En Sıcak Konular

Sıfır sorun demek...

6 Mayıs 2012 15:32 tsi
Sıfır sorun demek... "Bugün nasıl sıfır sorunu anlayamadılarsa geçmişte de Gazi Mustafa Kemal'in 'yurtta sulh cihanda sulh' politikasını anlayamadılar, anlamadılar."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep'teki Ak Parti İl Kongresi'nde konuştu. İşte konuşmadan satır başları:

"Biz siyasetin dinamiklerini değiştirmiş, siyaseti temize çıkarmış bir partiyiz. Diğer partiler hizmet tutkusunu anlamıyor, anlayamayacaklar. Biz birileri gibi rant elde etmek için siyaset yapanlardan değiliz. Makam uğruna yol arkadaşlarını harcayanlardan değiliz. Yanı başındaki arkadaşlardan kuşkulanacak kadar paranayo içine giren siyasetçilerden değiliz. Bizde ahde vefa var, dava arkadaşlığı var. Bizde makam değil millet öndedir. Bizde rekabet değil hayırda yarış öndedir. Bizde hesaplaşma olmaz, helalleşme olur.

Biz hergün yürüyerek hizmetlerimize hizmet katarak yolumuza devam ediyoruz. Yıllar önce Gaziantep'e gelir 1500 kişilik salonda terden duman olurduk. Şimdi aldığım bilgilere göre 7000 kişilik bir salona sahibiz. Nereden nereye...

Şu koskoca büyükşehir Gaziantep'e bir tane spor salonu kazandıramayacak kadar acizsiniz, bunları niye yapamadınız. Gaziantepimizde modern kongre sarayımız da var. Diyanet İşleri Başkanımız Kutlu Doğum Haftası ile ilgili uluslararası toplantıyı burada yaptı. Böyle modern bir kognre merkezi olunca o toplantı yapılabildi. İnşallah Gaziantep'e daha büyük kapalı spor salonu, stadyum ve olimpik yüzme havuzu da yapacağız. Gaziantep uluslararası yarışmaların yapıldığı bir merkez haline gelecek.Gaziantep teşkilatımızı kutluyorum. Kardeşlik hukukunu muhafaza ettiğiniz için sizleri kutluyorum.

Geçtiğimiz Nisan ayından itibaren komşumuz Suriye'deki olaylardan Gaziantep de etkilendi. Suriye inanıyorum ki bu çalkantılı dönemi geride bırakacak. Suriyeli kardeşlerimiz rahat nefes alacak. Türkiye olarak Suriyeli kardeşlerimizin meselesini kendi meselemiz olarak görmeye devam ediyoruz. Buradan sonra Kilis'teki Suriyeli kardeşlerimizi ziyaret edeceğim. Biz yola çıkarken komşularımızla sıfır sorun politikası dedik. Tüm komşularımızla diyalog içinde sorunları çözdük. Sıfır sorun demek her mesele karşısında sessiz kalmak demek değildir. Sıfır sorun demek cinayete zulme baskıya göz yummak değildir. Bugün bize İsrail'i gösterip sıfır soun politikasın ı sorgulayanlar, bugün sıfırda sorunu nasıl anlayamadılarsa Gazi Mustafa Kemal'in Yurtta sulh cihanda sulh politikasını anlamadılar. Bu politikayı yan gelip yatma olarak anladılar. Sıfır sorunu da meselelere karşı boyun eğme olarak anlıyorlar. Gazze'de kardeşlerimizi fosfor bombalarıyla katledenlere karşı biz susacak mıyız? Bizi eleştiren bu CHP ne yaptı? CHP geçmişte ne yaptıysa bugün onu yaptı. Geçmişte savaş bulaşmasın bize diye Hitler'e samimi dileklerini gönderdiler. Faşist İtalya'ya selam yolladılar. Onyıllar boyunca gücün önünde eğildiler. Bugün d CHP genel başkanı çıkıyor bir yandan sıfıtr sorun politikasını eleştiriyor, bir yandan da geçmişimle gurur duyuyorum diyor. CHP lideri ben olsam Mavi Marmara'yı Gazze'ye göndermezdim diyor. Dün Hitler'e selam gönderenler bugün Suriye'deki Baas rejimini ziyaret edip Türkiye'yi şikayet ediyor. Bugün de Gazze'deki vahşeti görmüyor, İsrail'de özgür ülke olarak sunuyor.

