En Sıcak Konular

AHDD, 12 Eylül davasına müdahil oldu

6 Mayıs 2012 14:56 tsi
Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği (AHDD)'nin, Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın 12 Eylül darbesi nedeniyle yargılanacağı davaya müdahil olma talebi kabul edildi.

AHDD, davaya müdahilliği kabul edilen 18'inci tüzel kişi oldu. Dernek üyesi avukatlar davada, darbeye zemin oluşturulması amacıyla Malatya'da planlandığı belirtilen olaylarla ilgili gelişmeleri takip edecek.

Merkezi Malatya'da bulunan AHDD'nin Genel Başkanı Avukat Mehmet Turcan, dernek olarak Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılanan Kenan Evren ve arkadaşlarının davasına, Ocak ayında müdahil olmak için başvuru yaptıklarını hatırlattı. Davayı yakından takip edeceklerini belirten Mehmet Turcan, "'Ülkemizde karanlık bir dönemin sorgulanmasına geçildiği, bu ülkeye acı çektirenlerin hesap verdiği, artık kimsenin bu tür hesapları yapamayacağı daha demokratik bir hukuk devletine gitmekteyiz. Milli iradeyi silah zoruyla devre dışı bırakanlar, kardeş kavgasına zemin hazırlayanlar, Kürt-Türk, Alevi-Sünni, Sağcı-Solcu çatışması çıkarmak için her türlü karanlık planı sergileyenler hukuk önünde hesap vermektedir. Ülkedeki bütün karanlık işlerin, faili meçhul cinayetlerin, darbelerin, 27 Mayıs'ların, 12 Eylül'lerin, 28 Şubat'ların, 27 Nisan'ların işkencelerin, işkencecilerin, ülkenin insanına psikolojik harp uygulayanların hukukun üstünlüğü ve demokrasi ile tanıştıkları bir süreç yaşamaktayız."

Darbeye zemin oluşturmak amacıyla Malatya'da da bir takım olayların planlandığının belirtildiğine dikkat çeken Turcan, "Bu anlamda, 12 Eylül darbesini yapanlara insan onurunu yok ettikleri, idamların, zindanların, acıların, kayıpların tarifinin mümkün olmadığı bir dönem olduğu, bu dönemin mimarlarının hukuk ve adalet önünde İspanya, Yunanistan, Şili'de olduğu gibi hesap vermeleri gerektiğini düşünmekteyiz. Bu nedenle davaya müdahale talebinde bulunmuş durumdayız. AHDD olarak, hukukun üstünlüğü adına üzerimize düşen her şeyi yapmakta kararlıyız." şeklinde konuştu.

Davanın kabul edilen iddianamesinde, 6 Nisan 1978 tarihinde, Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu'nun, Ankara Emek Postanesi'nden evine gönderilen bombanın patlaması sonucu öldürülmesinin ardından yaşanan provokatif gelişmelere yer verilmişti.

cihan


Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,734 µs