En Sıcak Konular

TOKİ ekonomiye 12 milyar dolar katkı sağlayacak

1 Mayıs 2012 23:01 tsi
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Toplu Konut İdaresi (TOKİ)'nin artık daha modern yaşam alanları üreteceğini söyledi. Bayraktar, "Ülkemiz enerji bakımından dışa bağımlı, bundan sonra yapacağımız konutlarda enerji tasarrufu önceliğimiz olaca



Türkiye'de kullanılan enerjinin yüzde 45'nin konutlarda kullanıldığı bilgisini veren Bayraktar, konutlarda enerjiyi yüzde 40 oranında düşürmek istediklerini aktardı. Bu tasarrufun ülke ekonomisine yaklaşık olarak 12 milyar dolar katkı sağlayacağını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ve Erzurum'un yerel yöneticileriyle bürokratlarının katıldığı değerlendirme toplantısı düzenlendi. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından Erdoğan Bayraktar, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Bayraktar, dar gelirli vatandaşlar için konut yapamaya devam edeceklerini aktardı. Bunun yanında sadece apartman dairesi değil, modern yaşamın gereği olan sosyal tesisleri de yapmaya başlayacaklarının müjdesini verdi. Bayraktar, "Bundan sonra hem Erzurum'da hem de Türkiye'de yapılacak olan konutlar modern olacak, konfor sağlayacak insanların rahat ve refah içinde hayat sürmesini temin edecek yapılar olacak. İnsanlara sadece konut değil nefes alacakları yaşam alanları üreteceğiz'' dedi.

Şehirleri depreme, afete, yangına ve sele dayanıksız yapılardan kurtarmak istediklerini belirten Bayraktar, "Kentsel dönüşümü tamamlamak için hedefimiz 2023. Ancak, bu süreç içerisinde bölgelerimiz risk durumlarına göre bölünerek, 2, 5, 10 yıllık gibi sürelerle kentsel dönüşüme tabi tutulacak" dedi. Bayraktar, Biz gelişmiş bir ülke olma, kalkınmış ülke olma yolunda çok ciddi bir gayret içindeyiz'' ifadelerini kullandı.

Bayraktar vatandaşın dönüşüm istemelerinin işlerini kolaylaştırdığını belirtti. Kentsel dönüşüm master planının yüzde 80 tamamlandığını ifade eden Bayraktar, bu planın bilimsel verilere dayalı olduğunu hatırlattı. Planın uygulaması için yerel yönetimlere büyük iş düştüğünü anlatan Bayraktar, "Hangi şehir daha istekli davranırsa biz önceliği oraya tanıyacağız" şeklinde konuştu.

Bayraktar, yaptıkları değerlendirme sonunda Erzurum'da 23 ile 27 bin arasında konuta ihtiyaç olduğu bilgisini verdi. Bayraktar, "Erzurum'da cazibe merkezi olan tarihi dokunun ortaya çıkması, sarayların, kervansarayların, kümbetlerin, camilerin, çeşmelerin, hanların, hamamların, bütün tarihi eserlerin ortaya çıkması için yenilenmeye ihtiyaç var. Bunun için biz hazırız" diye konuştu.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise TOKİ'nin Erzurum'da yaptığı çalışmaların olumlu karşılandığını ifade ederek, "Dar gelirli vatandaşlarımız için sosyal konutların üretilmesine devam edilmesini istiyoruz" dedi.



Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,296 µs