En Sıcak Konular

Etik Kurulu'ndan açıklama!

2 Mayıs 2012 17:51 tsi
"TFF Başkanı Yıldırım Demirören tarafından yapılan basın açıklamasında..."

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir, sonuna kadar suçsuzluklarına inandıklarını, kamuoyuyla paylaşılan ve basına yansıyan bilgilere göre Türkiye Futbol Federasyonu Etik Kurulu'nun raporunun ilk günden bu yana savundukları konuları teyit eder nitelikte olduğunu söyledi.

Nihat Özdemir, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın 1907 Tribünü'nde, yönetim kurulunun düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, 3 Temmuz süreci olarak tanımlanan sürecin Türk futbolunun bütün dinamiklerini alt üst ettiğini, camiaları karşı karşıya getirdiğini, taraftarları birbirine düşürdüğünü ve Türk futbolunu içinden çıkılması zor bir girdabın ortasında bıraktığını belirterek, şunları kaydetti:

''Sözde 'temiz futbol' prensibi ile başlatılan bu operasyon, bu sezonki maçlarda futbol tarihimizin en istenmeyen tribün olaylarını beraberinde getirdi. Kulüpler suçlandı, kişiler suçlandı. İnsanlar hiç hak etmedikleri muamelelere tabi tutuldular. İnanılmaz travmalar yaşandı, ailelerinden, çocuklarından uzak kaldılar. Taraftarlar buldukları her ortamda, sokakta, maçta, sosyal medyada birbirlerine hakaret ettiler. Herkes birbirini suçladı, küfürler, kötü sözler, iftiralar havada uçuştu.''  

"TÜM BUNLARA DEĞDİ Mİ?"
''Tüm bunlara değdi mi?'' diyen Özdemir, 3 Temmuz'dan bu yana yaşadıklarını özetleyerek, şöyle devam etti:

''TFF Etik Kurulu hazırladığı ilk raporunda, nasıl bir tasnife tabi tutulduğu bilinmeden kendisiyle paylaşılan ve 21 Temmuz itibarıyla yollanan kısıtlı belgeler üzerinden bir sonuca ulaşmaya çalışmıştır. Hiçbir savunma almadan bir rapor yazarak bir kanaat oluşturmuştur. Dönemin TFF Yönetimi de bu eksik rapor üzerinden medyayı ve kamuoyunu yönlendirmiştir. Bununla beraber bu eksik rapor üzerinden UEFA'ya sadece Fenerbahçe odaklı bilgilendirme yapılmıştır. Bize göre ülke futbolunun uluslararası platformda zor durumda kalmasına ve içinde bulunduğu karmaşık ortamın daha da derinleşmesine, bu eksik raporu baz alıp hukuk cinayeti işleyenler neden olmuştur.

Tarihte eşi benzeri olmayan, bundan sonra da olması mümkün gözükmeyen bir karalama ve iftira kampanyası başladı ve bugünlere kadar türlü şekillerde de devam etti.

Tüm bunlara rağmen şu sorular maalesef yanıtsız kaldı; bir takım takipler, tespitler yapıldıysa neden suçüstü yapılmadı? Operasyon neden liglerin tescil edilmesinden haftalar sonra yapıldı? 6 Temmuz açıklamasında 19 olan maç sayısı, iddianamede nasıl ve ne şekilde azaldı? Lehteki deliller neden iddianamede yer almadı? Toplumun geniş kesimlerini ilgilendiren, bu kadar hassas bir konuda neden bir an önce yayın yasağı uygulanmadı? Emenike'nin para sayma görüntüleri nerede? Gizlilik ihlalinin önüne neden geçilemedi? Fenerbahçe'nin çete ile örgüt ile ne alakası olabilir? Bu sorular yeterince medyada, kamuoyunda irdelenmedi, tatmin edici yanıtlar verilmedi.''

"SONUNA KADAR SUÇSUZLUĞUMUZA İNANIYORUZ"
Nihat Özdemir, yapılan onca haksızlığa hukuksuzluğa rağmen, Türk adaletine güvendiklerini, kamuoyuna evrensel hukuk kurallarını hatırlattıklarını, resmi açıklamalarında başkalarına saldırmadıklarını ve kimseyi hedef göstermediklerini kaydetti.

