En Sıcak Konular

1 Mayıs için gruplar toplanmaya başladı

1 Mayıs 2012 09:40 tsi
1 Mayıs kutlamaları için gruplar toplama noktalarına gelmeye başladı. Dolmabahçe Meydanı'nda da Taksim'e yürümek için hazırlıklar sürüyor.

1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları için gruplar çeşitli siyasi parti üyeleri Dolmabahçe'de toplanmaya başladı. Gruplar Taksim'e yürümek için bayrak ve pankartlarını hazırlıyor. Buradaki grup daha sonra Gümüşsuyu üzerinden Taksim'e çıkacak.

Polis ekipleri de bu bölgede yoğun güvenlik önlemi aldı.

Şişli istikametinden alana girişler başladı

1 Mayıs kutlamalarına Şişli istikametinden girecek gruplar için, arama noktalarındaki hazırlıklar tamamlandı. Gruplar, Cumhuriyet Caddesi üzerinden alana alınmaya başlandı.

Özellikle Devrince İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK)'e bağlı gruplar için Şişli Cumhuriyet Caddesi üzerinde arama noktaları oluşturuldu. Bu noktalardaki son hazırlıklar da tamamlandı. Gruplar, polisin yaptığı aramalardan sonra Cumhuriyet Caddesi üzerinden Taksim Meydanı istikametine harekete geçti.

Çevik kuvvet polisi de çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.

Süpürgelerini bırakıp korteje katıldılar

Temizlik işçileri de 1 Mayıs'ı kutlamak amacıyla korteje katıldı. İşçi elbiseleri ile kortejde yerlerini alan temizlik görevlileri, 1 Mayıs'ta temizlik değil, bayram yapacaklarını söyledi. DİSK'e bağlı grup ise karanfilli çelenkleri ve bando takımı ile yürüyüş yapmak için bekliyor.

1 Mayıs için hazırlıklar tamamlandı. Taksim Meydanı'na yürümek için kortejler yerlerini aldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren Taksim'e çıkan bütün yollar trafiğe kapatıldı. En uzun kortejin Halaskargazi Caddesi üzerinde olması bekleniyor. Caddedeki kortejin en önünde ise DİSK'e bağlı gruplar yer alacak. Kırmızı karanfillerden oluşan çelenkleri ile yürüyüşe katılan DİSK işçilerine bir de bando takımı eşlik ediyor. Yürüyüş yapacaklar arasında ise şuana kadar en dikkat çekeni Şişli Belediyesi temizlik işçileri oldu. Mavi renkli işçi kıyafetlerini giyen işçiler, kortejdeki yerini aldı. Heyecanlı oldukları gözlenen işçiler, "Bugün bizim de bayramımız. Onun için Taksim'e yürüyoruz. Umarız mutlu bir gün geçiririz" dedi.

Taksim ve çevresinde emniyet, geniş güvenlik önlemi aldı. Yürüyüş yapılacak alanların üzerinde polis helikopteri sürekli uçuş yaptı. Resmi polislerin cadde üzerinde yer almadığı, arka sokaklarda konuşlandığı gözlendi. Yürüyüş kortejlerinin saat 10.00'dan sonra Taksim'e doğru yürüyüşe geçmesi bekleniyor.

Taksim Meydanı'nda bomba araması

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün kutlanacağı Taksim Meydanı'nda sabah saatlerinden itibaren geniş güvenlik önlemi alındı. Polis, özel eğitimli köpeklerle meydanda bomba araması yaptı.

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün kutlanacağı Taksim Meydanı'nda hazırlıklar sürüyor. Alanda görevli çok sayıda polis memur sabah erken saatlerden itibaren önlem almaya başladı. Taksim Meydanı'na çıkan ana caddeler trafiğe kapatılırken, polis muhtemel bir olumsuzluğa karşı önlemlerini artırdı.

Özel eğitimli köpekler ve dedektörler yardımıyla bomba araması yaptı. Polis, konuşmaların yapılacağı platform ve çevresinde de özel eğitimli köpekler yardımıyla detaylı arama yaptı. Bomba aramasının ardından tek sıra halinde ilerleyerek arama yaptı.

İETT otobüs duraklarının camları tedbir amaçlı söküldü


İstanbul'daki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının yapılacağı Taksim Meydanı ve çevresinde sabah saatlerinden itibaren geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı.

