En Sıcak Konular

Hangi illerde okulda sütler zehirledi

2 Mayıs 2012 15:51 tsi
Diyarbakır, Adana, Sivas, Eskişehir, Antalya, Mersin, Kırıkkale, Samsun, Urfa ve Edirne'de yüzlerce öğrenci okulda dağıtılan sütlerden zehirlendi. Bugün başlatılan 'okul sütü projesi'ne zehirlenmeler damgasını vurdu

DİYARBAKIR

Milli Eğitim ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından İlköğretim 5'nci sınıf öğrencilerine kadar Türkiye genelinde bütün okullarda süt dağıtımı yapılırken, Diyarbakır'da dağıtım sonrası 50'den fazla öğrenci zehirlenerek hastanelere kaldırıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü "Okul sütü akıl küpü" projesi kapsamında öğrencileri süt dağıtımı bugün başladı. İlköğretim Okullarında Eğitim gören ana sınıfı, ilköğretim 1, 2, 3, 4, ve 5. sınıf öğrencilerine tüm Türkiye'de olduğu gibi Diyarbakır'da da dağıtılırken, merkez Bağlar İlçesi Hürriyet İlköğretim okulunda 50'den fazla öğrenci sütten zehirlendi. Bazı veliler sütlerin Cuma günü getirildiğini ve 5 günden bu yana depoda saklanması nedeniyle sıcaktan bozulduğunu iddia ederken, öğrenciler ise süt içtikten sonra fenalaştıklarını belirttiler. Hürriyet İlköğretim okuluna ardı ardına ambulanslar gelirken, her ambulans 10'dan fazla öğrenciyi alarak hastanelere götürdü. Ambulansların götürmekte zorlandığı öğrenciler öğretmenlere ait sivil arabalar ile de hastaneye götürülürken, veliler okula akın ederek olayı protesto ettiler. Yoğun kalabalığın olduğu okulda veliler konu ile ilgili savcılığı suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

SİLVAN'DA SÜT DAĞITIMI DURDURULDU

Diyarbakır'da 100'den fazla öğrencinin okullarda dağıtılan sütten zehirlendikleri iddiaları nedeniyle Silvan ilçesindeki süt dağıtımı durduruldu.

Diyarbakır'da Milli Eğitim Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın "Okul sütü projesi" kapsamında dağıtımına başlanan sütten zehirlendiği iddiasıyla 100'den fazla öğrencinin hastaneye kaldırılmasının ardından Silvan ilçesinde süt dağıtımı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından durduruldu. Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul müdürlerine gönderilen SMS ile süt dağıtımı durdurulması istendi.

SİVAS

Sivas’ta süt dağıtımında yüzlerce öğrenci içtikleri sütlerden zehirlendi. Pilot il olarak seçilen Sivas’ta 3 ilköğretim okulunda bu gün süt dağıtımı yapıldı. Yapılan süt dağıtımı sonrasında sütleri içen yüzlerce öğrencinin zehirlendiği öğrenildi. Zehirlenen öğrencilerin, Numune Hastanesi, Sivas Devlet Hastanesi ve Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakülkesi’ne kaldırıldıkları bildirildi.

EDİRNE

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü "okul sütü akıl küpü" projesi kapsamında Edirne'de dağıtılan sütlerden 30 öğrenci zehirlenerek ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Sabah saatlerinde Yusuf Hoca İlköğretim okulunda dağıtılan sütlerden içen 30 öğrencide mide bulantısı, kusma ve baş dönmesi şikayetleri geldi. Okul yönetiminin 112 servisine haber vermesi ile okula çok sayıda amlbulans sevkedildi. Okulun bahçesinde ağlayarak bekleyen öğrenciler ambulansla Edirne Devlet Hastanesi ve Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldılar.

Okul önünde ambulans bekleyen öğrenciler, "Sabah dağıtılan sütlerden içtik ondan sonra hastalandık" diyerek gözyaşı döktüler.

Çocuklarının rahatsızlandığını duyan veliler ise koşarak okula gelirken, "çocuklarının dağıtılan sütlerden zehirlendiğini iddia ettiler."

ADANA

Ülke genelinde bugün başlatılan "Okul Sütü Programı" kapsamında Adana'da bir okulda dağıtılan sütten zehirlendiği iddia edilen çok sayıda öğrenci hastaneye kaldırıldı.

Merkez Seyhan ilçesi, Aydınlar Mahallesi'ndeki 24 Kasım İlköğretim Okulu'nda bu sabah sütlerin dağıtımından sonra bir çok öğrencide, mide bulantısı ve karın ağrısı şikayeti ortaya çıktı.

Okul idarecilerinin durumu bildirmesiyle okula ambulanslar sevk edildi. Öğrenciler, sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından 10'ar 15'er kişi bindirildikleri ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Ambulanslar yetersiz kalınca veliler ile sağlık görevlileri arasında tartışma çıktı. Yaşanan tartışma sırasında çıkan arbede okula gelen polis ekipleri tarafından önlendi.

Bu arada öğrenciler gözyaşlarına boğulurken, bazı veliler çocuklarını kucaklarına alıp "Bunun sorumlusu kim" diyerek tepkisini dile getirdiler.

