En Sıcak Konular

TFF'ye yolu UEFA göstermiş

2 Mayıs 2012 17:51 tsi
Türkiye, şike ve teşvik primi konusunda Futbol Federasyonu’nun aldığı kararları sorguluyor. TFF'ye yolu UEFA göstermiş



Bir TFF yetkilisi ise eleştirilere ilginç bir pencereden bakarak yanıt verdi. UEFA’nın tüm ülkeye ceza vereceği söyleminin altyapısı olmadığını iddia etti..

BURSASPOR’UN CEZASI DA ERTELENDİ

BUGÜN'ün edindiği bilgilere göre, eleştirilerin odak noktası, cezalara erteleme getiren 105’inci maddeydi.UEFA’nın, bu tür bir uygulamaya karşı çıkacağı savunuluyor. Ancak TFF yetkilisi “Biz bu maddeyi kendimiz icat etmedik. İsteyenler UEFA Disiplin Talimatnamesi’ne bakabilir. 15’inci maddeyi okuyabilir. Bire bir tercümesidir. Uyarı, kınama ve hak mahrumiyeti dışındaki cezaların şartlı olarak 1 ile 5 yıl arasında ertelenmesi orada da var. Yunanistan’da şikeye karışan üstelik UEFA’nın daha çok kızdığı bahis olayına da bulaşan Volou için bile bu madde uygulandı.

1 yıllık cezanın ardından 3 yıllık ceza bölümü için erteleme getirildi. Zaten sadece bu dosya için bu maddeyi koymadık. Bu madde Federasyon’un bir eksiğiydi. Bu madde şike için olduğu gibi her türlü ceza için uygulanabiliyor. Bursaspor geçenlerde iflas eden bir takıma borcunu ödemediği için 1 yıl ceza aldı ama ertelendi. Halbuki Bursaspor haklıydı çünkü karşısında muhatap yoktu. Ama borcunu bir şekilde yine de ödedi” dedi.

“HERKES YARGILANDI” DİYECEĞİZ

Federasyon, UEFA’nın ertelemeye niye karşı çıkmayacağını sadece bu madde üzerinden değil, bir başka iddiayla da savunuyor. Düşünce şu; “Kulüplere ceza verilmesi, işlenen suçun tescili anlamına geliyor. Ertelense bile bu tescil yetiyor ve UEFA kendi cezasını veriyor. Yani ilgili takım ertelenmiş bir ceza alsa bile Avrupa’dan bir veya birkaç yıl ceza alacak. Ancak genel ceza olma ihtimali yüksek değil. Çünkü herkes PFDK’ya yollandı ve UEFA’ya ‘Bakın kimse yargılanmadan aklanmadı’ denilecek. Gecikme dışında ihlal yok.”

KONGREDE ‘58’ REDDEDİLMEDİ!

Bu maddeler değişirken UEFA’dan izin alındı mı?” İşte belki de en önemli soru buydu. Federasyon cephesinin yanıtı aynen şu oldu: “Mehmet Ali Aydınlar döneminde 58. maddenin değişimi söz konusu oldu. UEFA “Maçlar sürerken değişim olmaz. Tek şartla yaparsın, o da genel kurul onayıdır” dedi. Genel kurulda divan masası kayıt tutarken hata yaptı. Orada reddedilen 58. madde değildi. Çünkü yeni maddenin içeriği bile okunmadı. Orada oylanan yeni maddenin görüşülüp görüşülmemesiydi. Yani içeriği tartışmaya açılmayan madde reddedilemez. Divan bunu ‘Maddenin görüşülmesi kabul edilmedi yerine madde reddedildi’ diye yazdı. Yani UEFA’nın olumlu görüşü halen sürüyor” Ancak Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz bunu kabul etmedi. “Aydınlar maddenin ne anlama geldiğini tam anlatamadı. Oylamaya geçildi. Reddedildi” diye konuştu.

ATALAY ‘ŞÜPHE VAR’ DEMİŞTİ

Federasyon cephesi ülkenin tümüne UEFA’dan ceza geleceğine inanmasa da başka kaynaklar böyle bir tehlikenin olduğu görüşüne sahip. Eğer Etik Kurul raporuna rağmen hiç ceza çıkmazsa, UEFA’nın devreye gireceği belirtiliyor. Ceza verilip ertelenirse, suçun tescil edilmesinin de bir hafifletici sebep olacağı ve UEFA’nın tavrının daha yumuşayacağı ileri sürülüyor. Bu arada para cezasının neredeyse kesin olduğu da ifade ediliyor. Bu arada Etik Kurul Başkanı Oğuz Atalay, TELEGOL’e yaptığı açıklamada 5-6 maçta şike ve teşvik girişimi şüphesine kapıldıklarını belirtmişti. Yani raporda şüphe bile yok savı tartışmalı hale geliyor.

Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,062 µs