En Sıcak Konular

Doğru: Süt verilmesine devam edilmeli

3 Mayıs 2012 13:20 tsi
MHP Genel Başkan Yardımcısı, Tokat Milletvekili Reşat Doğru, dağıtılan ve öğrencilerin zehirlendiği iddia edilen sütle ilgili ders alınarak tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı, Tokat Milletvekili Reşat Doğru, dağıtılan sütten dolayı bir çok öğrencinin rahatsızlanmasının alerjiden değil sütün bozulmasına bağlı zehirlenmeden olduğunu iddia ederek, ''Ders alınarak tedbirler alınmalıdır, ancak çocuklara süt verilmesine devam edilmelidir'' dedi.
 
Doğru, düzenlediği basın toplantısında, her yıl onlarca insanın kene hastalığından dolayı hayatını kaybettiğini ifade etti.
 
Sağlık Bakanlığı'nın bu sorunu çözmek için İç Anadolu Bölgesi'nde araştırma merkezleri kurması gerektiğine işaret eden Doğru, merkezlerde koruyucu tedbir olarak mutlaka aşı bulundurulmasını istedi. Doğru, 'Sağlık Bakanlığı, doktorlar başta olmak üzere sağlık çalışanlarına sevgi ile yaklaşarak, onları konuya katmalıdır'' dedi.
 
Reşat Doğru, ''bir çok ilde öğrencilerin, sütten dolayı oluşan gıda zehirlenmesi teşhisiyle hastanelere kaldırıldığını'' söyledi.
 
Sorumluların mutlaka bulunmasını ve adalete sevk edilmesini isteyen Doğru, şöyle konuştu:
 
''Bu olayın, 'süte karşı aşırı hassasiyet oluşmuş' şeklinde anlatılması doğru değildir. Gıda alerjisi çok ender görülen bir hastalıktır. Çok sayıda vakanın ortaya çıkması, alerjiden değil sütün bozulmasına bağlı zehirlenmeden olur. Burada bir hata oluşmuştur, ders alınarak tedbirler alınmalıdır ancak çocuklara süt verilmesine devam edilmelidir. Çünkü, süt besindir ve çocukların zihinlerinin gelişmesinde önemlidir.''
 
-''Karaciğerde, böbrekte, spermde ne tür etkiler yapıyor''-
 
Doğru, raflarda son kullanım tarihi geçen gıda bulunduranlara ağır yaptırımlar uygulanması gerektiğini ifade ederek, ''Bayatlamayan ekmek, yoğurt ve süt... Eskiden analarımızın yaptığı yoğurtları hatırlayın, en fazla bir hafta içinde bayatlardı. Şimdiki gıdalar aylarca bozulmuyor. Bunu bakanlık incelemelidir. Ben doktorum. Acaba, karaciğerde, böbrekte, insan vücudunda, hatta spermlerde ne tür etkiler yapıyor ve kalıtımla nelere geçiyor? Son zamanlarda kanser vakaları arttı. Bunların sebepleri nelerdir? Tedbir almazsak, ileride çocuklarımız neyle karşılaşır, bunu düşünmek lazım'' diye konuştu.
 
Doğru, bir gazetecinin, ''MİT'in Maraş olaylarına ilişkin raporunda ülkücü camia suçlanmış. Ne diyeceksiniz?'' sorusuna, ''Son zamanlarda ülkücü harekete ve MHP'ye karşı yapılan çok çeşitli senaryolar var, bu senaryolar içinde değerlendirilebilir. O zamanlar dış güçler yoğun bir çalışma içerisindeydiler. Türk milliyetçileri bu tür hareketlerin içine girmemiştir. Şiddetle protesto ediyorum ve kabul etmiyoruz'' yanıtını verdi.

aa


Bu haber 512 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,638 µs