En Sıcak Konular

Komşu bayramı 'grevle kutladı'

1 Mayıs 2012 12:44 tsi
Yunanistan'da 1 Mayıs hükümetin tasarruf politikası çerçevesinde alınan tedbirleri protesto eden emekçilerin grevlerinin gölgesinde kutlanıyor.

Yunanistan'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü hükümetin mali krizle mücadele amacıyla uyguladığı tasarruf politikası çerçevesinde alınan tedbirleri protesto eden emekçilerin grevlerinin gölgesinde kutlanıyor.

Yunanistan İşçi Konfederasyonu (GSEE) ve Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu (ADEDY) 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle "Kimse yalnız değil, birlikte başarabiliriz" sloganıyla Atina Kotzia meydanından başlayacak yürüyüş düzenliyor.

Yunanistan Komünist Partisi'nin (KKE) Mücadeleci İşçi Kolları Birliği PAME üyeleri de paralel bir gösteri yaparak 1 Mayıs'ı, 6 aydan fazla süredir grevde olan Yunanistan Çelik Fabrikası işçileri ile kutluyor.

1 Mayıs dolayısıyla işyerlerinin kapalı olduğu ülkede Atina metrosu, ISAP tren ve tramvay hizmetleri 08.00-24.00 saatleri arasında, otobüs ve troleybüsler ise 07.30-22.00 saatleri arasında normal seyrinde çalışıyor.

Ancak bazı toplu taşıma araçları çalışanlarının kısa süreli greve gittiği ülkede demiryolu hatları çalışanları ise 24 saatlik grev yapıyor. Şehirlerarası demiryolu bağlantısı kesileceği için havaalanına kadar

gidemeyen metro, Doukissis Plakentias istasyonuna kadar hizmet veriyor Yunanistan'da, denizcilik sektörü çalışanları da 24 saatlik greve gitti.

Greve giden denizcilik çalışanları, kendilerine ait sosyal sağlık kurumunun, yeni oluşturulan Ulusal Sağlık Hizmetleri Kurumu (EOPYY) ile birleştirilmesine ve toplu iş sözleşmelerinin iptal edilmesine karşı çıkıyor.

Yunanistan'ın dört büyük deniz ve liman çalışanları sendikası PEMEN, PENEN, PEEMAGEN ve OStefenson'ın 24 saatlik grevi nedeniyle gün boyunca gemilerin büyük bölümünü limanlarda bağlı kalacak, ana karayla adalar arasındaki gemi bağlantısı da kesilecek.

aa

Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,014 µs