En Sıcak Konular

Davutoğlu'ndan savunma çıkışı

5 Mayıs 2012 19:44 tsi
Davutoğlu'ndan savunma çıkışı "Bir daha bu ülke kimseden savunma yardımı almayacak inşallah. Savunmasını da kendi yapacak ve yakında dost ülkelerin savunmasına da kendisi katkıda bulunacak"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ''Bundan sonra millet adına kimse karar alamayacak. Sadece millete hesap verecek olanlar, başları sadece Allah'ın, hakkın ve halkın önünde eğilenler karar verecek'' dedi.

Davutoğlu, Muğla Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin i kongresinde, büyük bir hamle içinde olduklarını ve bu hamlenin bütün dünyada takdirle takip edildiğini söyledi.

Bu hamlenin 3 ana sütun üzerinde yükseldiğini belirten Davutoğlu, ''Birincisi millet iradesi ve demokratikleşme. AK Parti iktidarının yaptığı ve gerçekleştirdiği gerçek zihniyet devrimi, millet iradesini bir daha hiçbir şekle ve şüpheye mahal bırakmaksızın hakim kılma gayretidir'' dedi.

Adnan Menderes'in, ''Yeter söz milletin'' diye başlattığı yolculuğun AK Parti ile takip edildiğini ve ''Yeter, söz de karar da milletindir'' noktasına getirildiğini dile getiren Davutoğlu, şöyle devam etti:

''(Söz milletin) demek sadece sandıktaki oylara tesir etmek anlamına gelebilir. Daha sonra bazı güç odakları sandıkta oylar ne şekilde çıkmış olursa olsun kararları kendi tekellerinde tutma isteği içinde olabilirlerdi, oldular da. Milletin sandıkta verdiği iradeye karşı tavırlar sergilediler. Ama artık şunu söylüyoruz. 'Söz de karar da milletindir.' Bundan sonra millet adına kimse karar alamayacak. Sadece millete hesap verecek olanlar, başları sadece Allah'ın, hakkın ve halkın önünde eğilenler karar verecek.''

-''Gelecek nesillere büyük bir ülke bırakacağız''-

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, ''Hiçbir zaman bu milletin ortak aklından, ortak vicdanından, ortak basiretinden şüphe edenlere imkan vermeyeceksiniz. Bu milletin ortak vicdanı, ortak basireti, ortak dirayeti, dünyada yeni bir küresel gücün doğuşuna zemin hazırlayacak. Bizim vazifemiz bu'' dedi.

İstiklal Harbi'nde en çok şehit veren ilin Muğla olduğunu ifade eden Davutoğlu, ''Muğla ahalisi nasıl büyük bir onurla ayağa kalkmışsa ve bize bu özgür toprağı, aziz Türk milletine bırakmışsa, bizler de geceyi gündüze katarak gelecek nesillere sadece özgür değil, büyük bir ülke bırakacağız. Kimsenin önünde baş eğmeyen, baş eğdirmek isteyenlere baş eğdirecek bir ülke bırakacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın'' diye konuştu.

-''Türkiye'de devrim yaşandı''-

Başı dik olmayanın, zillet içinde başkasından yardım, borç isteyenin onurunu korumakta güçlük çekeceğini vurgulayan Davutoğlu, başka makamlardan, IMF'den, uluslararası örgütlerden, başka devletlerden 70 sente kadar borç istemiş, isteme zilletine düşenlerin de bağımsızlığını koruyamayaklarını dile getirdi.

Son 9.5 yıl içinde Türkiye'de devrim yaşandığına dikkati çeken Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

''2001 Türkiyesi IMF'den borç isteyen bir Türkiye'ydi. 2001 Türkiye'si kendi vatandaşının maaşını öderken, aynı gün kendi parasına saygı duyamadığı için, kendi parasına itibar edemediği için, memurların maaşlarını aynı gün dolara çevirdiği bir ülkeydi. Şimdi ise bırakın IMF'den borç almayı, dünyada ne kadar mazlum millet varsa, 'bize yardım eli uzatacak kimse yok mu?' diye soran varsa, onlara yardım eli uzatan bir Türkiye var.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların geçen yıl Somali'ye yaptığı ziyareti hatırlatan Davutoğlu, o günden bugüne kadar Somali'ye 350 milyon dolara yakın yardım toplandığını bildirdi.

Davutoğlu, devletin Somali'ye her türlü imkanı sağlayacak büyük bir seferber başlattığını belirterek Davutoğlu, şunları kaydetti:

''Acılara, depremlere yetişemeyen bir devlet mekanizmasından, Haiti'deki, Pakistan'daki, Japonya'daki depreme anında yetişebilen yeni, güçlü ve kudretli bir devlet ortaya çıktı. Bizim en büyük şiarımız budur. Kudretli ve şefkatli bir devlet. Kudretli ve şefkatli bir devletin olabilmesi için o devletin kasasının dolu, o devletin alnının ak, karnının pek olması lazım.''