Özdemir, şunları söyledi:

''Bugün geldiğimiz noktada artık atıp tutanların, hunharca asıp kesenlerin nefeslerinin kesileceği ana geldik. Çünkü sıra artık ilgili kurumlara geldi. Nitekim TFF'nin yetkili organları tüm dosya üzerinden ve savunmaları da alarak çalışmalarını tamamlamak üzereler. Tekrar ifade ediyoruz ki; bizler temiziz ve sonuna kadar suçsuzluğumuza inanıyoruz. Adil bir yargılamanın bunu er ya da geç ortaya çıkaracağından da bugüne dek en ufak bir şüphemiz olmadı, olmayacak. Kamuoyuyla paylaşılan ve basına yansıyan bilgilere göre, Etik Kurulu'nun raporu bizim ilk günden itibaren savunduğumuz hususları büyük ölçüde teyit eder nitelikte.

Burada şunu da belirtmekte fayda görüyoruz; eğer şike suçu, daha açık konuşmak gerekirse maç skorunu bağlama suçu sahadaki oyuncular tarafından yerine getirilmediyse, saha dışında da bir sorun yoktur. Ama tabii bunun kararını yine yetkili merciler verecektir. Biz yine saygıyla yetkili kurumlar tarafından verilecek kararı bekliyoruz.''

"58. MADDENİN DEĞİŞMESİ İLE İLGİLİ KULÜBÜMÜZÜN TAVRI AYNIDIR"
Nihat Özdemir, 58. maddenin değişmesi ile ilgili olarak da şunları kaydetti:

''58. maddenin değişmesi ile ilgili ilk günden bu yana kulübümüzün tavrı aynıdır, bir değişiklik yoktur. Biz ilk günden itibaren suçsuz olduğumuzu, o yüzden herhangi bir madde değişikliğini istemediğimizi söyledik. Sadece maddenin mevcut haliyle suç ve ceza dengesi açısından dünya standartlarına aykırı olduğu görüşüne iştirak ettik. Ama kesinlikle özel bir düzenleme istemedik. Böyle bir şeye de ihtiyacımız yok, çünkü tekrar söylüyorum, biz masumuz... Geçen seneki maçlarımızı şike yaparak, karşı takımın oynamaması sonucu almadık, sahada mücadele ederek, alın terimizle aldık.''

Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek suçlamasıyla karşı karşıya kalan kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve yönetici arkadaşlarının halen bu suçlardan tutuklu olarak yargılanmakta olduğunu hatırlatan Nihat Özdemir, şunları kaydetti:

''Haksız ve ekonomik çıkar amaçlı suç örgütü iddiası, Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan ve re'sen mahkeme tarafından alınan resmi raporlarla tamamen ortadan kalkmış ve ispatlanmamış bir iddia olarak tarihteki yerini almıştır. Zira söz konusu raporda Fenerbahçemizin tüm kayıtlarının ve hesaplarının hukuka uygun olduğu, yönetici arkadaşlarımızın tasarruflarının tamamının belgelere dayandığı açıkça ortaya konmuştur. Bunun anlamı açıktır. Fenerbahçe tertemizdir ve adı hiçbir gayrı-ahlaki iddiayla yan yana konulamaz. Bu itibarla kulübümüzün tertemiz olduğunu söyleyenlerin yaptıkları şey bizlere lütuf ya da ayrıcalık tanımak değil, belgeli gerçekleri ortaya koymaktır. Bunun kamuoyu tarafından böyle bilinmesi hukuki bir zorunluluktur.