İstanbul'a çevre illerden uçak ve karayoluyla getirilen takviye polisler, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları çerçevesinde görevlendirdikleri yerlere erken saatlerinden itibaren yerleştirildi.

Kutlamaların yapılacağı Taksim Meydanı'ndaki The Marmara Oteli'nin önüne bir platform kurulurken, meydana çıkan yollar bariyerlerle kapatılarak araç trafiği engellendi. Bomba imha ekiplerince, köpekler ve detektörlerle patlayıcı madde araması yapılan meydan ve çevresindeki direkler de tırmanmayı engellemek amacıyla yağlandı. Polis helikopterlerinin havadan kontrol ettiği Taksim Meydanı'ndaki yüksek binalara da polisler yerleştirildi. İETT otobüs duraklarının camları da herhangi olumsuz bir durumda zarar görmemeleri amacıyla söküldü.

Emniyet müdürleri 1 Mayıs önlemlerini denetledi

Taksim Meydanı'nda gerçekleştirilecek 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları öncesi emniyet müdürleri Tarlabaşı Bulvarı'nda son hazırlıkları denetledi.

Bulvara çıkan ara sokakların başında görevli polisleri sokak başında bir araya toplayan müdürler, nasıl davranmaları konusunda personele son uyarılarını yaptı.

Bazı sokak başlarında yetersiz görülen bariyerler, polis müdürlerinin uyarıları sonucu sökülerek yeniden inşa edildi.

Taksim Cumhuriyet Anıtı'na 'afişli' önlem

Geçtiğimiz 1 Mayıs kutlamalarında terör örgütü yandaşları tarafından Taksim Cumhuriyet Anıtı'na yapılan saldırılar sebebiyle bu yıl anıt 800 metrekarelik dev afişle gizlendi.

Taksim Meydanı'ndaki 1 Mayıs kutlamalarında Taksim Cumhuriyet Anıtı'na yapılan saldırılar sebebiyle bu yıl önlemler artırıldı. Vatandaşların anıta zarar vermesine engel olmak isteyen yetkililer, anıtı 800 metrekarelik dev afişle gizledi. Anıtın çevresi ise demir bariyerlerle kapatıldı.

Üç adet vinçle anıtın çevresine asılan afiş, dün akşam saatlerinde asıldığı sırada yırtılmıştı. Geç saatlere kadar tamir edilen afiş, sabah saatlerinde tekrar asıldı.

Taksim Meydanı'na çıkan yollar kapatıldı

Taksim Meydanı'nda kutlanacak 1 Mayıs nedeniyle meydana çıkan yollar araç trafiğine kapatıldı.

1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarının yapılacağı Taksim Meydanı'na çıkan yollar, sabah 7.00'de araç trafiğine kapatıldı. Polis araçları ve çekicilerle kapatılan yollardan sadece alanda görevli polis araçlarının geçmesine izin verildi.

Bu arada, kutlamalara katılacak işçiler de son hazırlıklarını yapmaya başladı. Flama ve pankartlarını hazırlayan işçiler, meydana yürümek için bekliyor.

Taksim'de jandarma ekipleri de hazır bekletiliyor

Taksim'deki 1 Mayıs kutlamalarında polisin yanısıra takviye olarak jandarma ekipleri de tedbir aldı.

Gece geç saatlerde başlayan güvenlik önlemleri, sabahın erken saatlerine kadar sürdü. Kutlamalarda binlerce polis ile jandarma da hazır bekletiliyor. Harbiye Askeri Müzesi'nin bahçesine 30 araçlık askeri konvoy konuşlandı.

İstanbul'a çok sayıda çevik kuvvet polisi geldi

1 Mayıs kutlamaları sebebiyle İstanbul'da görev yapmak üzere çeşitli illerden takviye çevik kuvvet polisleri geldi.

Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçaklarla sabaha karşı Atatürk Havalimanı'na iniş yapan polisler, Devlet Konukevi önünde toplandı. Polisler, buradan İETT otobüsleri ile alınarak görev yerlerine götürüldü. Polislerin Trabzon, Giresun, Antalya, Ordu, Erzurum, Malatya, Bursa, İzmir, Kocaeli ve Konya'dan kafileler halinde geldikleri belirtildi. Takviye ekiplerin gelişleri sırasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü timleri de güvenlik sebebiyle hazır bekletildi. İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamalarının ardından polislerin gece saatlerinde bağlı bulundukları illere geri dönecekleri öğrenildi.

cihan
 

Bu haber 772 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,703 µs