En Sıcak Konular

''İstifa tek taraflı bir kavram''

4 Mayıs 2012 22:23 tsi
Muharrem İnce'den Gürsel Tekin'in istifasına yorum...

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Gürsel Tekin'in istifasıyla ilgili olarak, ''İstifa tek taraflı bir kavramdır. CHP büyük bir partidir. CHP tarihinde ilk defa bir istifa olayı yaşanmıyor'' dedi.

İnce, partisinin Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ile Silifke ilçesine bağlı Atayurt beldesindeki hali gezip, esnafla sohbet etti.

Muharrem İnce, burada gazetecilerin Gürsel Tekin'in istifasıyla ilgili soru üzerine, ''Hayırlısı olsun. İstifa tek taraflı bir kavramdır. CHP büyük bir partidir. CHP tarihinde ilk defa bir istifa olayı yaşanmıyor. Arkadaşımız kendisi için en doğru kararı düşünüp karar vermiştir. Kendisine hayırlı olsun'' dedi.

İnce, bir gazetecinin Akdeniz açıklarında dün meydana gelen depremi hatırlatarak, ''Akkuyu Nükleer Santrali'nin buraya yapılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?'' şeklindeki sorusu üzerine, ''Süt dağıtma işini beceremeyen bir iktidarın, nükleer enerjiyi doğru düzgün becerebileceğine, sağlıklı yapabileceğine hiç inanmıyorum'' dedi.

Terör örgütüyle ilgili yapılan bazı açıklamaların hatırlatılması üzerine de İnce, şunları kaydetti:

''Bir siyasi partinin amacı iktidar olmaktır ve kendisini terör örgütünden ayrı tutmalıdır. Onunla organik bağı olmamalıdır. Yani siyasi parti genel başkanı, terör örgütünün lideri değildir, onun yandaşı değildir. Ama burada tek suçlu BDP değil. AKP de onlar kadar suçludur. Terörle mücadele eden bir Türkiye'den terörle müzakere eden bir Türkiye'ye geldik.''

Hal gezisi sırasında kantara çıkıp tartıldığında 98 kilo olduğunu gören İnce, ''Bu kiloma bakmayın, ben kürsüde daha ağırım'' diye espri yaptı. İnce, çilek yüklü bir kamyonun sevkıyata hazırlanmasını da ''Ben kamyon şoförünün çocuğuyum'' diyerek, iplerle bağlayarak gösterdi.

aa

Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,915 µs