En Sıcak Konular

Aykut Kocaman tanık olarak dinlenecek

3 Mayıs 2012 20:15 tsi
''Futbolda şike'' davasında, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın ''tanık'' sıfatıyla ifade vermesi bekleniyor.

'Futbolda şike'' davasında ek savunma yapan tutuklu sanık Tamer Yelkovan, ''Uzun süren tutukluluğumu dikkate alarak tahliyemi talep ediyorum. 90 yaşındaki annemin Anneler Günü'nü yanında kutlamak istiyorum'' dedi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada ek savunma yapan tutuklu sanık İlhan Ekşioğlu, 10 aydır tutuklu olduğunu, bu kadar aydan sonra iddianamede ne gibi haksızlıklar olduğunu anlatması gerektiğini belirterek, ''Bu iddianamenin en mağdur kişisi benim. Tamamen bu tapelerin yanlış açılımından dolayı bunlar yaşandı. İddianamede en önemli delil diye önümüze konulan husus, Serdar Kulbilge'nin İstanbul'a gelmesidir. Oysa Serdar Kulbilge, İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen bir davada müdahil sıfatıyla ifade vermek için geldi'' diye konuştu.

Ekşioğlu, iddianameye göre futbolculara elçi göndererek şike teklifinde bulunduklarını, ama hiçbir futbolcuyla bir tane tapesi olmadığını söyledi.

Tutukluluğu süresince acı çektiğini ifade eden Ekşioğlu, şunları söyledi:
''Teşekkür ediyoruz, duruşmaları uzun aralıklarla vermediniz. Ama bir ay bile bir ömür gibi geçiyor. En çok sıkıntı çektiğim konu, çocuklarımda, ailemde kalacak manevi hasardan korkuyorum. Çocuklarıma sarılmak istiyorum. Her şeyim bu ülkede, kaçacak halim yok. Kaçma şüphesi uyandıracak bir durumum da yok. Size yalvarıyorum. Tüm mal varlığıma tedbir koyarak, ister elektronik ister mekanik kelepçeyle, gerekirse yüksek bir kefaletle bütün tedbirler uygulanarak tahliyemi talep ediyorum.''

SANIK TAMER YELKOVAN

Ek savunma yapan sanık Tamer Yelkovan da tüm bilgi ve belgelerin dosyada mevcut olduğunu, telefon konuşmalarındaki paraların belgelerinin bulunduğunu belirterek, ''Suçsuz olduğum ve iddianamedeki paraların şike ve teşvik ile ilgisi olmadığı açıktır. Neredeyse 1 yıldır ailece çile çekiyoruz. Eşimin ve oğullarımın sorunlarına yardımcı olamıyorum. Uzun süren tutukluluğumu dikkate alarak tahliyemi talep ediyorum. 90 yaşındaki annemin Anneler Günü'nü yanında kutlamak istiyorum'' dedi.

Tutuklu sanık Bülent İbrahim İşcan da sadece araba sattığı için mahkeme salonunda bulunduğunu, bir an önce sevdiklerine ve ailesine kavuşmak istediğini, vücudunun 3'te 1'ini kaybettiğini ve sağlığının bozulduğunu ifade ederek, tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, duruşmayı yarına erteledi.

Bu arada, tutuklu sanık Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatlarının, teknik direktör Aykut Kocaman'ın ''tanık'' sıfatıyla ifade vermesini sözlü olarak mahkemeden talep ettikleri ve söz konusu talebin mahkeme heyeti tarafından kabul edildiği öğrenildi. Aykut Kocaman'ın yarınki duruşmada tanık olarak ifade vermeye gelmesi bekleniyor.

A.A.



Bu haber 705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,669 µs