En Sıcak Konular

Mustafa Koç'a İtalya'dan ödül

2 Mayıs 2012 17:25 tsi
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, İtalya'nın ''Ekonomi Oscar''ı olarak bilinen Uluslararası Leonardo Ödülü'ne layık görüldü.



Uluslararası Leonardo Ödülü Komitesi tarafından yapılan açıklamada, kendi ülkeleri ile İtalya arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri güçlendirmeye katkıda bulunan liderlere verilen Uluslararası Leonardo Ödülü'nün 18. kez sahibini bulduğu, Mustafa Koç'un, İtalya-Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari bağların güçlenmesine uzun yıllardır sağladığı katkılarından dolayı bu ödüle layık görüldüğü bildirildi.

İlk kez bir Türk'e verilen ödülü, Mustafa Koç Ocak 2013'te Roma'daki Quirinale Sarayı'nda düzenlenecek tören ile İtalya Devlet Başkanı Giorgio Napolitano'un elinden alacak.

Mustafa Koç'un 2005 yılında da İtalya hükümeti tarafından Cavaliere D;Industria nişanı ile ödüllendirildiği hatırlatılan açıklamada, ödülün Leonardo Komitesi tarafından verilen uluslararası İtalyan ödüllerinin en önemlilerinden biri olduğu ve İtalya ile ekonomi, kültür, bilim ve teknoloji alanlarında karşılıklı ilişkileri güçlendirmeye katkıda bulunan lider kişilere verildiği vurgulandı.

Açıklamada, Koç Grubu'nun Fiat ve Tofaş, Yapı Kredi ve Unicredit, CNH ve Türk Traktör ortaklıkları ile Türkiye'deki en büyük İtalyan yatırımlarının en önemli partneri olduğu vurgulandı.

Aralarında İtalya Başbakanı ve bazı bakanların da olduğu 148 üyesi bulunan Uluslararası Leonardo Ödülü Komitesi'nin Başkanı Luisa Todini, ödülün Türkiye'nin ve dünyanın en önemli işadamları arasında yer alan Mustafa Koç'a verilmesinin iki ülke arasındaki giderek daha da güçlenen ekonomik ve ticari işbirliğinin önemine tanıklık ettiğini vurguladı.

Geçtiğimiz 10 yılda İtalya ve Türkiye arasındaki ticari iş hacminin 10 katına çıktığını, 2011'de 15 milyar avro olarak gerçekleştiğini belirten Todini, aynı yıl İtalya'nın Türkiye'nin dördüncü ticaret ortağı olmasını kanıtlayan bir oran olarak İtalya'nın Türkiye'ye ihracatının yüzde 20 artış gösterdiğini, İtalya'nın 900'den fazla şirketinin yer aldığı Türkiye operasyonu ile Türkiye pazarında yüksek görünürlüğe sahip olduğunu ifade etti.

İtalyan Kalite Komitesi olarak da bilinen Leonardo Komitesi, 1993 yılında Sergio Pininfarina ve Gianni Agnelli'nin ortak girişimleri ile İtalyan Dış Ticaret Enstitüsü ve İtalyan Sanayicileri Derneği'nin işbirliği ile oluşturuldu.



Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,634 µs