En Sıcak Konular

Sarkozy için kader günü

6 Mayıs 2012 09:45 tsi
Sarkozy için kader günü Fransızlar bugün gelecek 5 yıllık dönemde ülkeyi yönetecek cumhurbaşkanını belirlemek üzere sandık başına gidiyor. Son anketler göre ilk turun galibi Hollande yüzde 52 ile Sarkozy'yi geride bırakacak.

Fransa'da ilk turu 22 Nisan'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci ve son ayağı için 45 milyon seçmen bugün sandık başına gidiyor. İlk turda yarışan 10 aday arasından ikinci tura kalan Nicolas Sarkozy ile Francois Hollande arasında geçecek seçimin resmi olmayan sonuçlarının bu geceden itibaren açıklanması bekleniyor. Seçimlerde önce yapılan son anketlere göre ilk turun da galibi olan Sosyalist aday Hollande, Elysee Sarayı'na çıkacak yeni isim olacak. Anketler Hollande ve Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin arasındaki oy farkının son bir haftada yaklaşık 5 puan eridiğini gösterse de Hollande'ın bugün alacağı oy oranının en az yüzde 52 olması tahmin ediliyor. Buna karşılık Sarkoyz ise yüzde 48'de kalacak.

SARKOZY SÜRPRİZ PEŞİNDE

Birinci turda kaybeden liderlerden hiçbiri kendisine destek vermediği için seçim mücadelesinde tek başına kalan Sarkozy bütün umudunu "sessiz çoğunluk"a bağlamış durumda. Uzmanlar seçmenlerin hala yüzde 15'ten fazlasının hangi lider için oy kullanacağına seçimin son gününde karar vereceği olgusu üzerinde yoğunlaşıyor. Anketlerin yanılma payıyla birlikte bu etkiyi de hesaba katan Sarkozy bu gece sandıktan "büyük bir sürpriz" çıkacağına inanıyor. İkinci tur için Sol Cephe lideri Jean- Luc Melenchon, merkez sağ partisi Demokratik Hareket lideri François Bayrou ve Yeşillerden Eva Joly'nin doğrudan desteğini alan Hollande ise yürüttüğü kampanyadan memnun görünüyor. Hollande cumhurbaşkanı edasıyla yaptığı son açıklamada "Daha şimdiden soldan çok daha fazlasını temsil ediyorum" dedi.

Kriz yüzünden kaybeden son isim

Fransa'nın yeni Cumhurbaşkanı Francois Hollande olursa , Avrupa'da kriz yüzünden koltuğunu kaybeden liderlere Nicolas Sarkozy de eklenecek. İspanya'da Rodriguez Zapatero, İtalya'da Silvio Berlusconi, Yunanistan'da Yorgo Papandreou daha önce kriz yüzünden koltuklarından olmuştu. Hollande'ın da Elyesee Sarayı'na çıkması ile ilk işi istihdam, alım gücü ile iç ve dış borçlar gibi ekonomik gelişmelerin üstesinden gelmek olacak. Sarkozy'nin tekrar cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda ise kabinesini oluşturduktan sonra daha önce uyguladığı ekonomik ve siyasi programına sadık kalarak icraatlarına devam etmesi bekleniyor.

sabah

Bu haber 605 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,536 µs