En Sıcak Konular

İşte MİT'in zayıf noktaları

7 Mayıs 2012 09:04 tsi
İşte MİT'in zayıf noktaları Şeffaflık politikasını sürdüren MİT 2011 raporunda üç zayıf noktasını açıkladı:

Personel yetersiz, deneyimsiz ve yaş ortalaması yüksek.

MİLLİ İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarlığı’na Hakan Fidan’ın atanması ile başlayan “şeffaflaşma açılımı” tüm hızıyla sürüyor. Basın mensuplarına teşkilatın kapılarını açan, resmi internet sitesini değiştiren MİT, faaliyet raporunu da yeniledi. 2007 yılından bu yana faaliyet raporu hazırlayarak kamuoyu ile paylaşan MİT, 2011 yılı raporunu hem görsel olarak hem de içerik olarak değiştirdi.
 
Millete hesap verme sorumluluğu var
 
Raporda, personelin yetersizliği, yeni alınan personelin deneyim eksikliği ve teknik personelin de yaş ortalamasının yüksek olması MİT’in zayıf halkaları olarak gösterilmesi dikkat çekti. MİT’in 2011 yılı raporunda Atatürk’ün fotoğrafı ve Hakan Fidan’ın önsözü yer aldı. Fidan, sunuş yazısında, MİT’in milletine karşı hesap verme sorumluluğunda olduğuna dikkati çekerek, Türkiye’nin ulaştığı demokratik değerler ışığında, istihbaratın gerektirdiği gizliliğin korunarak faaliyet raporu hazırlandığını vurguladı.
 
Personelimiz özverili şekilde çalışıyor
 
Raporun misyon ve vizyon bölümünde ise, MİT Müsteşarı’nın görevlerini yerine getirirken doğrudan Başbakan’a karşı sorumlu olduğu kaydedildi.  Raporda, MİT’in zayıf ve güçlü yanlarına ilişkin de değerlendirmelere yer verildi. Raporda,  personelin özel yaşamlarından feragat ederek özverili bir şekilde çalışması, teknolojik imkanlardan azami şekilde yararlanması, tüm birimlerin uyum içinde görevlerini yürütmesi, teşkilatın güçlü yanları olarak sıralandı.
 
Personel yetersizliği bulunuyor
 
MİT raporunda, üç zayıf yönünü de sıraladı. Buna göre, iş hacminin artması nedeniyle yeni personele ihtiyaç duyulması, yeni alınan personelin deneyimsiz olması ve beden gücüyle çalışan sanatkarlar ile teknik personelinin yüksek olması MİT’in zayıf yanlarını oluşturuyor.

Ek ödenek isteyecek
 
Raporda, MİT’in 2011 yılı bütçesinin harcamaları konusunda da bilgi verildi. Bu kapsamda 669.5 milyon liralık harcama yapıldığına dikkat çekilen faaliyet raporunda, 2012 yılı için bütçeden ayrılan kaynakların yetersiz kalacağı vurgulandı. Bu kapsamda, Maliye’den ek ödenek talebinin bulunmasının kararlaştırıldığı ifade edilen raporda, ek ödenek ihtiyacını en aza indirmek için, projelerle öncelik ilkesinin getirildiği belirtildi.

star


Bu haber 1,104 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,720 µs