En Sıcak Konular

İlan için gazete çıkarma dönemini bitirdik!

4 Mayıs 2012 14:32 tsi
Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, gazetecilik ve reklamcılık adına geleceğe umutla baktıklarını söyledi. Bir kurumun kendisini kapatmadan hiçbir kurumu kapatamadığını ifade eden Atalay, çok seslilik adına yerel gazetelere desteklerinin s

BİK İzmir Medya İstişare Toplantısı yapıldı. BİK Yönetim Kurulu üyeleri, yerel ve ulusal medya temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Atalay, kurum olarak kendilerini yenileyip çağa uygun adımlar attıklarını ifade etti. BİK'in, "Artık bu kurum gereksizdir." eleştirilerinden bugün tartışılmayan bir kurum haline geldiğini dile getiren Atalay, yerel medyaya, "Biz kendimizi yeniledik, siz de kendinizi yenileyin." çağrısında bulundu. Geçmişte sadece BİK'ten ilan almak için bazı gazeteler çıktığına işaret eden Atalay, "Resmî ilan fiyat tarifesini yükseltirken bir bakanımız gazetenin nerede yayınlandığını, yayınlanıp yayınlanmadığını sormuştu. Bazı illerde bazı gazeteler ilan almak için çıkıyor. Çıkıyorsanız, adam gibi habercilik yapın. Yörenin bütün sorunlarını dile getirin. Eksikleri, yolsuzlukları, çöpü, çamuru gazeteci görmezden gelemez. Bu sorunların giderilmesini sağlayalım. O ilin başındaki devletin görevlendirdiği valinin, seçimle gelmiş belediye başkanlarının bir mesai arkadaşı gibi kamu adına denetimi sağlayın." diye konuştu.

Yerel basının bölgede yapılacak organizasyonlara da destek verdiğini ifade eden Mehmet Atalay, UNIVERSIADE sırasında İzmir'deki yerel basının önemli çalışmalar yaptığına dikkat çekti. Organizasyonun başarıyla hayata geçirilmesinde basının katkısını vurgulayan Atalay, "UNIVERSIADE'da en büyük pay, İzmir basınınındır. Çok sesliliği en çok İzmir'de görüyoruz. Yanlışları düzelterek şehrimizi yarına hazırlamak konusunda elbirliği yaparsak, hem kamu ilanlarının devamını sağlarız hem de reklamın çok daha fazla akmasını sağlarız." dedi.

'GELECEĞE UMUTLA BAKIYORUZ'

Mehmet Atalay, gazetecilik ve reklamcılık konusunda geleceğe umutla baktıklarını, sosyal medyanın varlığını kabul ederek çağa ayak uydurmaya çalıştıklarını ifade etti. Resmî ilan yayınlayan bazı illegal sitelerin kapatılması için çalıştıklarını anlatan Atalay, "İllegal yolla para kazanan bu sitelere önce uyarıda bulunduk. 27-28 site oldu bizim ulaştığımız. Bir kısmı kapattı. Bu bizim eksikliğimizden kaynaklandı. İnsanlar da ihtiyaç duyuyorsa illegal internet sitelerin oluşması gayet doğaldı. Sonra, 'Biz bu işi yapacağız' dedik ve web sayfamızda ilanları yayımlamaya başladık. Herhalde resmî ilanlar için en çok tıklanan portallardan biri olacağız." diye konuştu.

BİK Yönetim Kurulu Üyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanı Müsteşar Yardımcısı Saim Parlak ise yaptığı konuşmada, BİK'in 51 yıldır kamu kaynaklarını adaletli dağıtmak için çalıştığını, demokrasinin dördüncü gücü olan medyayı resmî ilanlarla desteklemeye çalıştıklarını dile getirdi.

GAZETECİLERİN KONUT SIKINTISI

Atalay, gazetecilerin konut sıkıntısını çözmek için İstanbul'da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile proje başlattıklarını hatırlatarak, benzer bir projeyi İzmir'de de yapmak için BİK İl Müdürlüğü'nün çalışma başlatmasını istedi. Atalay, "İstanbul'da 4 bin konut yapıyoruz. Benzer projeyi, talep olması halinde İzmir'de de yapabiliriz." dedi.



Bu haber 546 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,269 µs