En Sıcak Konular

Bozdağ: Tutuklu vekiller muhalefetin eseri

4 Mayıs 2012 11:46 tsi
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Tutuklu vekiller konusunda yaşanan problem, muhalefetin Türkiye'ye hediye ettiği bir eserdir." dedi.

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda "Yeni Teşvik Sistemi ve Yatırımlarda Devlet Yatırımları" konulu konferansa katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bozdağ, tutuklu vekiller konusu ile ilgili bir soruya, "Tutuklu vekiller muhalefetin eseridir. Bundan dolayı AK Parti'yi suçlamaları fevkalade yanlıştır. Şuanda ortaya çıkan son durumla ilgili AK Parti bir değerlendirme yapmadı. Bir değerlendirme yaptıktan sonra açıklama yapacaktır." diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı süresini de değerlendiren Bozdağ, "Yapılan yasal ve anayasal düzenleme gayet açıktır. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 7 yıllık bir süre görev yapmak üzere seçilmiştir. Yapılan yasal düzenleme de anayasa da yapılan bu değişiklikte uyumludur. Anayasa Mahkemesi ne karar verecek hepimiz göreceğiz. Ama yapılan yasal düzenlemede anayasaya aykırı bir yön bulunmadığını biz her defasında belirttik." dedi.

Balyoz davasının tutuklu sanığı Eski Birinci Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurusunun ara kararına ilişkin açıklama yapan Bozdağ, "Mahkemenin açıklamasına ilişkin gazetelerde haberler var ama mahkemenin kararının detaylarını öğrenme imkanım olmadı. Daha önce de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başka konularla da dava açılmıştı. Mahkeme açılan davayı reddetmişti. Bu davayla da ilgili bir ret kararı olduğuna ilişkin haberler var, detaylarını inceledikten sonra daha geniş kapsamlı açıklama yaparız." şeklinde konuştu.

cihan


Bu haber 485 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,020 µs