En Sıcak Konular

Spor camiası bu iddia ile çalkalanıyor!

2 Mayıs 2012 13:11 tsi
Türk futbolunda şu anda her şey, şampiyonun kimin olacağına edekslenmiş durumda. Bu iddia ise ortalığı karıştıracak cinsten..

Galatasaray camiası, federasyonun F.Bahçe'ye puan silme cezası vermesi durumunda, bunu şampiyonluğu kaybetmesi halinde hemen uygulayacağı, kupaya uzanması halinde ise gelecek sezona bırakacağı iddiasıyla çalkalanıyor..

Türk futbolunda şu anda her şey, şampiyonun kimin olacağına edekslenmiş durumda.

Süper Final serisinde son 2 hafta maçlarının oynanmayacağı söylentisi bile gündemde. Federasyon gergin geçmesi beklenen Trabzon-F.Bahçe ve F.Bahçe-G.Saray maçlarını oynatmamanın hesaplarını yaptığı ileri sürülüyor. Federasyonun önceki günkü kararları Florya'da da şok etkisi yaratırken, Trabzon sınavı öncesi ortaya atılan iddialar ve kulaktan kulağa dolaşan senaryolar, Sarı-Kırmızılılar'ı adeta isyan etme noktasına getirdi.

SARI-KIRMIZILILAR TEPKİLİ

Futbol Federasyonu'nun, 58. maddeyi değiştirerek, Fenerbahçe'yi maksimum ceza olan puan silmeyle kurtarmayı planladığını düşünen Galatasaray camiası, bu cezanın Süper Final karşılaşmalarının gidişine göre uygulanacağı duyumunu alınca, buna son derece büyük bir tepki verdi. Ortaya atılan ve Florya'yı ayağa kaldıran senaryoya göre federasyon, puan silme cezasını bu sezon bitmeden uygulayabilmek için Fenerbahçe'nin Süper Final maçlarında puan kaybetmesini bekliyor.

'DİSİPLİN KURULU BEKLEYECEK'

Senaryoya göre eğer F.Bahçe, İnönü'de Beşiktaş'a karşı puan yitirir ve G.Saray Trabzon'u yenip puan farkını 5'e çıkarırsa, Disiplin Kurulu, son 2 maçı bekmeden puan silme cezasını açıklayacak. Şampiyonluk şansını büyük oranda kaybedeceği bir sezonda, maçlar bitmeden puanların silinip, kalan maçların oynatılmayacağı ileri sürülüyor. Böylece G.Saray matematiksel olarak da şampiyon olacak. Ama bu durumda zaten sona ermiş bir sezonda puan silme cezası uygulanacağı için, F.Bahçe'nin kaybı en aza inecek.

FLORYA ÇALKALANIYOR

Bir diğer iddiaya göre de eğer F.Bahçe, Beşiktaş'ı yenip şampiyonluk iddiasını son 2 haftaya taşırsa, operasyon için 1 hafta daha beklenecek. F.Bahçe şampiyonluk iddiasını Kadıköy'deki son maça kadar taşır ve şampiyon olursa, Disiplin Kurulu kararını geciktirip ligin tescilini bekleyecek ve eğer çıkarsa puan silme cezasını gelecek sezona bırakacak. Bu iddialarla çalkalanan Florya'da futbolcular, bu operasyon duyumlarına büyük tepki gösterirken, aynı duyumları alan Sarı-Kırmızılı yönetim de harekete geçmeye hazırlanıyor.

(habertürk)

Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,133 µs