En Sıcak Konular

Nazlıaka: AKP önemli bir hastalığa yakalandı

3 Mayıs 2012 14:29 tsi
CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, “AKP iktidarı çok önemli bir hastalığa yakalandı. Bu hastalığın ismi de ‘kibir’ hastalığıdır. Ben yaptım oldu zihniyeti ile ülkeyi yönetmektedir” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, basın toplantısına üzerinde “Gazi Yerleşkesi ve Atatürk Orman Çiftliği Ata’nın emanetidir. Emanete hıyanet olmaz” yazan poşetlerde yer alan fidanlarla katıldı. Nazlıaka, daha sonra fidanları basın mensuplarına verdi. Nazlıaka'nın basın toplantısına bazı sivil toplum örgütünün temsilcileri de katıldı.

Dün kürsüden bir konuşma yaptığını ifade eden Nazlıaka, “Sayın Bakan’a bir çınar fidanı hediye etmek istemiştim. Ancak Sayın Bakan maalesef Genel Kurul Salonu’nu terk ettiği için kendisine fidanını takdim edememiştim” dedi. Nazlıaka, şöyle konuştu:

“Gazi yerleşkesi Ankara’nın akciğeri diye tanımladığımız ve Cumhuriyetin sembollerini temsil eden yerlerden bir tanesi. Burası Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanetidir. Emanete de hıyanet olmaz.”

AKP iktidarının çok önemli bir hastalığa yakalandığını iddia eden Nazlıaka, “Bu hastalığın ismi de kibir hastalığıdır. Ben yaptım oldu zihniyeti ile ülkeyi yönetmektedir. Kendilerine sesleniyorum ve diyorum ki Cumhuriyet nefes aldırır onun için Ankara’nın, Cumhuriyetin akciğerini yok etmeyin, bunun hesabını ileri ki nesillere veremezsiniz, bunu vebalini ödeyemezsiniz, Atatürk’ün emanetine hıyanet etmeyin uyarısında bulunmak istiyorum” dedi.

“Genel Kurul’da dün ne hissetiniz” sorusuna da Nazlıaka, “AKP iktidarının bir çınar fidanından korkuyor olmasını garipsedim. Sayın Meclis Başkanvekilinin ‘alın şunu dışarı’ ifadesini kullanarak sert bir ifadeyle çınarları dışarı çıkarmasını çok garipsedim. Çınar fidanı özgürlüğü simgeleyen bir fidan olduğu için benim bakandan beklentim onu alıp bir an önce ait olduğu yere yani saksıya değil toprağa dikilmesini sağlamasıydı ancak bakan Genel Kurul Salonunu terk etmeyi tercih etti. Onun için üzüldüm” şeklinde yanıt verdi.

Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,463 µs