En Sıcak Konular

Vural'a göre AK Parti’nin yaptığı iyi şeyler

4 Mayıs 2012 10:46 tsi
Vural'a göre AK Parti’nin yaptığı iyi şeyler MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, "2002’de bıraktığımız Türkiye’de terör sıfırlanmıştı." dedi. Vural, AK Parti'nin yaptığı iyi şeyleri açıkladı.

Abbas Güçlü'nün köşe yazısı

Genç Bakış’ın bu haftaki konuğu MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural’dı. Meclis’in en sivri dilli milletvekillerinden biri olma özelliğini, canlı yayında da gösterdi ve iktidarı eleştiri yağmuruna tuttu. Başkent Üniversitesi’nde gerçekleşen programda Vural’a da MHP’ye yönelik agresif sorular geldi. Ekran başındakilerin de yoğun ilgi gösterdiği Genç Bakış’ta öne çıkan satır başları şöyle:

Cumhuriyet’le hesaplaşma var

-  19 Mayıs Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcıdır. Kim bundan rahatsız olabilir? Elini tutan mı var, törenleri istediğin gibi düzenle. Ama aslında adeta Cumhuriyet’le hesaplaşma var.
-  Gençliğe hitabeden neden rahatsız oluyorlar? Kaldıracaklarmış. Herhalde 19 Mayıs’ı darbe, Atatürk’ü darbeci gördüler? O noktaya mı götürmeye çalışıyorlar anlamıyorum.
-  Millet iradesi nasıl hapsedilir. 2007 seçimlerinde Sebahat Tuncel’i milletvekili seçildi diye içeriden çıkaranlar bugün neden Engin Alan’ın ve Mehmet Haberal’ın içeriden çıkmasını istemiyor?
-  Biz 4+4+4’e karşı çıktık. Okula başlama yaşı olarak 5 yaş uygun değildir dedik, liselerin 3 yıl olmasını öneriyoruz.
-  Kur’an-ı Kerim’in ve peygamber efendimizin hayatının isteyen her öğrenciye seçmeli ders olarak verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. MHP olarak 1977 yılında Kur’an-ı Kerim’in seçmeli ders olması için bir imza kampanyası başlatmıştık. O yüzden bu konuyu destekledik.

Dershane sayısı iki kat arttı

-  Türban da aynı şekilde. Bu konuları siyasileştirmeden çözümlemek gerekiyordu, MHP olarak biz bunu yaptık.
-  İktidara gelirsek üniversite sınavını kaldıracağız. Kaldırmamız gerekiyor.
-  Biz 43 yıldır fikir ve siyaset namusumuzu koruyoruz. Bizim verdiğimiz sözler suya yazılmış değildir.
-  Bizim önce yapmamız gereken Genel Başkanımızı başbakan yapmaktır. Biz bir kadroyuz ve bu amaç için çalışıyoruz. Belki de kadro değişir.
-  Çocuklar şaşırdı artık; okulda klasik öğreniyor, sınavlar test usulü. Dershane ve dershaneye giden sayısı AKP döneminde iki kat arttı.
-  Öğretmenlere KPSS olmaz. Beden eğitimi öğretmenine gidip matematik sorusu soruyorsun böyle bir mantık yok.

Susan dilsiz şeytan olmadık

-  Bu kadar öğretmeni niye üretiyorsun? Nerede üniversite açılırsa; Fen ve Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi ilk sırada. Yani bu çocukların geleceğini karartmaya hakkımız yok.
-  Eğer biz emekliyi onuruyla yaşayacak duruma getiremeyecek, gençlerimize iş bulma umudu sağlayamayacaksak, 12 yıl eğitime tabi tuttuğumuz insanları üniversite sınavlarına sokacaksak bu siyaset kimin için yapılıyor? Koltuk için mi maaş almak için mi?
-  Meclis’te beni hep ayakta, itiraz ederken gösteriyorlar. Evet, itiraz ediyorum çünkü gelişmeler anlık oluyor. O anda hemen tepki koymanız gerekir. Bu şekilde birçok önergeye direnebiliyoruz. Biz hiçbir zaman milletin hakkının yenildiği yerde, haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan olmadık.
-  Maşallah haber programlarından spor programlarına kadar bir siyasi dizi ve bir baş aktörü var. Günde beş on yerde konuşuyor, her sözü köşe yazarlarının, programların ana konusu.
-  İşsiz iş istiyor, ben kimseye iş vermek zorunda değilim diyor. Memur zam istiyor, işsiz olanlarla tehdit ediyor. Doktorlar iğne yapmasını bilmez. Çiftçimize ananı da al git. Şehitlerimize yan gelip yatma yeri değil. Nasibini almayan var mı Başbakan’dan?

