En Sıcak Konular

O rapor neden açıklanmıyor?

2 Mayıs 2012 10:12 tsi
O rapor neden açıklanmıyor? Futbol Federasyonu’nun şikeyi örtbas kararına tepki büyük. Galatasaray ihtarname çekti. Trabzonspor, Etik Kurulu’nun gizlenen raporunu istedi

Trabzonspor resmi sitesinden yaptığı yazılı açıklamada şike soruşturmasında Etik Kurulu’nun ikinci olarak yapmış olduğu raporun yazılı bir nüshasını istedi.

Asbaşkan Nevzat Çakar imzası yapılan açıklamada “TFF Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanun ve TFF statüsü gereği oluşturulan Etik Kurulu yapılan disiplin soruşturmasına esas olmak üzere bir rapor hazırlanması istemiyle TFF Yönetim Kurulu tarafından görevlendirilmiştir. Etik Kurulu’nun bu görevini tamamladığı ve raporunu TFF Yönetim Kurulu’na sunduğu bilinmektedir. Söz konusu birinci Etik Kurulu raporunun kulübümüzle ilgili olan kısmı daha önceki talebimize istinaden tarafımıza gönderilmiştir. Yönetim Kurulu’nun hazırlatmış olduğu ikinci Etik Kurulu raporunun bu defa tümünün kulübümüze ivedilikle faks, bilgisayar ortamında veya bir yetkili avukatımıza elden verilmesi hususunu bilgilerinize arz ederim” denildi.

Galatarasaray’dan federasyona ihtar
Galatasaray TFF’ye ihtarname göndererek alınan son kararlar nedeniyle ulusal ve uluslararası alanda oluşacak her türlü kaybın, TFF başkanı ile yöneticilerinden şahsi olarak talep edileceği bildirildi.

İhtarnamenin, Türk futbolunun mağduriyetine yol açabilecek nitelikte kararların alınmasına sebebiyet verilmemesi, TFF’nin aldığı kararlara aykırı olarak, alınan yeni kararlardan doğacak sorumlulukların hatırlatılması, PFDK ya sevk edilen Galatasaray’ın uğrayacağı her türlü zararın talep edileceğinin belirtilmesi ve Yıldırım Demirören hakkında her türlü cezai ve hukuki yaptırımın uygulanması için gerekli tedbirlerin alınacağı konusunda olduğu belirtildi.

İhtarnamede, TFF Başkanı Demirören’e yönelik olarak, “Kamuoyunda ‘şike soruşturması’ olarak adlandırılan savcılık fezlekesi neticesinde, Türk futbolunun hukuki ve idari regülasyonuyla sorumlu olan başkanlığınızca konu hakkında idari karar verilmesi aşamasına gelinmiştir. Kararın verilmesinde sahip olduğunuz takdir yetkisinin öncelikle FIFA ve UEFA disiplin regülasyonları başta gelmek üzere, 5894 sayılı yasa, TFF Ana Statüsü ve nihayet Futbol Disiplin Talimatı hükümleriyle sınırlı olduğu ve alınacak her türlü idari kararda, bu düzenlemeler hiyerarşisine bağlı kalınma yükümü bulunduğu izahtan varestedir” ifadeleri yer aldı.

Taraf



Bu haber 731 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,983 µs