Şimdi ise sıra artık sevgili başkan ve yönetici arkadaşlarımızın özgürlüklerine kavuşmasına gelmiştir. Onlar ki duruşları ve sabırlarıyla Fenerbahçe değerlerine değer katmışlardır. Onları silahlı suç örgütü üyeliğine dahil etmek isteyenler, bugün bir kişi dışında bu silahlı suç örgütü üyelerinin tamamının tahliye edildiğini neden görmezden gelmektedir? Şike gerekçesiyle tutuklanan bu kişiler hakkında, yetkisini anayasadan alan kurul raporlarında şike adının geçmemesi tesadüf müdür? Kişiye özel yasalardan kimler yararlanmıştır? Yargılanan, tahliye olan ve hatta peşinen suçlu ilan edilirken şu anda futbol hayatlarına dahi devam edenlere tanınan haklar neden Sayın Başkanımız ve yöneticilerimizden esirgenmektedir? Bu zulmün nedeni nedir? Dolandırıcılık ve adam öldürmekten tutuklu meczup ve her dosyanın kadrolu gizli tanıklarının yalan ve trajikomik hatalar içeren beyanları ile Türk sporuna hayatlarını adamış bu insanların tutuklu kılınması meşru mudur? En önemlisi, adil midir? Tüm bunları tarih yazacaktır. Umudumuz ve inancımız başkan ve arkadaşlarımızın en kısa sürede aramıza katılıp Fenerbahçe için verdikleri mücadeleye kaldıkları yerden devam etmeleridir.''

"FENERBAHÇE CAMİASI BU YAPILANLARI ASLA AMA ASLA UNUTMAYACAKTIR"
Nihat Özdemir, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) aldığı son kararların ardından bazı çevrelerin yaptığı eleştirilere tepki gösterdi.

Nihat Özdemir, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 Tribünü'nde düzenlenen ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı basın toplantısında yaptığı açıklamada, TFF kararları sonrasında bazı çevrelerin eleştiriler yaptıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

''Şimdi TFF'nin aldığı son kararların ardından yine malum çevreler ve basındaki uzantılarının yaygara yapmaya başladıklarını görüyoruz. Kimse kusura bakmasın, tane tane söyleyeceğim. Bunlar; Fenerbahçe ile spor sahalarında başa çıkamayacaklarını anlayanların beyhude çırpınışlarıdır. Savunma hakkına, masumiyet karinesine zerre kadar saygısı olmayanların son hezeyanlarıdır. Her gün kupa isteyerek kupa alabileceklerini sananların rüyalarıdır. Adalet bekçiliği yapmaya çalışanların hukuka adalete zerre kadar saygı göstermediklerinin en net işaretidir. Hep söyledik, bir kez daha söylüyoruz. Fenerbahçe camiası bu yapılanları asla ama asla unutmayacaktır. Taraftarımız rahat olsun, zaman ve hukuki süreç bizi haklı çıkaracaktır.''

Teknik direktör Aykut Kocaman ve futbolculara teşekkür eden Özdemir, ''Burada yeri gelmişken tüm çabalarımız, alın terimiz lekelenmeye çalışılırken teknik direktörümüz, gol kralımız, kaptanımız ama her şeyden önce camiamızın evladı Aykut Kocaman'a ve onun nezdinde tüm futbolcu kardeşlerimize, Fenerbahçe camiası adına yürek dolusu teşekkür ediyorum. Amatör branşlarda bizlere kupalar getiren şampiyonlular yaşatan Fenerbahçe formasını helal terleri ve emekleri ile terleten tüm sporcularımıza da sizlerin huzurunda bizlere yaşattıkları başarılar ve gururlar için teşekkür etmek istiyoruz. Fenerbahçe Yönetim Kurulu olarak onları tüm kalbimizle alkışlıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Özdemir, sarı-lacivertli taraftarlara da değinerek, ''Bu süreçte hem bizlere hem de sporcularımıza bu gücü veren taraftarlarımız ve onların desteği olmuştur. Taraftarımızın gösterdiği müthiş direniş ve kenetlenme bu süreç boyunca hepimizi ayakta tutmuştur. Onlar da kulüplerine, takımlarına olan inançları ve destekleriyle şimdiden tarihe geçmişlerdir. Hepsine yönetim kurulumuz adına teşekkürlerimizi iletiyorum'' dedi.

