En Sıcak Konular

Bahçeli: Bizim lugatımızda yoktur

3 Mayıs 2012 17:02 tsi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Ayırma, dağıtma, yabancılaştırma milliyetçiliğin lügatinde olmayan, milliyetçiliğin diline aykırı anormallikler olarak değerlendirilmeli ve böyle anlaşılmalıdır'' ifadesini kullandı.

Bahçeli, ''3 Mayıs Milliyetçiler Günü'' dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, ''yıllardır muhatap kalınan çileler, çekilen eziyetler ve reva görülen zalimliklerin, milliyetçiliğin anlamına ve değerine zarar veremediği, belirlenen hedeflere ulaşma iddiasını zedeleyemediği'' görüşüne yer verdi.

Devlet Bahçeli, 1940'lı yılların kamplaşmış toplum, taşlaşmış devlet yapısında, aklı, hakkı, irfanı ve ideali temsil eden milliyetçiliğin iftihar ve aziz isimlerinin, sonraki nesiller için de heyecan ve ilham kaynağı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

''Diğer taraftan tıpkı 1940'lı yıllarda olduğu gibi bugün de milliyetçiliği ırkçılıkla aynı kategoriye sokmaya; tek tipleştirici, daraltıcı ve boğucu bir yapıda göstermeye çalışan art niyetli ısrar ve kurnazlık, gün geçtikçe farklı metotları kullanarak varlığını hissettirmektedir. Faşizmle milliyetçiliği, ırkla milleti bir ve aynı görmek, bu puslu alanda milliyetçi-ülkücü harekete yeni 3 Mayıs tezgahları hazırlamak en hafif tabirle cahillik ve kalleşlik olarak tanımlanacaktır.

Milliyetçiliğin birleştirici ve tamamlayıcı vasfını itiraf edemeyenler, dinamik ve gelişmeye açık yönünü kabullenemeyenler elbette milli varlık ve değer hükümlerinden alerji duyanlardır.

Yarım, yanlış ve yanlı fikirlerle milliyetçiliği eleştirenler, buradan hareketle düşmanlık tohumlarının filizleneceğini müfterice iddia edenlerin, öncelikle yetiştikleri sosyal ve ideolojik muhitin beşinci sınıf kumaşına ve ayağa düşmüş kalitesine odaklanmaları gerekmektedir. Bilinmelidir ki milliyetçilik geleceğin rehberi, içinde bulunduğumuz çağın eskimeyecek vizyonu, milletin yegane güvencesi, ekonomik gelişmenin motoru, demokrasi ve özgürlüklerin teşvikçisi ve yol arkadaşıdır.''

Milliyetçiliğin, ''çağdaş, modern ve insana ait olan kıymeti önceliğine alan birlikte yaşama ve kardeşlik projesi'' olduğunu ifade eden Bahçeli, Türkiye'nin her alanda milliyetçiliğe ve milli yönelişe ihtiyacı olduğunu ifade etti.

''Ayırma, dağıtma, bölme, dışlama, yabancılaştırma milliyetçiliğin lügatinde olmayan, milliyetçiliğin diline aykırı anormallikler olarak değerlendirilmeli ve böyle anlaşılmalıdır'' değerlendirmesinde bulunan Bahçeli, 3 Mayıs Milliyetçiler Günü'nün manasının burada aranması, beslendiği sosyal, kültürel ve ideolojik membanın kaynağının da burada görülmesi gerektiğini belirtti.

Türk milliyetçiliğini, ''millete yabancı ve aykırı dayatmaları boşa çıkarmanın, onurlu ve bağımsız yaşamanın, Türk kimliğine sahip çıkarak, geleceğe egemen olma düşüncesinin fonksiyonel hale gelmiş ifadesi'' olarak tanımlayan Bahçeli, ''Destansı ve ibretlik bir mücadele sonucunda, hiçbir saldırının yıldıramadığı milliyetçi kahramanların manevi emanetlerine ziyadesiyle sahip çıktığımız ve bunu daha da ileri götürme konusunda tartışılmaz çaba içinde bulunduğumuz şüphesizdir'' görüşüne yer verdi.

aa



Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,921 µs