En Sıcak Konular

Serter'den ağır gönderme

3 Mayıs 2012 15:35 tsi
CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, canlı yayın konuğu olduğu programda okullarda dağıtılan sütler üzerinden hükümete ağır bir göndermede bulundu. Serter'in suçlamaları bununla sınırlı değildi.

tv8’de Erkan Tan’ın bugünkü konuğu CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter oldu. Gündemi değerlendiren Serter, öğrencilere bozuk süt dağıtılmasına yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

‘Sütleri bozuk çıktı’ şeklinde konuşan Serter, liselerde evlilik izninin doğru olup olmadığını da değerlendirdi. Nur Serter’in açıklamaları özetle şöyle:

“Elde kalan fazla sütler okullara gönderildi!”

“Dün çocuklarımız sütten zehirlendi. Bu zehirlenmelere bir ilimizin valisi psikolojik dedi. Bir başkası fazla sütten oldu dedi. Oysa çocuklar zehirlendiği için hastaneye kaldırıldı. Üretim fazlası süt stokunun dağıtımı da söz konusu. Elde kalan fazla sütler okullara gönderildi ve çocuklarımız zehirlendi. İktidar Partisi’nin dağıttığı süt söz konusu olduğu için de ‘sütleri bozuk çıktı’ dedik. Dağıtılan sütün üzerinde üretim tarihi yok, son kullanma tarihi var. Bu kadar çocuk bundan zarar görmüşse bunun suçlusu herhalde CHP değildir.”

“Çocukları evlenmeye teşvik eden bu yönetmelik bir suçtur!”

“Okullara devam eden 13 yaşını tamamlamış çocukların evlenmesine teşvik edecek bir yönetmelik. Bu çocuk istismarı, çocuk tacizi, çocuğa bir işkence! Çağ dışı ve Uluslararası Çocuk Hakları Sözleşmesi İlkesine de aykırı. Bu bir suçtur! Karar olacak bir yönetmelik hazırlığı sivil toplum kuruluşlarına dağıtılmış, bunun savunmasını da Sayın Bakan yapmış. Neyi inkâr ediyor? ‘Çocuklar evlilik için okuldan alınıyorlardı, okuldan alınmasın diye bu düzenlemeyi getiriyoruz’ dedi. Bunun olumsuz bir şey olduğunun iktidar partisi tarafından anlaşılması için demek ki sivil toplum örgütlerine gönderilmesi gerekiyormuş. Türkiye’nin yıllardır tartıştığı çocuk gelinleri trajedisinin AKP tarafından, bir Milli Eğitim Bakanı tarafından bilinmeyip de sivil toplum kuruluşlarından öğreniliyor olması bir skandaldır!”

“Başbakan Türkiye’yi terbiye ettiği gibi sanatçıları da dize getirip terbiye edecek!”

“Herkes bir Başbakan, Cumhurbaşkanı, Milletvekili olabilir ama sanatçı olamaz. Sanatçı olmak çok özeldir. Tiyatroların repertuarlarını; bürokrasi, iktidar yanlısı görüşler belirlerse orada sanat olmaz zaten. Böyle bir müdahale sanata müdahaledir. Sanatçılara ‘Siz bir şey bilmezsiniz her şeyi ben bilirim!’ demeye hiç kimsenin hakkı yoktur, Başbakan’ın da hakkı yoktur. Bu nasıl bir tehdittir? Kim kime parmak sallıyor acaba? Başbakan dizmiş sanatçıları karşısına parmağını sallıyor. Türkiye’yi terbiye ettiği gibi sanatçıları da dize getirip terbiye edecek. Sesi yükseleni de Silivri’ye atacak.

“Gençlerin ruhundan Atatürk’ü söküp atmaya çalışan bir anlayış söz konusu!”

“19 Mayıs törenlerinin stadyumlarda yapılması neden rahatsız ediyor acaba AKP’yi? Okulların olmayan, toz toprak içerisindeki bahçelerine öğrencileri tıkıştırarak Spor Bayramı mı kutlanır? O bir emektir, ruhtur. Stadyumda sergilenen bir birliktelik, grup çalışması ve disiplinidir. Gençlerin ruhundan Atatürk’ü söküp atmaya çalışan bir anlayış stadyumlardaki törenleri kaldırmanın ötesinde de başka kısıtlamalar yapıyor zaten. Mesele sadece stadyum meselesi değil.”

“Öğrenciler 9 yaşında hafızlık eğitimine başlasın diye 5 yaşında okula gönderilmek isteniyor!”

“Çocuklar neden 5 yaşında okula gönderilmek isteniyor? 9 yaşında hafızlık eğitimine başlasın diye. 9 yaşında Kur-an’ı ezberletmeye başlıyor. Çünkü 9 ile 11 yaş ezber için en iyi yaş, 12’den sonra ezber yeteneği azaldığı için 9 yaşında başlatılması gerekiyor. Bu AKP’nin kendi sözcülerinin ifadesidir. Milli Eğitim Bakanı açıkladı Kur-an’ın anlamını değil sadece Arapça okumasını öğreteceğiz diye. İşte buyurun size hafızlık eğitimi.

Bu haber 610 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,512 µs