"FENERBAHÇE 3 BÜYÜK RAKİBİN TOPLAMI KADAR DEĞERE SAHİPTİR"
Fenerbahçe Spor Kulübü'nün taraftarı ile kenetlenerek elde ettiği bu başarıların tesadüf olmadığını kaydeden Özdemir, şöyle devam etti:

''Tüm bu başarılar saygıdeğer başkanımız Sayın Aziz Yıldırım'ın vizyonu ve yönetim kurulumuzun çalışmaları neticesinde gerçekleşmiştir. Kalıcı sportif başarıların, ancak güçlü ve sağlam ekonomik bir yapı ile olabileceğini gören başkanımız önderliğinde, bugün Fenerbahçe Spor Kulübü sponsorluk gelirlerinde, kombine bilet satışı gelirlerinde, taraftar mağazaları Fenerium'un satış rakamlarında, GSM hizmeti veren Fenercell'in rakiplerine göre abone sayısı ve gelir rakamlarında, açık ara öndedir. Fenerbahçe Spor Kulübü, yaşanan tüm olumsuzluklara ve üzerine atılmaya çalışılan lekelere karşın piyasa değeri olarak neredeyse 3 büyük rakibin toplamı kadar bir değere sahiptir. Bu ekonomik gücün getirdiği yatırımlar neticesinde Fenerbahçe Spor Kulübü son 5 yılda tüm şubelerde büyük başarılara imza atmıştır. Fenerbahçe'nin tüm branşlardaki tüm takımları (Altyapı takımları da dahil), son 5 yılda, Dünya, Avrupa, Balkan, Türkiye Ligi, Türkiye Kupası, Süper Kupa, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Türkiye şampiyonları olmak üzere toplam 297 kupa kazandı. Bununla birlikte son olimpiyatlarda da olduğu gibi, bu yaz düzenlenecek olimpiyatlarda ülkemizi en çok Fenerbahçe Spor Kulübü'nün sporcuları temsil edecek ve bizlere ulusal başarılar kazandıracaklardır.''

"BAŞKANIMIZ VE YÖNETİCİLERİMİZ TUTUKSUZ YARGILANMALI"
Cezaevinde bulunan kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilere de değinen Nihat Özdemir, şunları kaydetti:

''Bu başarılar, Aziz Yıldırım gibi bir spor adamının çalışma arkadaşları ile birlikte adeta hayatını Fenerbahçe Spor Kulübü'ne ve Türk sporuna adaması sonucu ortaya çıkmıştır. Ancak bugün başkanımızın Türk sporuna yaptığı hizmetlere karşın bizlere reva görülen muamele ve içinde bulunduğumuz durum, vicdanları yaralamaktadır. Tekrar ediyorum; Başkanımız Aziz Yıldırım ve yöneticilerimiz tutuksuz yargılanmayı hak etmektedirler. Gerekli mercilerin bir an önce bu yönde karar almalarını talep ediyor ve Türk adaletine olan sonsuz inancımızla bu kararı bekliyoruz.''

CAS DAVASI
CAS Davası ile ilgili açıklamalarda da bulanan Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bilindiği üzere, Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, UEFA'ya ve TFF'ye karşı, Şampiyonlar Ligi'nden 2011/2012 sezonunda men edilmemiz nedeniyle, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS'ta, 1 Eylül 2011 tarihinde bir dava açmıştık. Konusu ülkemizde yürütülmekte olan şike soruşturmasının dışında, kulübümüzün savunma hakkı gözetilmeden cezalandırılmasına ilişkin olan bu davamız sürecinde, kapalı kapılar arkasında kalmış bir takım gerçeklere, bilgi, belge ve savunma beyanlarına ulaşmıştık. Ancak geldiğimiz noktada, hem ülkemizin menfaatleri ışığında, hem de uzun süredir Türk futbolunu işgal eden ve artık tıkanma noktasına gelmiş bu sorunun çözümüne katkı sağlamak adına, Fenerbahçe Spor Kulübü olarak söz konusu davamızı geçtiğimiz hafta itibarıyla geri çektik. Ne var ki, Fenerbahçe olarak sergilediğimiz bu olgunluğun dahi farklı noktalara nasıl çekilmeye çalışıldığını, şike soruşturması sürecinin başından beri kara propaganda yapmaktan başka bir görevi olmayan mihraklar tarafından nasıl yanlış anlatılmaya çalışıldığını esefle takip ediyoruz.

