En Sıcak Konular

Sağlık Müdürü: Zehirlenmeler bakterilerden kaynaklanıyor

2 Mayıs 2012 16:27 tsi
Sivas Sağlık Müdürü Bahattin İlter, zehirlenmelerin sütteki bakterilerden kaynaklandığını kaydetti.



Süt zehirlenmeleriyle ilgili konuşan Sivas Sağlık Müdürü Bahattin İlter, "Sütteki bildiğimiz bakterilerden kaynaklanan bir hassasiyet tablosu, birkaç saat içerisinde oluşur, bunun da yine birkaç saat içerisinde geçmesini bekliyoruz." dedi.

İlter, zehirlenme olayıyla ilgili 100'ü aşkın öğrencinin tedavi gördüğü Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gelerek öğrencileri ziyaret etti. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu'ndan bilgi alan İlter yaptığı açıklamada, "Sabah saatlerinden itibaren zaten bu yoğun vakayla uğraşıyoruz. Hastanelerde 600 civarında çocuğumuzda bu dağıtılan sütlerden etkilenme vakaları olduğu öğrenildi. Sabah erkenden sütlerin dağıtılmasını ve içilmesinin durdurulmasını talep ettik ve vakalara müdahale etmeye başladık." şeklinde konuştu.

Bütün hastanelerin görev paylaşımı yaptığını belirten Bahattin İlter, "Hepsine de çok teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızın hepsinin hemen hemen durumu iyi, ağır vaka yok şuan. Geçici bir tablo, süt ile alakalı olduğunu düşündüğümüz bir şey. Sütlerin sağlıklı bir şekilde temini ve içilmesi aşamasına kadar, sağlıklı olması gerekiyor, bundan sonra buna dikkat edileceğini düşünüyoruz. Şu an çocuklarımızla ilgili her şey kontrol altında, hemen hemen hepsi muayene edildi zaten. Ailesi tarafından bireysel olarak kısmen getirilen çocuklar var, onların da genel durumu iyi. " diye konuştu.

İlter zehirlenme sayısının 600'ü geçtiğini hala vaka gelmeye devam ettiğini kaydederek "Bu değişebilir, ama öyle tabloda korkunç bir şey olmadı, Allah'a şükür, her şey kontrol altında. Bütün hekimlerimiz seferber oldu, 112 ekiplerimiz hastalarımızı taşıdı. Şu an bir sorunumuz yok her şey kontrol altında. Bakanlığımıza da bilgi verdik, süt örneklerini aldık, yakında netleşir sebebi. " şeklinde konuştu.

(CİHAN)

Bu haber 514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,289 µs