En Sıcak Konular

'Soner Yalçın kendisini kurtarmak için beni yem etti'

1 Mayıs 2012 17:54 tsi
İklim Bayraktar, Oda Tv ve Soner Yalçın kendisini medyanın önüne yem olarak attığını ileri sürdü. "Türkhaberler" isimli internet sitesinde yazmaya başlayan Bayraktar, Soner Yalçın'ın tutarsız davranışlar sergilediğini iddia etti.

 "Özür Dilemek de Sıradanlaştı" başlıklı yazıda Bayraktar, Soner Yalçın'ın yeni çıkardığı kitabında Deniz Baykal'ı kendisini linç etme kervanına katılan isimler arasında saydığına dikkat çekti. Ancak aynı Soner Yalçın'ın 8 Mart 2011'de yazdığı bir yazıda hem Deniz Baykal'dan hem de Nazlı Ilıcak'tan ayrı ayrı özür dilediğini hatırlatan Bayraktar, şunları kaleme aldı:

"Yine 19 Mart 2011'de Odatv imzalı yazıda şöyle deniyordu: '(Baykal) Başına gelen komplolarla Oda TV'yi ilişkilendirmeye çalışanlara öyle bir ters çaktı ki, tarihe geçti... Öyle ki, Oda TV, Baykal'a belki de bu en son başına gelenlerden ötürü bir özür borçlu hale geldi... Ama altını tekrar çizelim: Baykal Oda TV'nin hep dostuydu...Soner Yalçın'ın aklının başına yeni mi başına geldi? Sonradan düşününce mi taşların yerine oturmadığını anladı? Ortada Deniz Baykal'a bir komplo olmadığını, kendisiyle ilgili her haberin altından Deniz Baykal'ın çıktığını sonradan mı anladı?"

Daha önce Deniz Baykal'dan özür dileyen Soner Yalçın ve Odatv, bu kez Deniz Baykal'ın Soner Yalçın ve Odatv'den özür dilemesi gerektiğini söylediğini bir kez daha hatırlatan Bayraktar, şöyle devam ediyor:

"Ortada bir komplo yoktu. Bunu ima eden bir suçlama da yok. Bunu kitabımda her konusu açıldığında dile getirdim. Kimse ilgilenmedi. Hep ortada bir komplo olduğu, öne sürüldü ve ne yazık ki Soner Yalçın da, Odatv çalışanları da aynı kervana katıldılar. Anlamsız biçimde kendilerini savunmaya başladılar ve bana yüklendiler. Hatta beni aşağılayan yazılar yazdılar, yazdırdılar. Deniz Baykal ve Nazlı Ilıcak'tan özür dilediler. Bir kadının namusunun bir buçuk ay boyunca manşetlerde tartışıldığı noktada kendilerini kurtarma bahasına beni medya şarlatanlarının önüne yem diye koydular. Şimdi de Baykal'ı suçlayarak tam tersini yapıyorlar..."

Hatırlanacağı gibi Ülke TV ekranlarına konuk olan eski Oda TV muhabiri İklim Bayraktar daha önce de Oda TV yöneticilerini sert bir dille eleştirmişti. Yaşanan olaylarda hiçbir Oda TV yöneticisinin arkasında durmadığını belirten Bayraktar, "Bana ilk taşı ne yazık ki onlar attı, sırtığıma ilk bıçağı da onlar sapladı" diye konuştu. Oda TV'nin muhabiri olmadığı hakkındaki iddialara da çok üzüldüğü söyleyen Bayraktar, "Allah çok büyük, bugün görüyorsunuz ki, iddianamenin ek klasörüne herşey yazılmış, nasıl muhabirleriymişim, nasıl 6 ay çalışmışım, sitelerinde yayınlanan bütün haberlerimin üzerinde 'muhabirimiz, yazarımız İklim Bayratar oradaydı' diye anonslar var" dedi. İklim Bayraktar, bu yazılanlara rağmen "muhabirimiz değildi" diyen Oda TV yöneticilerini vicdanlarıyla başbaşa bıraktığını söyleyerek, "Bu söylemler kalbime ok gibi saplandı, çekip vursalardı daha iyiydi" diye konuştu.

Zaman



Bu haber 763 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,445 µs