En Sıcak Konular

Fenerbahçe'den yaylım ateşi

3 Mayıs 2012 10:40 tsi
Fenerbahçe, Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı son kararlar ile ilgili basın toplantısı düzenlerken Sarı-Lacivertli yöneticiler, Galatasaray ve Trabzonspor'u hedef alan açıklamalar yaptı.

Yönetimin tam kadro olarak katıldığı basın toplantısında kulüp adına konuşan Başkan Vekili Nihat Özdemir, 3 Temmuz'da başlayan sürece yönelik eleştirilerde bulundu. Suçsuz oldukları için 58. maddenin değiştirilmesine karşı olduklarını belirten Özdemir, "Fenerbahçe tertemizdir, adı gayri ahlakî iddiayla yan yana konulamaz." dedi.

Sözlerini "Sıra artık başkan ve yöneticilerin özgürlüğüne kavuşmasına geldi." diye sürdüren Özdemir, şöyle konuştu: "TFF'nin aldığı son kararların ardından malum çevrelerin yaygara yapmaya başladıklarını görüyoruz. Kimse kusura bakmasın, bunlar Fenerbahçe ile spor sahalarında başa çıkamayacaklarını anlayanların beyhude çırpınışlarıdır. Her gün kupa isteyerek kupa alabileceklerini sananların rüyalarıdır."

Kamuoyunu meşgul eden bir başka konu olan CAS'taki davanın geri çekilmesi hakkında ise hem Özdemir hem de Ali Koç açıklamalarda bulundu. Özdemir, davayı 2020 adaylığı sürecine zarar vermemek için, Türkiye'nin iyiliği için çektiklerini belirtti. CAS davasıyla ilgili kararın Başkan Aziz Yıldırım'a sorulmadan alınmasıyla ilgili soruları cevaplayan Özdemir, "Biz Aziz Yıldırım ve İlhan Ekşioğlu haricinde toplandık ve oybirliğiyle CAS davasından çekilme kararı verdik. Başkan Aziz Yıldırım'ın dahli yoktur. Bu karar, ülkemizin ve Fenerbahçe'nin menfaati içindir." diye konuştu.

Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç da CAS süreciyle ilgili şunları söyledi: "CAS davasıyla ilgili pek çok bilgi kirliliği yapıldı. Fenerbahçe'nin UEFA turnuvalarına katılmayacağına dair garanti verdiği söyleniyor. Böyle bir garanti yoktur. Gitmemize hiçbir engel yoktur. Avrupa'ya gitmeyeceğimize dair UEFA'ya taahhüt verilmemiştir. Yarın Galatasaray veya Trabzonspor UEFA'ya gidemezse, bunun sorumlusu basın ve diğer kulüp yöneticileri ile başkanlarıdır. Ülke içinde kendimizi yiyoruz. Bırakın yargı ile ilgili kararı yargı versin."

Daha sonra yeniden söz alan Özdemir, Trabzonspor'a sert suçlamalarda bulunarak Bordo-Mavili kulübün bugünkü sıkıntının baş mimarı olduğunu savundu. Özdemir, "Trabzonspor, Federasyon'la konuşarak hakem değiştirmesini sağlamış mıdır? Biz Topuk Yaylası için yüzde 20'lik rakamı Federasyon kanalıyla kullandık. Acaba Trabzonspor Karadeniz Oyunları için verilen 6 milyon liradan 5 milyon lira almış mıdır? Bu bugüne kadar hiç açıklanmadığı gibi maalesef araştırılmamıştır. Trabzonspor da PFDK'ya verildi. Fenerbahçe-Sivas maçı öncesi Trabzon'dan Sivas'a balık gönderiliyormuş. Bu balık işi nedir? Tapelerdeki balık meselesinin açıklanmaya ihtiyacı vardır. Trabzonspor yöneticilerinin Başbakan hakkında konuşmaları olmuştur. Bu konuşmaları Aziz Yıldırım yapsaydı belki Ergenekon davasıyla birleştireceklerdi. Bu konuşmalar hiç dikkate alınmamıştır."

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın "Fenerbahçe şampiyon olsa bile Şampiyonlar Ligi'ne biz gideceğiz." açıklamasına da cevap veren Özdemir, "Kendisi hayal görüyor. Aysal, play-off'un da Fenerbahçe'siz oynanacağını sanıyordu. Allah'a şükürler olsun ki onlarla beraber oynuyoruz." şeklinde konuştu.

Kanarya, seriyi bozmak istemiyor

Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda ilk 3 maçını kazanan Fenerbahçe, bugün Beşiktaş derbisinde de kazanarak, 4'te 4 yapmak istiyor. Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda yaptığı ilk 3 maçta Trabzonspor'u 2-0, Galatasaray ve Beşiktaş'ı 2-1'lik skorlarla mağlup eden Sarı-Lacivertliler, Siyah-Beyazlı ekibe karşı rövanşta da 3 puanı hedefliyor. Grupta 3. maçlar sonunda 43 puana ulaşarak, Galatasaray'ı yakın takibini sürdüren Kanarya, Dolmabahçe'den de 3 puanla dönüp şampiyonluk iddiasını son iki maça taşımak amacında.

Sarı-Lacivertli takımda sakatlıkları devam eden kaleci Volkan Demirel ve kaptan Alex'in durumu henüz netlik kazanmadı. Her iki futbolcunun da Beşiktaş ile İnönü'de oynanacak maçta mutlaka forma giymek istediği öğrenildi. Dizine 9 dikiş atılan Volkan'ın dizinin bile bükülmediği ancak başarılı file bekçisinin sağlık heyetine oynamak için baskı yaptığı söyleniyor. Sol ayak bileğindeki şişlik inmeyen Alex'in ise son durumu maç saatinde netlik kazanacak ve gerekirse Sambacı oyuncuya iğne tedavisi uygulanacak.

Emre'ye af çıktı, gözler Kocaman'da

-Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Fenerbahçeli milli futbolcu Emre Belözoğlu hakkındaki idari tedbir kararını kaldırdı. Kurulun dünkü toplantısının ardından yapılan açıklamada, PFDK'nın Emre için verdiği 2 maçlık cezanın, 3 karşılaşma olarak düzeltildiği, idari tedbirin oybirliği ile kaldırıldığı bildirildi. İki maçlık cezasını Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Galatasaray ve Ziraat Türkiye Kupası'nda Karabükspor maçlarında çeken, hakkında idari tedbir konulduğu için Şampiyonluk Grubu'nun 3. haftasında Kadıköy'deki Beşiktaş maçında da oynayamayan Emre, bugünkü Beşiktaş derbisinde ise forma giyebilecek.

Konuyla ilgili Radyo Fenerbahçe'ye konuşan Emre, "Allah herkesin kalbini biliyor, hangi niyetle yapıldığı zaten aşikâr olan tekrar bir itiraz oldu, oynamamam için. Önemli değil. Tahkim Kurulu da görevini yaptı. Kendimi her zaman oynayacakmış gibi hazır tutuyordum. Hocam derbi maçında görev verirse her zaman olduğu gibi elimden gelen her şeyi yapacağım. Beşiktaş'ı Kadıköy'de yendik, İnönü'de de yenebilecek güçteyiz." diye konuştu.

Bu haber 512 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,226 µs