iyibilgi Ankara " /> iyibilgi Ankara "/>

En Sıcak Konular

Cambazı bırak Suriye'ye bak

3 Mayıs 2012 09:22 tsi
Cambazı bırak Suriye'ye bak NATO tiyatrolar için ne diyor? iyibilgi Ankara

iyibilgi Ankara

Türkiye, tiyatroların özelleştirilmesi gibi iyice garip bir konuyu, “sanat-toplum” ayrışması üzerinden tartışırken, Suriye krizinde bir kırılma noktasının yaklaşmakta olduğu hissediliyor.

Ankara, hemen Mayıs ayının 20’sin Obama’nın memleketi Şikago’da yapılacak NATO zirvesine belli ki özel bir hazırlık yapıyor.. Ve yine belli ki bunu bekleyenler var!

İşaretler…

En iyisi sadece konu ile ilgili kamuoyunun gözünden kaçmış olması muhtemel gelişmeleri maddeler halinde yazalım. Bakalım nasıl bir “tiyatro senaryosu” var elimizde ve nerede sahnelenecek?

1. Türkiye AB’yi istemiyor: 25. NATO zirvesinde “katılım krizi” yaşanıyor. Wall Street Journal, NATO zirvesine ilişkin “diplomatik sorun” yaşandığını, Türkiye’nin, zirveye Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve Avrupa Konseyi Başkanı Von Rompuy’nin katılmalarını istemediğini yazdı.
2. Fransa ile rekabet: Hemen aynı konuda, aslında genel olarak Akdeniz ama özel olarak Suriye konusunda Fransa ile rekabet var. Paris, AB’nin katılımını istediği için gerginlik oldu.
3. Son MGK’da Suriye konusunda iki paket gündeme getirildi: a) Göç eden sayısı 250 bin veya 500 bin olursa ne yapılacak dendi! Ki, kimi Batılı analizler bu hali Türkiye’nin müdehalesi için gerekçe olabileceğini söylüyor. b) Suriye’den yine bir ateş açma veya sınır geçme gibi bir durum olursa ne yapılacak sorusu masaya yatırıldı!
4. Bu MGK’dan hemen sonra emsallerinden hayli uzun ve merak uyandıran biçimde Başbakan ile Genelkurmay Başkanı 3 saati aşkın süre bir araya geldi. Orgeneral Özel’in Türkiye’nin Suriye sınırındaki asker durumuyla ilgili brifingi verdiği öne sürüldü.
5. Aynı görüşmede Türkiye’nin NATO ve BM üyeliğinden doğan hakları da masaya yatırıldı dendi!
6. NATO Zirvesi’nden önce Washington’da basını ve diplomatları bilgilendirme konuşması yapan Beyaz Saray Direktörü Elizabeth Sherwood-Randall, Suriye’de ABD’nin NATO’yu içine alan bir planı olup olmadığı yönündeki soruya, “NATO’nun 4 ve 5’nci maddelerinin istişareleri için Türklerden resmi bir talep gelmedi” dedi.
7. Soru şu: ABD ve NATO Türkiye ne isterse vermeye hazır görünüyor! Peki ama Türkiye ne isteyecek? Tiyatroların özelleştirilmesi olabilir mi?

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,377 µs