En Sıcak Konular

Çiçek'in uzman toplantısı iptal

3 Mayıs 2012 13:04 tsi
TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in, siyasi partilerin bildirdiği, yeni anayasanın yazım aşamasında destek olacak uzmanlarla bugün yapacağı toplantısı iptal edildi.

CHP'nin, bugün saat 14.00'de yapılması kararlaştırılan toplantıya katılmayacağını ifade etmesi üzerine toplantı iptal edildi.
 
Komisyonun CHP'li üyesi Konya Milletvekili Atilla Kart, Meclis Başkanı Çiçek'in, sadece uzmanlar ve danışmanlarla yapacağı toplantıyı uygun görmediklerini söyledi. Kart, uzman ve milletvekillerinin bir arada olabileceğini ifade etti.
 
TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun yarın yapacağı toplantıya uzmanların katılıp katılmayacağına ilişkin soruya Kart, ''Biz uzmanlardan görüş alıyoruz. Uzmanlar gelebilir de. Ancak uzmanlar toplantılara katılabilir, müzakerelere katılamazlar'' karşılığını verdi.
 
Komisyonda, AK Parti'den Prof. Dr. Yavuz Atar ve Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez, CHP'den Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu, Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, Prof.Dr. Bertil Emrah Oder, Doç. Dr. Selin Esen, Yrd. Doç. Ali Ersoy, Prof. Dr. İlter Turan, Prof. Dr. Ömer Faruk Gençkaya, Prof. Dr. Ali Çarkoğlu, MHP'den Prof. Dr. Hasan Tunç ve Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Prof. Dr. Ali Akyıldız, BDP'den ise avukat Özgür Sevgi Göral ve Meral Daniş Beştaş yer alıyor.
 
Anayasa Uzlaşma Komisyonu, çalışmalarını yarından itibaren bakanlıklardaki ek binada sürdürecek. Komisyon, yarın saat 16.00'da toplanarak, yazım aşamasında usul konusunu ele alacak.

aa


Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,078 µs