En Sıcak Konular

Londra, başka ülkelerin iç işlerini karışmasın!

2 Mayıs 2012 10:32 tsi
Londra, başka ülkelerin iç işlerini karışmasın! İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ramin Mihmanperest, Londra’nın insan hakları ihlalleri bahanesi ile başka ülkelerin iç işlerine karışmamasını tavsiye etti.

Mihmanperest haftalık basın toplantısında yaptığı açıklamada, İngiltere dışişleri bakanlığı tarafından yıllık olarak yayınlanan insan hakları raporu ve bu raporda İran’da insan hakları iddialarını değerlendirdi.

IRNA'da yer alan habere göre, Mihmanperest, "İngiltere insan hakları iddiası ile başka ülkelerin iç işlerine karışmakta , biz Londra’ya diğer ülkelerin iç işlerine karışmamasını tavsiye ediyoruz’’ dedi.

İngiltere dışişleri bakanlığını başka ülkelerin iç işlerine karışmak yerine ingiltere içindeki insan hakları ihlallerini incelenmesini isteyen Mihmanperest, İngilterede çeşitli itirazların polis gücüyle bastırılmasının üzücü olduğunu vurguladı.

Mihmanperest, ‘’İnsan hakları kurum ve kuruluşları İngiltere’de insan hakları ihlalleri ile bir rapor hazırlaması yerinde olacaktır’’dedi.

Mihmanperest, BAE tarafından yapılan ve bazı hesapsız iddiaları içeren açıklamalara işaret ederek, İran milletinin temsilcileri olmak sıfatıyla İran İslami Şura Meclisi milletvekillerinin, bazı küstahlıkların sürmesi halinde bazı ülkelerle işbirlikleri hakkında bir karar alma olasılığı olduğunu vurguladı.

Mihmanperest, komşularla ilişkilerin İran’ın dış politika önceliklerinin bir parçası olduğunu vurgulayarak, her zaman yeni işbirliği yollarının peşinde olmak gerektiğini çünkü bu işbirliklerinin, işbirliği ve istikrarın da teminatı olacağını söyledi.

BAE tarafından yapılan ve bazı hesapsız iddiaları içeren açıklamalara işaret ederek, İran’ın ciddi olarak, bazı bölge ülkelerine, eğer İran İslam Cumhuriyeti ile mevcut ilişkilerinin zarar görmesini istemiyorlarsa, bundan uzak durulmasını tavsiye ettiğini belirten Mihmanperest, zira İran milletinin temsilcileri olmak sıfatıyla İran İslami Şura Meclisi milletvekillerinin, bazı küstahlıkların sürmesi halinde, bazı ülkelerle işbirlikleri hakkında bir karar alma olasılığı olduğunu vurguladı.

Ebu Musa Adası konusuna da değinen Mihmanperest, daha önce defalarca belirtildiği üzere, Ebu Musa Adası’nın da Büyük ve Küçük Tonb adalarıyla birlikte uzun bir tarihten beri İran topraklarının ayrılmaz parçası olduklarını ve olmaya devam edeceklerini yineledi ve Arap ülkelerindeki bazı ‘dostlarının,’ bölge dışı güçlerin tahrikiyle Fars Körfezi adının değiştirilmesi gibi asılsız işlerle uğraştıklarını belirtti ve bunlara, büyük güçlerin komplolarında piyon olmamalarını ve tarihi gerçeklere bakmaları gereğini hatırlattı.

Mihmanperest, Tahran’daki Kanada Büyükelçiliği’nin vize işlemleri bölümünün kapatılması hakkındaki soruya ilişkin, konuyla ilgili gerekli inceleme yapıldıktan sonra bu girişme karşılık verilme olasılığının olduğunu belirtti.

Mihmanperest, Kanada Büyükelçiliği’nin bu konu eğer İran’ın milli menfaatlerine karşı bir girişim ise buna uygun bir cevabın verileceğini söyledi.

Kanada Büyükelçiliği geçtiğimiz Cuma günü, Tahran’daki Kanada Büyükelçiliği’nin vize işlemleri bölümünün kapatıldığını açıklamıştır.



Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,347 µs