En Sıcak Konular

Aytaç Durak beraat etti

2 Mayıs 2012 15:50 tsi
İçişleri Bakanlığı'nca hakkındaki soruşturmanın selameti açısından görevden alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, 29 Mart'ta yapılan yerel seçimlerle ilgili olarak hakkında açılan davadan beraat etti.

Aytaç Durak'ın 5. kez Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilmesini sağlayan ve 29 Mart 2011 tarihinde yapılan yerel seçimlerle ilgili olarak hakkında 'seçimlerin temel hükümleri ve seçmen kütükleri hakkındaki kanuna muhalefet' suçlamasıyla açılan dava sonuçlandı. Adana 5. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme heyeti, Aytaç Durak'ı suçsuz bularak beraatine karar verdi. Söz konusu yargı kararının ardından Aytaç Durak'ın Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Aytaç Durak'ın Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden İçişleri Bakanlığı'nca uzaklaştırılmasında Mustafa Tuncel'in iddia ve ithamları ana neden olmuştu. Bu iddialar doğrultusunda 30'u Mülkiye Başmüfettişi olmak üzere toplam 78 müfettiş görevlendirilmesi sonucunda açılan kamu davalarından Başkan Durak tek tek beraat ediyor. Durak, açılan bu davaların birinden daha beraat etti. 'Seçimlerin temel hükümleri ve seçmen kütükleri hakkındaki kanuna muhalefet' suçundan 5. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen dava da beraatla sonuçlandı. Diğer taraftan Durak da Tuncel hakkında iftira, hakaret ve gerçek dışı beyanlardan dolayı çok sayıda dava açmış, sonuçlanan 9 davada Tuncel mahkum olmuştur."

Aytaç Durak, 25 Mart 1984 tarihinde yapılan yerel seçimlerin yanı sıra 27 Mart 1994, 18 Nisan 1999 seçimleri ile birlikte 28 Mart 2004 ve 29 Mart 2009 tarihindeki seçimleri de kazanarak, 5. kez Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilmişti.



Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,390 µs