En Sıcak Konular

UEFA: TFF'nin Kararına Saygılıyız

4 Mayıs 2012 16:10 tsi
Şike kararı sonrası gözlerin çevrildiği UEFA, DW Türkçe'ye yaptığı açıklamada, 5 Ocak'taki bildiriye atıfta bulundu ve TFF'nin aldığı karara saygı duyduklarını belirtti...

Bir yıla yakın bir süredir Türk futbolu ve kamuoyunu meşgul eden şike olayı ile ilgili olarak Avrupa Futbol Federasyonları Birliği UEFA, 5 Ocak'ta yayınladığı bildiriyi işaret etti.

"Türkiye'de yaşanan şike olayında UEFA herhangi bir tarafta değil, herhangi bir duruş sergilemiyor. Türkiye Futbol Federasyonu eylemleri ve önlemleriyle tam bağımsız bir kuruluştur. Verdiği kararlara saygı duyarız. İç sorunlarda UEFA'nın yerel federasyonlara bir emri olamaz. Ancak kendilerinin talebi üzerine tavsiyede bulunabiliriz" diyen UEFA basın bürosu yetkilileri, 5 Ocak'ta UEFA yönetimince kaleme alınan bildirinin Türk basını tarafından dikkatli okunmadığından yakındılar.

Türk basınına eleştiri

Deutsche Welle Türkçe'ye konuşan UEFA basın bürosu yetkileri, "Oysa 5 Ocak'ta yayınlan bildiride her şey çok açık anlatılıyor. Ama her nedense Türk medyası hep aynı soruları bize soruyor. Bildiriyi dikkatli okusalar içinde bilmek istedikleri her şey var. Biz 5 Ocak'ta yayınladığımız bildiride söyleyeceklerimizi söyledik. Bunun dışında şimdilik paylaşacak bir yorumumuz yok. Eğer olursa bunu da basına açıklarız" şeklinde konuştular.

Türk medyasından sürekli aynı soruların geldiğini söyleyen UEFA basın bürosu yetkilileri kendilerine isnat edilerek pek çok abartılı ve yanlış yorumun Türk basınında yer almasından şikayet ettiler. Basın bürosunda çalışan kişilerin her birinin "Basın sözcüsü" olmadığına işaret eden yetkililer, "Bizim 5 Ocak'ta UEFA yönetimi tarafından yayınlanan bildirinin aksine söz söylememiz, başka ülkelerden örnekler göstermemiz mümkün değil" dediler.

UEFA bildirisi ne diyor?

UEFA'nın resmi sitesinde de yeralan 5 Ocak 2012 tarihli bildiri metninin tercümesi şöyle:

"UEFA, konuya açıklık getirmesi için gelen bir dizi talebin ardından, şunu teyit etmek istemektedir: Türkiye'deki şike olayıyla ilgili konuların ele alınmasında, tüm sorumluluk Türkiye Futbol Federasyonu'na aittir. Bu ciddi konunun, Türk futbolunun esenliği açısından en iyi şekilde çözülmesini sağlayacak gerekli disiplin cezalarının alınması, uygun önlemlerin hayata geçirilmesi tümüyle Türkiye Futbol Federasyonu'nun görevidir.

Ulusal federasyonların özerkliğine ve bağımsızlığına tümüyle saygı gösteren UEFA, iç meselelere müdahil olamaz. Tabii ki UEFA, talep gelmesi durumunda ve üyelerinin özerk karar alma süreçlerinin korunması şartıyla, tavsiyelerde bulunabilir, destekleyici bir rol oynayabilir.

UEFA, şikenin doğrudan Avrupa düzeyinde oynanan karşılaşmaları etkilemesi durumunda müdahil olmaktadır. Tabii ki bunun yanında, tüm Avrupa çapında şike olaylarını takip etmekteyiz. Zira bu konu, her düzeyde futbolun geleceği için temel önem taşımaktadır."

dw



Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,862 µs