TFF'nin pazartesi günü açıklamış olduğu kararlar ışığında, artık bağımsız hukuk kurullarına intikal etmiş bu konuda, işletilecek yargı süreçlerini etkilemeye yönelik her türlü girişimden kaçındık, kaçınacağız ve bu konuda diğer kulüplerin de gerekli hassasiyeti gözetmelerini bekliyoruz. Süreci en başından bu yana yöneticilerimiz ve hukuk ekibimiz muhataplarımızla, kulübümüzün ve ülkemizin menfaatlerini sonuna kadar gözeterek yürüttüğümüzden kimsenin şüphesi olmasın. Bu kararın hem ülkemiz hem de kulübümüz adına hayırlı olacağına eminiz.''

"TRABZONSPOR, BUGÜN YAŞANAN SIKINTILI DÖNEMİN BAŞMİMARIDIR"
Basın toplantısında daha sonra soru-cevap bölümüne geçildi. Özdemir'in hedefinde Trabzonspor Kulübü ve başkanı Sadri Şener vardı.

Kulüp olarak 3 Temmuz'da başlayan süreçle ilgili olarak her ortamda konuşmaktan kaçındıklarını ve taraftarlarını da sakin olmaya çağırdıklarını aktaran Özdemir, ''Maalesef Trabszonspor, bizim bugüne kadarki sağduyumuza hiçbir zaman saygı göstermediği gibi, her gün çeşitli medya organlarına açıklamalar yaparak, hep ortamı germeye çalışmış, bugün yaşanan sıkıntılı dönemin de başmimarı olmuştur diyebilirim'' dedi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'e yönelik olarak konuşan Özdemir, ''Şimdi Sayın Sadri Şener'e soruyorum, hiçbir zaman, hiçbir şekilde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile görüşerek, hakem değiştirmesini sağlamış mıdır? Trabzonspor hak etmediği halde, TFF'den önceden para almak gibi bir teşebbüste bulunmuş mudur? Biz Topuk Yaylası'ndaki tesisimizi yaparken, orayı Fenerbahçeli sporcular ile diğer milli sporcuların kullanabileceğini söyledik. Bu nedenle de yapımında yüzde 80 maliyeti biz karşılarken, yüzde 20'lik katkıyı da Spor Genel Müdürlüğü ve TFF'den aldık. Acaba Trabzonspor, Karadeniz Oyunları için verilen 6 milyon liradan, tapelerde görüldüğü gibi, 5 milyon lira almış mıdır? Bu durum bugüne kadar hiç açıklanmadığı gibi, araştırılmamıştır da. Gelinen noktada, Fenerbahçe ile birlikte Trabzonspor da Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilmiştir'' diye konuştu.

"TRABZON'DAN SİVAS'A BALIK NEYİN NESİ?"
Nihat Özdemir, Fenerbahçe'nin geçen sezon deplasmanda Sivasspor ile oynadığı son maç öncesi Trabzonspor'un, rakiplerine teşvik primi göndermeye çalıştığını ima ederek, tapelerde yer alan ses kayıtlarını delil olarak gösterdi.

Özdemir, ''Fenerbahçe-Sivasspor maçı öncesi, Trabzon'dan Sivas'a balık gönderiliyormuş. Trabzon neresi, Sivas neresi. Bu balık neyin nesidir. Bence, tapelerde de yer alan bu bu balık meselesinin açıklanmaya ihtiyacı vardır'' ifadelerini kullanırken, Trabzonspor yöneticilerinin ses kayıtlarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik konuşmaları olduğunu da aktararak, ''Eğer bu konuşmaları Sayın Aziz Yıldırım yapsaydı belki Ergenekon Davası ile birleştirilirdi. Ama savcılarımız, Trabzon halkını galeyana getirecek bu konuşmaları hiçbir zaman değerlendirmeye almamışlardır'' şeklinde konuştu.

"EN BÜYÜK YARAYI G.SARAY'DAN ALDIK"
Nihat Özdemir, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ın, Süper Final Şampiyonluk Grubu son maçında Fenerbahçe'ye yenilmeleri halinde dahi kendilerinin Şampiyonlar Ligi'ne gideceği yönünde basına yansıyan sözlerini talihsizlik olarak nitelendirdi.

