En Sıcak Konular

Sırbistan sandığa gidiyor

5 Mayıs 2012 15:23 tsi
Sırbistan'da yaklaşık 7 milyon kayıtlı seçmen, yarın yapılacak seçimlerde, Cumhurbaşkanı, milletvekilleri ve yerel yöneticilerini seçecek.



Sırbistan Kültür ve İletişim Bakanlığınca yapılan yazılı açıklamada, ülkenin genelinde yapılacak seçimleri yerli ve yabancı yaklaşık 1500 gözlemcinin takip edeceği bildirildi.

Seçim öncesi kampanya yasağının başladığı hatırlatılan açıklamada, ülkedeki seçimleri, yerel basın mensuplarının yanı sıra, yaklaşık 150 yabancı gazetecinin takip edeceğini kaydedildi.

Seçim öncesi yapılan anketler, bir süre önce görevinden istifa eden Sırbistan'ın eski Cumhurbaşkanı Boris Tadiç ile Sırbistan Kalkınma Partisi'nin adayı Tomislav Nikoliç'i Cumhurbaşkanlığı yarışını kazanabilecek 2 aday olarak gösteriyor.

Sırbistan Cumhuriyet Seçim Kurulu'nun (RIK) verdiği bilgiye göre, devlet başkanlığı için eski Yugoslavya'da işlenen savaş suçları için Lahey'de kurulan mahkemece savaş suçundan yargılanan Voyislav Şeşely'in eşi Yadranka Şeşely ile Sırbistan İslam Birliği'nin (IZUS) Başmüftüsü Muamer Zukorliç'in de dahil olduğu 12 aday yarışacak.

Listede bu dört adayın yanı sıra, ''Dveri'' vatandaş grubunun temsilcisi Vladan Gluşiç, Sırbistan Demokratik Patisi'nin adayı Voyislav Koştunitsa, ''Dönüşüm'' koalisyonun adayı Çedomir Yovanoviç, Lahey'deki mahkemece yargılanırken 2006 yılında tutukevindeki hücresinde geçirdiği kalp krizi sonucunda ölen Sırbistan'ın eski devlet başkanı Slobodan Miloşeviç'in de bir zamanlar başkanlığını yaptığı Sırbistan Sosyalist Partisi'nin Genel Başkanı ve İçişleri Bakanı İvica Daçiç, bağımsız adaylar Zoran Stankoviç ve Zoran Dragisic, ''Voyvodina Özerk Bölgesi Birliği'' koalisyonun adayı İştvan Pasztor ve Macar toplumun adayı Vajdasagi Magyar Szövetseg yer alıyor.

Seçmenler, Cumhurbaşkanlığı için aday olan 12 kişinin yanı sıra Sırbistan Meclisi'nde bulunan 250 milletvekili koltuğu için yarışan 15 aday listesinin arasında tercih yapacak.



Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,575 µs