Transferlere bile karışıyor

-  Seçim öncesi, MHP’nin tüm yöneticileri izleniyor, partinin önünde devletin dinleme araçları var. Kim bunun sorumlusu? Referanduma herkes evet pankartıyla çıkmak zorunda kaldı. Hangi meslek örgütü konuşabiliyor? Takımların transferlerine bile karışıyor.
-  Bana hep cesaretlisin diyorlar. Ne demek ya? Demek öyle bir korku imparatorluğu var ki insanlar endişe içerisinde.
-  Ben 12 Eylül’de Evren Paşa’ya karşı durdum. Bugün de aynı şekilde bu darbeci zihniyete karşı duruyorum.
-  Tiyatroların yönetimi nasıl olmalı ayrıca tartışılır ama bu zihniyet kendisi gibi düşünmeyenleri kulvar dışına atmak isteyen bir zihniyet.
-  Bugün Türkiye’de bir zihniyet eğitimde dönüştürme yaparak milleti dönüştürmek istiyor. Eğitimin milli olması gerek.

Açılım defterini bitireceksiniz!

-  Bugün 4+4+4 getirilirken eğitim fakültelerine mi sordular, dekanlara mı? Daha bu bir taslak ortaya çıkmadı ama lisede evliliğe izin gelirse ne yapacaklar kreş mi koyacaklar liselere.
-  MHP’nin varlığı birçok adımın atılmasını engelliyor. Biz Habur’da devlet töreni düzenlenmesinin önünü kestik. Orada daha kötü bir şey oldu. Habur’dan geçenlerin yargılanması sırasında kullanılan gümrük odasında bir Atatürk resmi ve ay yıldızlı bayrağımız vardı. Ve yargılama yapılırken aman sıkıntı olmasın bunları buradan çıkartalım dediler. Bu yaşanmış bir olaydır. Bugün Habur’daki rezalet Oslo’da devam ediyor.
-  Bir kere açılım defterini bitireceksiniz. Terörün finansman kaynağı var. Uyuşturucu ve sigara kaçakçılığı var. Bütün bunları keseceksiniz. Barzani’yi çağıracaksın “Ya def edersin ya tepene binerim” diyeceksin. Bunları yapmadan terörle mücadele edilir mi?

AKP’nin yaptığı iyi şeyler de var

-  Ortadoğu’da kala kala Barzani komşumuz kaldı. Anayasa’yı bile onunla konuşuyorlar.
-  Suriye politikası bir milli politika değil. Suriye konusu İran’ı yalnızlaştırma operasyonunun ve İsrail’in güvenliğini temin etmek amacıyla geliştirilmiş politikaların bir parçasıdır.
-  Bu kadar dış politikada başarılıyız da askerlerimize, polislerimize kurşun sıkan Barzani’ye neden kırmızı halı seriyoruz.
-  Elbette yaptıkları iyi şeyler de var. Mesela bizim bankacılıktaki mali düzenlemelerimizi devam ettirmelerini, bölünmüş yolları, sağlığı tek hizmet olarak yapmasını doğru buluyorum ama cepten ödemelere karşıyım.

İnşallah fındık da dağıtırlar

-  Bir yılda bir haftalık tatil yapmayanların sayısı 61 milyon. Yeni bir giysi ihtiyacı olup da alamayanlar toplumun yüzde 40’ı. Nasıl bir Türkiye’de yaşıyoruz? Hane halkının borcu 2002’de yüzde 4’tü bugün yüzde 45. İnsanlar borçlanıyor. Borçlanan insanlar, istikrar bozulursa faizler artar diye tehdit ediliyor.
-  En önemli sorun işsizlik ve gelir dağılımı.
-  Eğer o sütler bozuksa bunu yapanlar, getirenler sütü bozuk insanlardır. Sayın Başbakan çıkıp; “Görün bakın sütsüz bir nesil yetişti biz süt verince dokundu onlara” derse şaşırmayalım.
-  Süte talep artarsa hayvancılığa da talep artar. Et fiyatları düşer. Süt politikasının devam etmesi gerek. İnşallah fındık da dağıtırlar.
-  2002’de bıraktığımız Türkiye’de terör sıfırlanmıştı. Türkiye terörle mücadelesini kazandı.
-  Biz keşke o gün noktayı koysaydık idam konusunda. Keşke MHP’nin gücü tek başına yetseydi de bitirseydik.
-  AKP’nin aç bıraktığı çocukların sorumlusu olarak beni görüyorsanız eğer, ben bu sorumluluğu üstüme alacak kadar cesur bir insanım.
Özetin özeti: Türkiye’nin neresine ve hangi üniversiteye giderseniz gidin öğrenciler siyaseti seviyor. Ülkenin geleceğine sahip çıkıyor. Görüşlerini özgürce ortaya koyuyorlar. Ve bunu artık birbirlerini kırmadan, dökmeden, saygı sınırlarını aşmadan yapıyorlar...

Milliyet

Bu haber 968 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,842 µs