Basın toplantısında, açıklama bölümünün ardından sorulara geçilirken, Ünal Aysıl'ın basına yansıyan sözleri Nihat Özdemir'e hatırlatıldı.

Futbolda 3 Temmuz tarihinden itibaren yaşanan süreçte, Fenerbahçe'nin aldığı en büyük tepki ve yaraların, ''Ezeli rakip, ebedi dost'' olarak nitelendirdikleri Galatasaray'dan geldiğini söyleyen Nihat Özdemir, şu ifadeleri kullandı:

''Bugün bazı gazetelerde okuduğumuz kadarıyla, Ünal Aysal'ın, bize sahamızda yenilseler bile Şampiyonlar Ligi'ne gidecekleri yönünde talihsiz bir açıklaması olmuştur. Bu oyun geçen sene Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'ne gitmesinde oynandı ve gördük ki, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yaptığı çok talihsiz bir hata neticesinde gerçekleştiği ortaya çıktı. Bugün artık herkes bu kararın hata olduğunu ve Fenerbahçe'nin hakkının yenildiğini söylemektedir. Ünal Aysal'ın yaptığı açıklama, gerçekten biz Fenerbahçe camiasını derinden yaralamıştır. Kendisi bu play-off maçlarının da Fenerbahçe'siz oynanacağını zannediyordu. Kendisine çeşitli kurul toplantılarında, 18 kulübün yöneticilerinin yanında, 'Bu hayalleri görmekten vazgeçin. Ne yaparsanız yapın play-off'u bizimle oynayacaksınız'ı altını çizerek söyledik. Bugün Allah'a bin defa şükürler olsun ki, Süper Final'i onlarla beraber oynuyoruz. Şampiyonluk konusunda da en az onlar kadar şansımız vardır. İnşallah bu sürecin sonunda Fenerbahçe, hakkı olan şampiyonluk ipini göğüsleyecektir. Kendi camiasına, yaptığı ciddi hataları giderebilmek için verdiği mesajlardır. Bunlar, kendilerini ve Galatasaray camiasını hiçbir yere götürmez, bunu bilsinler.''

"FENERBAHÇE'NİN MENFAATLERİ İLE ÜLKE MENFAATLERİ AYRILMAZ"
Fenerbahçe'nin CAS'taki davasını geri çekmesiyle ilgili yöneltilen bir soru üzerine, Fenerbahçe'nin menfaatleri ile ülke menfaatlerinin birbirinden ayrılmaz olduğunu vurgulayan Nihat Özdemir, ''Ne düşünürseniz düşünün. 2020 Avrupa Şampiyonası adaylığı, TFF-UEFA ilişkileri, bizim UEFA ile olan ilişkilerimiz, TFF ile olan ilişkilerimiz... Hepsinin iyiye gitmesi açısından karar verilmiştir'' dedi.

Almanya'nın Avrupa Şampiyonası adaylığından vazgeçtiğini de medyadan öğrendiklerini dile getiren Özdemir, ''İnşallah Türkiye tek aday olacaktır ve 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası ülkemizde yapılacaktır'' ifadelerini kullanırken, CAS davasını çekme konusunda başkan Aziz Yıldırım'ın bir kararının olmadığını ve yönetim kurulu üyeleri olarak toplantı yapıp, oy birliğiyle bu kararı aldıklarını yineledi.

"BİZ KENDİMİZDEN EMİNİZ"
Nihat Özdemir, TFF Etik Kurulu raporuyla ilgili görüşünü aktarırken, raporda ne yazarsa yazsın, kendilerinde emin olduklarını söyledi.

''Hiçbir şekilde, Etik Kurulu raporunda yazsın veya yazmasın, biz kendimizden eminiz. Fenerbahçe, 3 Temmuz sürecinde tamamen suçsuz ve masumdur. Geçen sene kazandığımız şampiyonluk da oyuncularımızın, teknik kadromuzun, taraftarımızın alın teridir, hakkıdır'' diye konuştu.

