En Sıcak Konular

'Bunu Tayyip Erdoğan'a yutturamazsın'

3 Mayıs 2012 10:59 tsi
'Bunu Tayyip Erdoğan'a yutturamazsın' Erdoğan, kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un (S&P) Türkiye'nin not görünümünü düşürmesine sert tepki verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Standart&Poors'un Türkiye'nin kredi notunu pozitiften durağana çevirmesiyle ilgili olarak, 'Bu tamamen ideolojik bir yaklaşım. Bunu kimse yutmaz. Bunu sen Tayyip Erdoğan'a yutturamazsın' dedi.

Başbakan Erdoğan Hazır Giyim Konferansında konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Tekstil ve hazır giyim sektörü Türkiyenin büyümesine en fazla katkı sağlayan sektörler arasında yer aldı. Hazır giyim ve tekstilde Ortadoğu anlamını yitirmiştir. Türkiye'de bugün yatırımcı için maesafe kavramı anlamını yitirmiştir. Türkiye olarak tekstil ve hazır giyimde dünyaya örnek oluyoruz.

Biz marka konusuna yoğunlaşmak durumundayız. Biz hükümet olarak sektörle iletişim halindeyiz. Her aşamadaki sorunlara ortak kafa yoruyoruz. Ama şuan hayati bir dönüm noktasındayız.

Küresel rekabette ayakta kalabilmek için birlikte çözümler üretmek zorundayız.

Tekstil ve hazır giyimde rekabet ettiğimiz ülkelere karşı büyük bir avantajımız var. Diğer ülkelere karşı farklı ve olumlu bir tavrımız var.

Artık kamu ile fabrika açma dönemi sona erdi. Türkiye'nin ihmal edilmiş her iline tüm imkanlarımızla ulaşıyoruz.

SON TEŞVİK UYGULAMASI

Son teşvik uygulaması hükümet olarak attığımız çok önemli adımdır. Türkiye'yi 6 sınıfa ayırdık. 1. sınıftan 6. sınıfa kadar her bölgeye çok kapsamlı teşvikler var. Biz üzerimize düşen vazifeyi yerine getirdik, getiriyoruz.

Terörün Türkiye'ye maddi maliyeti 350 milyar doların üzerinde. Bölgedeki yoksulluk terörü besleyen en önemi etken. Şuanda bölge halkı bizim samimiyetimizi görüyor ve bize destek veriyor.

TÜRKİYENİN KREDİ NOTU

Bugün küresel finans krizi sürecinde büyüyen Türkiye var. S&P bir açıklama yaptı. Ben bunu çok garipsedim. Pozitifte olan ülke durağana indiriliyor. Sen bunu neye göre indiriyorsun. Bakıyor ki Türkiye'ye arttırırsam bizim için sıkıntı doğurur. Dİğer taraftan bakıyorsun Yunanistan'ı, İrlanda'yı yükseltiyor. Böyle saçmalık olur mu? Tamamiyle ideolojik yaklaşım. Ama bunu Tayyip Erdoğan'a yutturamazsın. Bu hesabı kitabıu az çok biliyoruz. Şuan alan el değil veren el olan bir Türkiye var. Ama bunun bedelini seni bir kredi kruluşu olarak tanımıyoruz diyerek açıklarız.

İstanbul finans merkezi olmak yolunda ilerliyor. İstanbul dünyanın en önemli merkezleri haline geliyor. Hem İstanbul'u hem 80 vilayetimizi harekete geçireceğiz. Anadolu Yakası'ndaki finans merkezimizin çalışmaları devam ediyor. Bu merkezimin bitişi ile İstanbul sıçrama yapacak.

Bu haber 898 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,313 µs