En Sıcak Konular

Bülent Orakoğlu ifade verdi

4 Mayıs 2012 12:09 tsi
Postmodern darbeyi ortaya çıkaran eski istihbaratçı Bülent Orakoğlu 28 Şubat soruşturmasında ifade verdi.

Belgeler çok ciddi, savcı herşeyi biliyor

28 Şubat soruşturması kapsamında dün Bülent Orakoğlu ve Hasan Celal Güzel 'mağdur tanık' sıfatıyla ifade verdi. Savcılığa 9 klasör belge götüren Orakoğlu, savcıların elindeki deliller karşısında şoke oldu. Orakoğlu, "Çok şey bildiğimizi sanıyorduk ama savcı  bizden kat kat fazla bilgiye sahip. Çok ciddi belgeler var. Sivil ayağa yönelik operasyonlar gelebilir" dedi

28 Şubat sürecinde Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkan Vekili olarak görev yapan Bülent Orakoğlu soruşturma kapsamında 3,5 saat ifade verdi. Savcı Mustafa Bilgili'ye 9 klasör belge getiren Orakoğlu'na BÇG'yle ilgili belgeleri nerden bulduğu da soruldu. Orakoğlu  "Sorulardan bu sürecin devam edeceği görünüyor" dedi. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel  ile savcılıkta soru sorulmadığını belirten Orakoğlu, "Daha önce medyada yer aldığı gibi emniyet istihbarat olarak hiyerarşi içinde Batı Çalışma Gurubu ile alakalı belgeleri Demirel'e sunmuştuk. Ama bu belgeden dolayı bize operasyon yapıldı. Bu sunduğumuz belgeler suç belgeleriydi. BÇG'nin hukuki bir dayanağı olmadığını belirttik" ifadelerini kullandı.

HER ŞEY HUKUK ÇERÇEVESİNDE

Savcıların elinde sivil sorumlularla alakalı çok ciddi belgeler olduğunu belirten Orakoğlu, "Her şey hukuk çerçevesi içinde yürütülüyor. Operasyonların devam edeceğini düşünüyorum" dedi. Bu soruşturmanın rövanş şeklinde algılanmaması gerektiğini belirten Orakoğlu, "Suç belgelerini ortaya çıkardık diye bize kelepçe takıldı. Bu insanlar darbe ile suçlanıyor ama kelepçe takılmıyor. Demek ki şimdi karşı bir darbe yok" değerlendirmesinde bulundu.

HER AN SİVİLLERE OPERASYON GELEBİLİR

28 Şubat'ın sivil ayağına yönelik operasyonlarında gelebileceğini ifade eden Orakoğlu,  şöyle devam etti: "Olması gerekiyor. Sorulardan geleceği anlaşılıyor. En az darbe yapanlar kadar suçlu siviller var. Onlara da hesap sorulacak diye düşünüyorum. Her an sivil ayağa operasyon başlayabilir. Operasyonu zedeleyecek bir bilgiyi paylaşamayız. Ama şunu herkes bilmelidir ki savcılar her şeyi biliyor. Suçsuz hiç kimseyi tutuklamazlar. Biz belgeleri ortaya çıkardığımız da çok şey bildiğimizi sanıyorduk ama savcının elindeki bilgileri görünce savcıların bizden kat kat fazla bilgiye sahip olduklarını gördük. Savcıların elinde çok ciddi belgeler var. Herkes hukuk içinde cezasını çekecek. Biz bu ifadeleri bu ülkenin çocukları bir daha darbe yaşamasınlar diye veriyoruz. O süreçte dik duranlar tanık olarak çağırılacaklardır. Türkiye'de artık hukuk var. Karşı darbe iddialarını ortaya atanlar darbelerle yüzleşmek istemeyenlerdir. Darbe dönemlerinde ceplerini dolduranlardır."

GÜZEL'E BÇG'NİN ÇEKTİĞİ GÖRÜNTÜLERİ İZLETİLDİ

28 Şubat soruşturması kapsamında eski Bakanlardan Hasan Celal Güzel de ifade verdi. Güzel'e savcılıkta BÇG'ye karşı oluşturduğu  Demokratik Çalışma Grubunda yaptığı konuşmaların video görüntülerinin askeri aramalarda ele geçirildiği anlatıldı. Güzel'in ise bu delillere, "Şaşılacak bir şey yok!" şeklinde cevap verdiği öğrenildi.

28 Şubat döneminde gizli belgeleri yayınlamaktan tutuklanıp yargılanan Güzel, konuyla ilgili bildiklerini soruşturma savcısı Mustafa Bilgili'ye iki saat boyunca 'mağdur- tanık' sıfatıyla anlattı. Güzel, "Benim 28 Şubat'ı ihbar dosyalarım vardı. Onları bulmuş, incelemiş. Beni çağırdı, ben de bildiklerimi söyledim" dedi. Savcı Bilgili'nin sorularla kendisini yönlendirdiğini anlatan Güzel, "Kendisi sordu, ben de anlattım bildiklerimi. 28 Şubat konusunda bildiklerimi, bu konudaki mağduriyetimi, mücadelemi, hepsini anlattım." ifadelerini kullandı. 28 Şubat döneminde Fevzi Türkeri hakkında yaptığı şikayetin sorulduğunu kaydeden Güzel, "Bu konudaki evrakım da onda. Benim ihbar ettiğim konular vardı. Suç duyurusunda bulunmuştum, onların evrakı, vesikaları vardı. Bende olmayan belgeler de vardı" şeklinde konuştu.

ÇİLLER VE AKŞENER İFADE VERECEK

28 Şubat soruşturmasını yürüten Ankara Başsavcılığı, başta dönemin Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller ve İçişleri Bakanı Meral Akşener olmak üzere BÇG'yi deşifre eden polis memuru Kadir Sarumsak, Merve Kavakçı gibi birçok ismin bilgisine başvuracağı belirtildi. Çok sayıda milletvekili ve bürokartın savcılık tarafından ifade vermeye davet edildiği de öğrenildi.

Bu haber 516 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,329 µs