En Sıcak Konular

Adli Tıp'tan Evren'e şok!

6 Mayıs 2012 10:33 tsi
Adli Tıp'tan Evren'e şok! Adli Tıp Kurumu GATA raporlarını kabul etmedi...

Darbe davası sanıkları Evren ve Şahinkaya’nın GATA’dan aldıkları raporları kabul etmeyen Adli Tıp, sanıkların tam teşükküllü bir hastaneden rapor almalarını istedi.

12 EYLÜL davasının mimarları Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’nın darbe davasının duruşmasına gelip hakim karşısına çıkıp çıkamayacaklarıyla ilgili yazışmalar sürüyor. Evren ve Şahinkaya, 12 Eylül darbe yargılamasının yapıldığı Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmalara katılmamak için için sağlık sıkıntılarının olduğunu belirten GATA’dan alınmış raporları mahkemeye sunmuştu. Mahkeme de bu raporları Ankara Adli Tıp Kurumu’na göndererek incelemesini talep etmişti. Adli Tıp Kurumu da mahkemeye gönderdiği yazıda raporların İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesini istemiş, bunun üzerine mahkeme Evren ve Şahinkaya’nın avukatları aracılığıyla sunduğu sağlık raporlarını İstanbul Adli Tıp Kurumu’na göndererek nihai kararın verilmesini talep etmişti.
 
Mahkemenin bu talebine cevap veren İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı, raporların eski olduğunun altını çizerek yakın tarihli rapor gönderilmesini istedi. Ayrıca geçmişte GATA’dan gelen raporlarda sıkıntı yaşandığı belirtilen müzekkerede tam teşekküllü hastaneden rapor alınırsa daha iyi olacağı vurgulandı. Mahkemenin ise Adli Tıp’a cevap vermediği öğrenildi. Müzekkerede, Evren ve Şahinkaya’nın Adli Tıp tarafından muayene edilmesi talebinin mahkeme tarafından iletilmediği gerekçesiyle yeni raporların istendiği belirtildi.
 
BAKANLIK HAZIRLIK YAPIYOR
 
Adli Tıp ‘gelemezler’ derse telekonferans

 
ANKARA 12. Ağır Ceza Mahkemesi Adli Tıp’tan gelecek karar doğrultusunda yargılamanın sürüncemede kalmaması için sanıkların telekonferans ile ifadelerinin alınması için Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi’ne yazı yazılmasına karar vermişti. Evren ve Şahinkaya’nın ifadelerinin Sesli ve Görüntülü Sistem (SEGBİS) yoluyla evlerinden alınmasını sağlayacak bu sistemle darbecilerin yargılanmasının önü açılmış olacak. Bu sistemle Evren ve Şahinkaya’nın video konferans yoluyla ifadeleri alınacak.

star





 

Bu haber 851 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,335 µs