En Sıcak Konular

Bu nasıl denetim?

2 Mayıs 2012 12:13 tsi
Bu nasıl denetim? Yurt genelinde bugün başlatılan "okul sütü projesi" kapsamında Diyarbakır'da bir okulda dağıtılan süt zehirlenmeye yol açtı. İlköğretim öğrencilerine dağıtılan sütten yaklaşık 50 çocuk zehirlendi.

En fazla çocuğun rahatsızlandığı Bağlar ilçesindeki Hürriyet İlköğretim Okulu'na onlarca ambulans sevk edildi.

Diyarbakır'da okullarda dağıtılan sütten içerek zehirlenen ve durumu ağır olan toplam 28 ilköğretim okulu öğrencisi Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağlık Müdürlüğü tarafından 112 ekiplerinin koordinesinde Hürriyet İlköğretim Okulu'nun bahçesinde sağlık merkezi kuruldu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü 'Okul Sütü Akıl Küpü' projesi kapsamında öğrencilere süt dağıtımı bugün başladı. Diyarbakır'daki bazı okullarda öğrenciler sütü içtikten bir sonra sonra karın ağrısı ve kusma şikayetleriyle hastanelere kaldırıldı. Bazı öğrenciler okulda ayakta tedavi edilirken, durumu ağır olanlar hastanelere sevk edildi.

Velilerin okullara akın etmesi üzerine polis güvenliği sağlamaya çalıştı. Öfkeli veliler zaman zaman sinirlerini ambulans ekipleri ve okul yöneticilerinden almaya çalıştı. Doktorlar, sütlerin bekletilmiş olabilme ihtimali üzerinde duruyor. Diyarbakır Merkez Laboratuvarı yetkilileri sütlerden numune alarak tetkik edecek.

DİYARBAKIR VALİSİ TOPRAK'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, 5 Nisan İlköğretim Okulu'nda süt dağıtım töreninde gazetecilerin, ''Hürriyet İlköğretim Okulu'nda öğrencilerin zehirlendiği'' yönünde iddialar olduğuna ilişkin sorusu üzerine, ''Şu ana kadar herhangi bir problem yok. İstisnası Hürriyet İlköğretim Okulu'nda bir veya birkaç çocuğumuzun mide bulantısı şikayetiyle ortaya çıkan bir olay. Onlar hastaneye götürüldü. Psikolojik olarak diğer çocuklar da bundan etkilendi. Bunlar da hastaneye götürüldü. Biz bunun sütten olduğunu düşünmüyoruz.'' dedi.

SİVAS'TA DA YÜZLERCE ÖĞRENCİ ZEHİRLENDİ

Sivas'ta okullarda dağıtılan sütten içen yüzlerce öğrencinin zehirlendiği öne sürüldü.

Pilot il olarak seçilen Sivas'ta 3 ilköğretim okulunda bugün süt dağıtımı yapıldı. Dağıtılan sütleri içen yüzlerce öğrencinin zehirlendiği iddia edildi. Zehirlenen öğrencilerin; Numune Hastanesi, Sivas Devlet Hastanesi ve Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldıkları bildirildi.

ADANA'DA SÜTTEN ZEHİRLENDİĞİ İDDİASIYLA ÇOK SAYIDA ÖĞRENCİ HASTANEYE KALDIRILDI

Ülke genelinde bugün başlatılan "Okul Sütü Programı" kapsamında Adana'da bir okulda dağıtılan sütten zehirlendiği iddia edilen çok sayıda öğrenci hastaneye kaldırıldı.

Merkez Seyhan ilçesi Aydınlar Mahallesi'ndeki 24 Kasım İlköğretim Okulu'nda bu sabah sütlerin dağıtımından sonra birçok öğrencide mide bulantısı ve karın ağrısı şikayeti ortaya çıktı. Okul idarecilerinin durumu bildirmesiyle okula ambulanslar sevk edildi. Öğrenciler, sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından 10'ar, 15'er kişi bindirildikleri ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı. Ambulanslar yetersiz kalınca veliler ile sağlık görevlileri arasında tartışma çıktı. Yaşanan tartışma sırasında çıkan arbede okula gelen polis ekipleri tarafından önlendi. Bu arada öğrenciler gözyaşlarına boğulurken, bazı veliler çocuklarını kucaklarına alıp "Bunun sorumlusu kim?" diyerek tepkisini dile getirdiler.

Süt dağıtılmadan önce bir şeylerinin olmadığını söyleyen öğrenciler, "Sütü çtikten sonra bu hale geldik" dediler. Yaşananlara tepki gösteren veliler ise, "Biz çocuklarımıza süt veriyorduk, böyle bir şeyle karşılaşmadık" diye konuştular.

Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,392 µs