Öğrenciler, süt dağıtılmadan önce bir şeylerinin olmadığını söyleyen öğrenciler, "Si içtikten sonra bu hale geldik" dediler.

Yaşananlara tepki gösteren veliler, "Biz çocuklarımıza süt veriyorduk, böyle bir şeyle karşılaşmadık" dediler.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de okulda dağıtılan sütlerden zehirlendikleri iddia edilen 8 öğrenci hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Alanönü Mahallesi'ndeki Orgeneral Halil Sözer İlköğretim Okulu'nda bu sabah öğrencilere süt dağıtıldı. Sütlerden içen 8 öğrenci, midelerinin bulanması üzerine durumu öğretmenlerine söyledi. B.İ. (10), F.T. (10), M.M.T. (11), T.A.U (10), Ö.Y. (10), İ.E. (10), M.A. (10), E.M. (10) rahatsızlanarak, okula çağrılan 112 ambulanslarıyla Eskişehir Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste göz yaşlarına boğulan öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Gıda zehirlenmesi teşhisiyle tedavi altına alınan öğrencilerin zehirlenme sebebi araştırılıyor.

MERSİN

Mersin'in Mut ilçesinde ilköğretim okulunda dağıtılan sütten içtikten sonra fenalaşan yaklaşık 15 öğrenci hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, Mut Şehit İbrahim Soysal İlköğretim Okulu'nda dağıtılan sütten içen öğrencilerden bazıları fenalaştı. Zehirlenme şüphesiyle yaklaşık 15 öğrenci, Mut Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Mut İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, öğrencilerin okulda dağıtılan sütü içtikten sonra rahatsızlandıklarını belirterek, "Bu öğrencileri hastaneye kaldırdık. Şu an 3 öğrencinin tedavisi sürüyor. Diğer öğrenciler kontrolden geçirilerek okullarına geri gönderildi" dedi.

KIRIKKALE

Kırıkkale'de 'okul sütü projesi' kapsamında öğrencilere okullarda dağıtılan sütten 18 öğrencinin zehirlendiği ileri sürüldü.

Kırıkkale'de okullarda süt dağıtımına bugün başlanırken, 18 ilköğretim okulu öğrencisinin dağıtılan sütten zehirlendiği iddia edildi.

Kırıkkale Devlet Hastanesi ile Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan öğrenciler acil servislerde tedavi altına alındı. Öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Olayla ilgili açıklamada bulunan İl Sağlık Müdürü Vekili Fatma Sönmez, tedbir gereği süt dağıtımının il genelinde durdurulduğunu söyledi. Sönmez, "Şu ana kadar 18 öğrenci hastanelere kaldırıldı. Öğrencilerin ayakta tedavisi sürüyor. Kesin sonuçlar tahlillerden sonra belli olacak. Tedbir gereği Valiliğimizin aldığı karar doğrultusunda süt dağıtımı durduruldu" dedi.

İlk belirlemelere göre Merkez Dedekorkut ilköğretim okulu 3. sınıf öğrencilerinden 9, Keskin ilçesi ve Karakeçili ilçesinden deki okullardan da 9 öğrenci olmak üzere 18 öğrenci öğrencinin zehirlendiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ANTALYA

Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın işbirliği ile ülke genelinde olduğu gibi Antalya'da da süt dağıtımına bu sabah başlandı.

Dağıtımdan kısa süre sonra Hakkı Tatoğlu İlköğretim Okulu'ndaki 60 öğrenci, bulantı, karın ağrısı, halsizlik ve kusma şikayetleri ile hastanelere götürüldü. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 60 öğrenci acil servislerde tedavi altına alınırken, sütten zehirlenmiş olabilecekleri ileri sürüldü. Dağıtılan sütten örnek alınarak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne gönderildiği bildirildi.

İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin de Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi geldi. Hastaneye gelen bir veli ise, "Çocuğumun içtiği sütten midesi bulanmış. Hastaneye getirmişler" dedi.

Program kapsamında Antalya'da 632 ilköğretim okulunda 182 bin 714 öğrenciye eğitim öğretim yılı sonuna kadar 730 bin 856 litre süt dağıtılması planlanıyor.

SAMSUN

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde ilköğretim okulu öğrencilerinin içtikleri sütten zehirlendikleri ileri sürüldü.

Vezirköprü'ye bağlı Karguçak İlköğretim Okulu'nda öğretmenleri tarafından dağıtılan sütten içen Emircan Yirik (6), Harun Akça (7), Sefa Akça (11), Emirhan Şahin (10), Kübra Demir (9), Rıza Gülep (9), Muzaffer Aktaş (11), Meve Akça (10), Fahriye Şahin (10) ve Şerife Koç (10) isimli öğrencilerde mide bulantısı ve kusma meydana geldi. Öğretmenleri tarafından Vezirköprü Devlet Hastanesi'ne kaldırılan öğrenciler tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa Ceylanpınar'da da 10 öğrencinin sütten zehirlendiği bildirildi.



Bu haber 979 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,058 µs