Ayrıca, TFF'de Mehmet Ali Aydınlar dönemi ile Yıldırım Demirören dönemlerini karşılaştıran Özdemir, ''Mehmet Ali Aydınlar hiçbir zaman hukuka ve savunmaya önem vermedi. Delillerin bile henüz 3'te 1'i ortadayken, karar verip, idam sehpasını kurmuştur. Demirören ise göreve gelir gelmez, tüm kulüplerin, kişilerin yazılı veya sözlü olarak savunmalarının alınmasını sağlamıştır. Bu şekilde karar verilmesine ön ayak olmuştur. Sadece bu noktayı dikkatinize sunmak istiyorum'' dedi.

ALİ KOÇ: "AVRUPA'YA GİTMEYECEĞİZ' DİYE UEFA'YA TAAHHÜT VERMEDİK"
Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, Fenerbahçe'nin gelecek sene UEFA Şampiyonlar Ligi'nde olup olamayacağı konusuyla ilgili sorulara cevap verirken, özellikle süreçte yaşanan bilgi kirliliğine dikkati çekti.

Fenerbahçe'nin bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne gönderilmemesi sürecinde TFF'nin bu kararı aldığının çok rahat bir şekilde anlaşılacağını anlatan Ali Koç, şimdi ise gelecek sezon için pazarlık yapılıp yapılmadığı spekülasyonları olduğunu söyleyerek, ''Bu iddialardan bir tanesi, Fenerbahçe'nin gelecek sezon UEFA turnuvalarına katılmayacağı yönünde bir taahhüt verdiği şeklindedir. Böyle bir şey yok. Fenerbahçe'nin bize göre gelecek sene Avrupa'ya gitmesine engel olacak hiçbir konu söz konusu değildir. Haksız yere zaten geçen sene savunma yaptırılmadan cezalandırıldık. Bunun önümüzdeki sene devam etmeyeceğini, etmemesi gerektiğini biliyoruz, inanıyoruz. Avrupa'ya gitmeyeceğimize dair UEFA'ya bir taahhüt ve garanti verilmemiştir'' şeklinde görüş belirtti.

Geçen sezon Fenerbahçe'nin yerine Şampiyonlar Ligi'ne giden Trabzonspor'a UEFA'dan ceza gelip gelmeyeceğiyle ilgili olarak, ''İnşallah öyle bir ceza gelmez. Türkiye açısından bunu istemeyiz'' diyen Koç, ilk ve son Etik Kurulu raporları arasındaki farklılık konusunda da, ''Zaten raporun değişmemesi abesle iştigal olur. ilk rapora göre 3 misli belge ve bilgi geldi. Savunmalar alınmadan hiçbir rapor tamamlanmış sayılmaz. Bu hukuk cinayeti ve UEFA'nın bu şekilde bilgilendirilmesi sonucu, Fenerbahçe savunma yapmadan cezalandırıldı. Sadece Fenerbahçe hakkında UEFA'ya bilgilendirme yapıldığı, Trabzonspor konusu çıkınca da UEFA yetkililerinin şaşırdıkları söylendi'' dedi.

CİHAN KAMER: "İTHAMLARIN BİZE HİÇBİR FAYDASI YOK"
Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Cihan Kamer ise, Trabzonspor'un UEFA Şampiyonlar Ligi'nden kazandığı parayı kulübün geri isteyip istemeyeceği şeklinde bir kongre üyesinin sorusu üzerine, şu yanıtı verdi:

''Bu sorular ve bu tür ithamların bize hiçbir faydası yok. Yarın eğer Galatasaray, Trabzonspor veya Fenerbahçe UEFA'ya gidemezse, bizim kurullarımızdan dolayı değil, basınımızdan dolayı olacaktır. Bu tür konuşmalarımızın UEFA'ya gitmesinden dolayı katılamayacağız. Devamlı ülke olarak birbirimizle kavga ediyoruz. Kulüpler, yöneticiler, taraftarlar devamlı olarak, farkında olmadan UEFA'ya mesajlar göndermiş oluyoruz. Dolayısıyla ben diğer kulüp başkan, yönetici ve taraftarları ile basına, artık bir 'dur diyelim' ricasında bulunuyorum. Yargıyla ilgili kararları yargı versin. TFF kurulları gerekli kararları gerektiği ortamda alsın.''

Bu haber 723 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,588 µs