En Sıcak Konular

Cepde mesaj bombardımanına son

3 Mayıs 2012 08:29 tsi
TBMM Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda kabul edilen tasarıya göre, kişilerin rızası alınmadan ticari içerikli e-posta ve kısa mesaja gönderilmeyecek.

Kurallara uymayanlar bin ile  50 bin lira arasında ceza alacak.
 
Eletronik ticaret düzene giriyor. TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, elektronik ticaretin düzenlenmesine ilişkin tasarıyı kabul etti. Buna göre, tasarı 1 Ocak 2013'de yürürlüğe girecek. Yeni düzenleme ile alıcılar web sayfalarının arkasındaki gerçek ya da tüzel kişiyi tanıyabilecek. Alınan ürün veya hizmetle ilgili bir problemle karşılaştığında, kime müracaat edileceğini bilecek.
 
Reddetme hakkı geliyor
 

Kişilere önceden rızaları alınmadan ticari nitelikte elektronik posta, faks mesajı, veya kısa mesaj gibi elektronik iletiler gönderilemeyecek. Bu onay, yazılı olarak veya her türlü elektronik iletişim araçlarıyla alınabilecek. Ancak esnaf ve tacirler bu hükme tabi tutulmayacak.
 
Alıcılar diledikleri zaman, hiçbir gerekçe belirtmeksizin ticari elektronik iletileri almayı reddedebilecek. Ret talebin ulaşmasının ardından hizmet sağlayıcı, 3 iş günü içinde alıcıya elektronik ileti göndermeyi durduracak. Durdurmayan hizmet sağlayıcısına 2-15 bin lira ceza kesilecek.
 
Siyasi propaganda yasak
 

Kanundaki yükümlülükleri yerine getirmeyen ya da şartları uygulamayanlar hakkında, bin ile 50 bin lira arasında değişen idari para cezaları uygulanacak. Elektronik iletileri alıcılara onaysız olarak birden fazla gönderen hizmet sağlayıcıya 10 bin-50 bin TL arasında para cezası verilecek. Ticari elektronik iletilerin bir defada birden fazla kimseye, onayları alınmadan gönderilmesi halinde para cezası 10 katına kadar arttırılabilecek. Alıcıların kolayca ulaşabileceği şekilde tanıtıcı bilgileri sunmayan ve siparişin onaylanması aşamasında ödenecek toplam bedel de dahil, sözleşme şartlarını sunmayanlara bin liradan 5 bin liraya kadar idari para cezası verilecek. Alıcı ve kullanıcılara siyasi propaganda içerikli ileti de gönderilmeyecek.
 
Sanal AVM geliyor
 

Önemli yenilikler getirecek e- ticaret kanun tasarısı ile AVM kurar gibi güvenli alışveriş yapılabilecek portallar oluşturulabilecek. Elektronik ticaret kanun tasarısının amacı sanal ticaretin önündeki engelleri kaldırarak, geçtiğimiz yıl 23 milyar lira olan, sanal ticaret hacminin yurt dışına kaçmasını önlemek.
 
bugün


Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,034 µs