En Sıcak Konular

Öztrak: Başbakan S&P'yi Silivri'ye gönderebilir

4 Mayıs 2012 13:17 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı, Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, ''Başbakan S&P'yi de ideolojik olmakla suçladı, yakında S&P'yi de Silivri'ye gönderebilir'' dedi.

Öztrak, düzenlediği basın toplantısında ekonomideki son gelişmeleri değerlendirdi.
 
AK Parti'nin süt dağıtımı projesinde ciddi bir skandala imza attığını iddia eden Öztrak, ''Milli Eğitim Bakanı hemen Başbakanlık'ın uçağına atlasın, İzmir'e gitsin. İzmir'de bizim büyükşehir belediye başkanımız var. Dizinin dibine otursun, 'sen bu işi nasıl yapıyorsun?' diye sorsun'' dedi. Öztrak, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 7 yıldır 210 bin çocuğa süt dağıttığını ve böyle bir sorunla karşılaşmadığını kaydetti.
 
Öztrak, iktidarın 1 Nisan'da şaka gibi doğalgaz ve elektrik zamları yaptığını ileri sürerek, ''AKP, vatandaşın cebine bu sefer sağlık bahanesiyle dadanacak. Sağlık vergisi adı altında sigaraya 1.5 TL zam yapılacağı anlaşılıyor'' diye konuştu.
 
Dün açıklanan yüzde 11.14'lük Nisan ayı enflasyon rakamının, son 3.5 yılın en yüksek enflasyonu olduğunu belirten Öztrak, ekonomiye duyulan güvenin hızla yıprandığını iddia etti. Öztrak, kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's'un 1 Mayıs'ta Türkiye'nin kredi görünümünü pozitiften durağana çektiğini ifade ederek, ''Biz bu işi para vererek yaptırıyoruz. Başbakan'a tavsiyem, Hazine'ye talimat versin, Standard&Poor's ile kontratı fesh etsin. Başbakan sinirlendiği her şeyi ideolojik olmakla suçlar. S&P'yi de ideolojik olmakla suçladı. Başbakan yakında S&P'yi de Silivri'ye gönderebilir'' dedi.
 
Öztrak, IMF'nin yayınladığı rapora göre, Türkiye'nin, 2012'de dünyada büyüme hızı en hızlı düşecek 3. ekonomi olacağını savunarak, Türkiye'nin 2011'de tek dünya ikinciliğinin olduğunu, onun da ABD'den sonra en çok cari açık veren ülke olmasından kaynaklandığını bildirdi.
 
TİM tarafından açıklanan ihracat rakamlarının çok kaygı verici olduğunu kaydeden Öztrak, ''İhracat 25 ay aranın ardından ilk kez Nisan ayında yüzde 2,9 geriledi. Yüksek artışlarda açıklamayı bizzat yapan bakan bu defa yurtdışında olmayı tercih etti. Bu Hükümet iyi gün dostu, kötü günde yok olup 90 yıl öncesini suçluyor'' dedi.
 
-''Medya CHP'nin iç işleriyle fazla meşgul oluyor''-
 
''İstifa edebileceğine'' ilişkin bir soru üzerine Öztrak, ''Dün İsveçte'ydim. Bu yüzden MYK toplantısına katılamadım, gece 1,5'ta döndüm. Bunlar spekülasyon. Memlekette ekonomi kötü gidiyor, çocuklar dağıtılan sütten hasta olmuş, bugün sabah 3 tane şehit var. Türkiye'nin gündemi budur ama nedense Türk medyası CHP'nin iç işleriyle çok fazla meşgul oluyor. Çocuklar sütten zehirlenirken, konuşulacak en son konu budur'' dedi.
 
-Öğretmenlerin durumu
 
CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, eşinden ayrı yerlerde çalışmak zorunda bırakıldığını belirten öğretmenlerle basın toplantısı düzenledi.
 
Öğretmen eşlerin sorunlarının dönemin Milli Eğitim Bakanı Nimet Baş'ın, Başbakanın memleketi Güneysu'da, eşinden ayrı yerde çalışmak zorunda kalan hamile bir öğretmeni görmesiyle gündeme geldiğini hatırmatan Onur, bunun üzerine öğretmen eşlerin biraraya gelmelerini sağlayacak düzenleme (il emri tayini) yapıldığını belirtti.
 
Bu düzenlemenin daha sonra kaldırılması nedeniyle yaklaşık 37 bin öğretmenin mağdur olduğunu ifade eden Onur, ''İl emri yılda bir kez sadece 31 Ağustos'ta yapılıyor. Ancak bazı öğretmenler 5 Eylül'de göreve başladığı için bu haktan yararlanamıyor. Öğretmenlerin eşlerine kavuşabilmeleri için hizmet puanı biriktirmeleri gerekiyor. Branş öğretmeni 5-6 yıl, sınıf öğretmeni ise ancak 15 yıl sonra eşinin yanına gidebiliyor. 15 yılda da o evlilik kalır mı? Bilmiyorum'' diye konuştu.
 
Onur, eşinin yanına tayin isteyen öğretmenlere, ''Eşiniz ile birarada olmak istiyorsanız, 3 yıl ücretsiz izne ayrılın, gidin 3 yıl eşinizin yanında kalın; 3 yıl sonra orada istediğiniz bir okula atarız'' denildiğini savunarak, ''Bununla öğretmenlere çalış ya da 3 yılda 3 çocuk mu yap demeye getiriyorlar?'' dedi.
 
Toplantıda söz alan 2 öğretmen ile bir öğretmenin eşi mağduriyetlerini anlattı.

aa


Bu haber 525 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,287 µs