IMF'ye olan borç 23,5 milyon dolardı. Bizim IMF'e olan borcumuz 2,5 milyar dolar. 4 yıldır stand-by anlaşması yapmıyoruz. Merkez Bankamız'ın döviz rezervi DSP-MHP-ANAP döneminde 27,5 milyar dolardı. Şimdi 91 milyar dolar oldu. Eğer ekonomide böyle bir noktayı yakalarsanız demokraside de güç kazanırsınız. Şu an bu başarıldı. Bizim dış politikada ulaştığımı hedeflere CHP'nin hayalleri bile erişemez.

Beni mutlu eden şeyler de var. CHP lideri Bosna Hersek'e gitti. Camilerden tekkelerden dışarı çıkmadı. Elinde Kuran ile fotoğrafları çıktı. Mutlu olduk, Allah devamını da getirsin inşallah. Ama ardından geldi İstanbul'da Arap Baharı Zirvesi yaptı. Başörtülü Yemenli Tevekkül Hanım ile basın toplantısı yaptı. Bundan da mutluyuz. Ama insan sormaz mı Boşnak, Yemenli dindar olunca iyi de Türkiyeli dindar olunca niye kötü. Türk dindar olunca örümcek kafalı mı oluyor? Üniversitede kızlar başörtülü okumak için Ak Parti-MHP meclisten yasayı geçirdi. Bunu engellemek için Danıştay başvurusunda senin imzan yok muydu Kılıçdaroğlu? Bu samimiyetsizliktir. Yine 4+4+4 için yine Anayasa Mahkemesi'ne gittiler. Seçmeli olarak Kuran'ın ve Peygamberimizin Hayatı'nın okutulmasına karşı çıktılar. Kemal bey artık küreselleşiyor ama çark etmede küreselleşiyor. Çark etme konusunda sınırları aştı, uluslararası düzeyde çarkçılığa başladı. Bunların bizi anlamasının olanağı yok. Bu yüzden biz sıfır sorun diyoruz. Sorunlar karşısında diklenmeden dik duruyoruz.

Suriye'de tepkisiz olamayız. Yanı başımızda mezhep farklılıkları tahrik edilirken biz elimiz kolumuz bağlı oturamayız. Biz bu bölgede barış, huzur, istikrar ve güvenlik istiyoruz. Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Kilis ve Hatay'daki kardeşlerimiz hiç endişelenmesin. Suriyeli kardeşlerimizin hakkını savunmaya, oradan gelen kardeşlerimizi bağrımıza basmaya devam edeceğiz.

15-20 yıl önce Gaziantep'te böyle bir hava alanı yolu yoktu. Tek şeritte gider gelirdik. Bunlar Gaziantep'e yakışan şeyler değildi. 9 buçuk yılda Gaziantep havaalanı, duble yol, çevre yollarıyla ne hale geldi. Gaziantepte sanayicimiz, çiftçimiz, esnafımız çalışıyor. Gaziantep Şanlıurfa yolunu bitirme noktasına geldik. Edirne'den Habur'a kesintisiz bağlantıyı Gaziantep üzerinden sağlamış olacağız. Gaziantep baraj projeleriyle dünyanın tarım, sanayi, eğitim merkezi oluyor. Gaziantep'i sağlık merkezine dönüştürüyoruz. Dev bir şehir hastanesini kuruyoruz. Gaziantep'e 1470 yataklı şehir hastanesini kuruyoruz. Bu yıl içinde ihalesini yapacağız. Gaziantep'e uluslararası boyutlarda 5 müze kazandırdık.


Bu haber 1,041 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,658 µs