En Sıcak Konular

Bahar yorgunluğuna özel bitki çayları

2 Mayıs 2012 14:57 tsi
Bahar yorgunluğuna özel bitki çayları Günlük hayatta karşılaşılan pek çok durum, insanın bedensel enerjisini tüketebilir.

Meyankökü, ginseng, A,B,C ve E vitaminleri. Omega-3, balık yağı, kafein, arı poleni, arı sütü gibi ilaçlar doğal yorgunluğa karşı faydalıdır.

Adaçayı, biberiye, zencefil, kakule, kuşburnu, kekik çaylarının canlandırıcı etkileri vardır. Limon, fesleğen, kırmızı pul biber, zencefil, biberiye, kafur, mercan köşk, karanfil ve okaliptüsün kokusu canlandırıcı bir etkiye sahiptir.

Ayrıca susamyağı, biberiye, limon yağı ve kekik yağı gibi canlandırıcı yağlarında karıştırıldığ aromatik masajların da enerji yükseltici özelliği vardır.

Yorgunluk İçin Pratik Bitkisel Kürler
• 1 bardak kaynar suya, 4-10 gram oğul otu yaprağı (melisa otu) ufalanarak konulur. 10 dakika bekletilen çayın günde iki kere de tüketilmesi önerilir.
• Günde 15-20 gram polen kullanılması tavsiye edilir. Bu işleme 15 gün devam edilip, 1 hafta ara verilir. Sonra yeniden başlanır.
• 1 çay kaşığı centiyane, nane ve melisa yaprağı karıştırılıp, 1 bardak kaynar suya konulur. 10 dakika bekletilen çaydan, günde iki kere içilmesi önerilir.
• 1 bardak kaynar suya, 4-10 gram karanfil konulur. 10 dakika bekletilen çaydan, günde 2 kere de tüketilmesi uygun olur.

Ruhsal ve Bedensel Yorgunluktan Arınma
Kronik yorgunluğun ortadan kaldırılmasında en etkili yöntemlerden biri de Kozmik Beden Temizliği’dir. Sonbahar ve İlkbahar olmak üzere yılda iki kere yapılan beden temizliği sayesinde, vücutta birikmiş olan ve başta yorgunluk olmak üzere çeşitli hastalıklara neden olan toksin ve parazitler dışarı atılır. Burada maksat karaciğer, kalın bağırsak ve safra li temizlemek olduğundan, bu uygulamayı yaparak hücresel bazda 10 yaş daha gençleşmeniz ve hastalıklardan korunmanız mümkündür. Kozmik Beden Temizliği hakkında ayrıntılı bilgiye maranki.com sitesinden ulaşabilirsiniz.  

Bu haber 937 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,826 µs