Türkiye'nin gayrisafi milli hasılasının 4 misli büyüdüğüne, ihracatının da arttığına işaret eden Davutoğlu, ''Bu dönemde biz yeni doğal kaynaklar keşfetmedik. Doğal kaynaklar bulmadık. Petrol yatakları da bulmadık. Neyi bulduk biliyor musunuz? Sizlerin içindeki cevheri yeniden keşfettik. O cevheri ayağa kaldırdık. O cevher ayağa kalktığı zaman bir daha bu millet geriye yerine oturmaz. Ta ki o cevher bütün insanlığa yardım elini adaletli şekilde uzatana kadar'' diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ''Hiç çekinmeden, kim ne derse desin, tekrar ederek söylüyorum, çevremizdeki bütün halklarla buluşacağız. Aramıza kurulmaya çalışılan duvarları tek tek yıkacağız'' dedi.

Davutoğlu, Muğla Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin il kongresinde, Türkiye'nin 10 sene öncesine kadar başka ülkelerin envanterinden çıkardığı silahları kullanmak zorunda olduğunu söyledi. Davutoğlu, ''Yani kullanmadığı, zamanı geçmiş uçaklarla tanklarla sürekli modernize etme ihtiyacı hissettiği eski tanklarla savunma ihtiyacını gideriyordu'' diye konuştu. 

Şimdi yeni bir Türkiye'nin bulunduğunu ifade eden Davutoğlu, ''Kendini ve bu yüce vatanı korumak için kimsenin yardımına ihtiyaç hissetmeyen, kendi tankını, kendi gemisini ve kendi uçağını da yakın zamanda yapacak olan yeni ve büyük bir Türkiye var. Bir daha bu ülke kimseden savunma yardımı almayacak inşallah. Savunmasını da kendi yapacak ve yakında dost ülkelerin savunmasına da kendisi katkıda bulunacak'' dedi.

Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Eğer bir ülkede millet iradesi var, eğer o milletin iradesinin dayandığı milletin ruhu, milletin cevheri, bütün asırlara adalet saçmış bir cevherse ve o millet kendi önderleriyle ekonomisini, demokrasisini, önünü açan liderleriyle önderleriyle buluşmuşsa, işte o milletin önünde hiç kimse duramaz. İşte o zaman onurlu ve itibarlı dış politikayı hayata geçirebilirsiniz. Bugün takip ettiğimiz dış politikanın esası budur. Hiç çekinmeden, kim ne derse desin, tekrar ederek söylüyorum, çevremizdeki bütün halklarla buluşacağız. Aramıza kurulmaya çalışılan duvarları tek tek yıkacağız.''

Ortadoğu'da, Balkanlar'da, Kafkaslar'da ve Orta Asya'da buluşulmayan, kucaklaşılmayan hiçbir kişinin kalmadığını ifade eden Davutoğlu, ''Onların dertlerini dert edineceğiz. Onun için ben Konya'ya gittiğim kadar Saraybosna'ya gidiyorum. Konya'ya gittiğim kadar komşu ülkelere gidiyorum. Tunus'a, Libya'ya gidiyorum. Bu, bizim vazifemiz, bu, bizim misyonumuz. Çünkü oradaki insanlar herhangi bir şeyle karşılaştıklarında dönüp yüzlerini Anadolu'ya, Türkiye'ye, sizlere bakıyorlar'' diye konuştu.

Hiç kimseyi düşman görmediklerini dile getiren Davutoğlu, kendilerine düşmanlık etme düşüncesini taşıyanlara da haddini bildirecek kudrete her zaman sahip olduklarını söyledi.

Dışışleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, herkese, ''Dost kucağı'' açtıklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

''Nereye gidersem gideyim, hep bizden talepte bulunuyorlar. Biz kendimizi Konya için ne kadar sorumlu görüyorsak, Konya'ya, Muğla'ya, Kayseri'ye, Sivas'a ne kadar sorumluluk hissediyorsak, Kudüs'le ilgili Saraybosna'yla ilgili Trablusgarp ile Gazze ile de ilgili aynı sorumluluğu hissediyoruz. Ama bu onlara bir şey empoze etmek için değil. Onlara bir şey dikte etmek için değil. Herhangi bir şekilde onlara hükümranlık kurmak için değil. Onlarla el ele yeni bir geleceğe yürümek için, sömürünün olmadığı, baskının olmadığı, adaletin ve her türlü eşitliğin sağlandığı, bizim değerlerimizin egemen olduğu yeni bir küresel düzen kurulana kadar gece ve gündüz çalışacağız. Bütün dünyada etkin ve onurlu bir politika içinde olacağız. Artık bizim diplomasimizin sınırı yoktur. Bizim diplomasimiz her yerde olacak, her konuyla ilgilenecek, her meselede bir Türk vizyonu bir Türk görüşü, bir Türk anlayışı ortaya koyacak. Bize kimse kendi anlayışını empoze edemez.''

Davutoğlu, kongre öncesi Muğla Üniversitesi'nin ek hizmet binalarının açılışı ile cami temel atma törenine katıldı. 

A.A.



Bu haber 917 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,076 µs