En Sıcak Konular

Hastaneden Kavdır'la ilgili açıklama

2 Mayıs 2012 20:47 tsi
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde çift kol nakli yapılan Atilla Kavdır'ın ölüm haberinin yanlış anlaşılmadan kaynaklandığı ortaya çıktı. Detaylı açıklama hastaneden geldi.

Esentepe Mahallesi Muhtarı Nasuh Kula, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Atilla Kavdır'ın dayısı olan Varsak Altıayak Mahallesi Muhtarı İsmail Şanlı ile Kavdır'ın tedavi gördüğü hastaneye gittiklerini söyledi.
 
Yoğun Bakım Ünitesi önünde Atilla Kavdır'ın yakınları ile bir süre beklediklerini anlatan Kula, bu sırada bir doktorun, sağlık personeline ''Kavdır'ın ilacını çekin'' dediğini ancak yakınlarının bu cümleyi ''Kavdır'ın fişini çekin'' olarak algıladığını kaydetti.
 
Bu sırada Atilla Kavdır'ın annesi Ayşe Kavdır'ın ağlayarak merdivenlerden hastane bahçesine indiğini belirten Kula, ''Burada bekleyen Kavdır'ın diğer yakınları, onun öldüğünü sandılar. Ölüm haberi kulaktan kulağa yayıldı. Tamamen bir yanlış anlama'' dedi.
 
Kula, Atilla Kavdır'ın nabzının atmaya devam ettiğini ve yoğun bakım ünitesinde tedavisinin sürdüğünü öğrendiklerini bildirdi.
 
Çift kol nakli yapılan Atilla Kavdır'ın sağlık durumu
 
Akdeniz Üniversitesi Plastik, Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, çift kol nakli yapılan Atilla Kavdır'ın sağlık durumuna ilişkin, ''Düne kadar hiçbir korkumuz olmadan, fizik tedavisine devam ettirdiğimiz hastamızı, sürpriz bir şekilde diyebileceğimiz kan zehirlenmesi nedeniyle ani olarak yoğun bakıma alma gereği duyduk. Kritik bir şekilde yoğum bakımda tedavisine devam ediyoruz. Öldüğü şu ana kadar doğru değil, bunu söyleyeyim'' dedi.
 
Özkan, hastane bahçesinde düzenlediği basın toplantısında, Atilla Kavdır'ın sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Toplantıyı ''Yanlış bilgilerin ortada dolaşması'' nedeniyle yaptığını ifade eden Özkan, 21 Ocak'ta gerçekleştirilen ameliyattan 69 gün sonra Kavdır'ın taburcu edildiğini hatırlattı.
 
Kavdır'ı enfeksiyon riski nedeniyle yeniden hastaneye aldıklarını belirten Özkan, ''Bu süre içinde idrar yolu enfeksiyonu oluştu. Araştırdığımızda idrarında mantar enfeksiyonu oluştuğunu öğrendik. Düne kadar hiçbir korkumuz olmadan, fizik tedavisine devam ettirdiğimiz hastamızı, sürpriz bir şekilde diyebileceğimiz kan zehirlenmesi nedeniyle ani olarak yoğun bakıma alma gereği duyduk. Kritik bir şekilde yoğum bakımda tedavisine devam ediyoruz. Öldüğü şu ana kadar doğru değil. Bunu söyleyeyim size'' diye konuştu.
 
Atilla Kavdır'ın sağlığı için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Özkan, yoğun bakımda tedavisini sürdüren doktorların da Kavdır'ın hayatını kaybettiği yönündeki haberleri internetten öğrendiklerini vurguladı.
 
Özkan, Kavdır'ın yakınlarına olayı olduğu gibi anlattıklarına değinerek, ''Yakınlarına tüm bilgileri açıkça veriyoruz, belki fazla bilgi vermekten dolayı bunlar yaşanmış olabilir. Hastamızın şu an için öldüğü kesinlikle doğru değil, arkadaşlarımız elinden geleni yapıyor. Şu an itibarıyla solunumu da var nabzı da. Makineye bağlı bir şekilde yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam ediliyor'' ifadesini kullandı.
 
Bir gazetecinin, ''Ailesi cenaze hazırlığı yapıyor, buna ne diyeceksiniz?'' sorusu üzerine Özkan, Atilla Kavdır'ın babasına, ''Fişi çekildi'' diye bir bilgi gittiğini söyledi. ''Fişi çekme'' diye bir kavramın olmadığına işaret eden Özkan, ''Dayısı da burada, biz onları sakin olmaları için eve göndermiştik. Belki yanlış anlama var. Ama durumu da kritik, her şey güllük gülistanlık değil, elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. İnşallah üstesinden geleceğiz'' diye konuştu.
 
Bu tür risklerin böbrek, karaciğer nakillerinde de yaşandığına dikkati çeken Özkan, Türkiye'nin en iyi yoğun bakım ünitesine sahip olduklarını ve hastanın tedavisinin de en iyi şekilde devam ettiğini vurguladı. Prof. Dr. Ömer Özkan, ''Sadece bizim hastamızın başına gelen şeyler değildir, böbrek nakli olan, karaciğer nakli olan hastaların da başına gelebilir. Bu riskler vardır, enfeksiyon riskleri vardır. Biz de maalesef onlardan birini yaşıyoruz. Üstesinden geleceğiz inşallah'' dedi.

aa


Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,225 µs