başlayan Hollande, ''Siz beni duyuyor musunuz bilmiyorum ama ben sizi duydum. Sizin değişim isteğinizi duydum, herkese teşekkürler, beni cumhurbaşkanı seçtiğiniz için. Biliyorum yıllardır yaralandınız, üzüldünüz. Şimdi birleşme, yaraları onarma zamanı. Gelecek beş yıl içerisinde bunları sağlayacağız'' diye konuştu. Hollande, "Fransa cumhurbaşkanı olmaktan gurur duyuyorum. 31 sene sonra tekrar solu cumhurbaşkanı makamına getirdiğiniz için gururluyum. Rövanş duygusunda değiliz. Seçimlerden çıkan sonuç, birlikteliğin galibiyeti" dedi.

Hollande, kendisinin Fransız gençliğinin, Fransız vatandaşı olmaktan gurur duyan herkesin cumhurbaşkanı olduğunu belirterek adaletli bir cumhurbaşkanı olacağını vurguladı. Sosyalist lider, kendi cumhurbaşkanlığının bütün Avrupa'daki değişimin de anonsu olduğunu savundu.

cihan

Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,701 µs